Poista selluliittia välttämällä näitä 7 ruokaa

· lokakuu 27, 2017
Liika hiilihapollisten juomien nauttiminen on yksi mahdollisista selluliitin syistä. Ne aiheuttavat tulehdusta, joka on yhteydessä tiettyihin sairauksiin, ja vaikeuttavat selluliitin poistamista.

Selluliitti on kehon sidekudoksessa tapahtuva muutos. Se syntyy rasvan ja nesteiden kerääntymisen seurauksena, saaden aikaan pieniä kuoppia iholle. Sillä on taipumusta muodostua pakaroihin ja jalkoihin, vaikkakin sitä voi esiintyä myös vatsassa ja ylävartalossa.

Selluliitin synnyllä on yhteys ylipainoon, mutta se liittyy myös hormonien epätasapainoon, lymfajärjestelmän ongelmiin ja myrkkyjen kerääntymiseen. Selluliitti ei ole vakava terveysongelma, mutta moni haluaa siitä kuitenkin eroon, sillä se on heistä ruman näköistä.

Mitä moni ei tiedä on se, että on olemassa tiettyjä ruokia, jotka lisäävät selluliitin todennäköisyyttä. Tämä johtuu niiden rasva- ja hiilihydraattipitoisuudesta.

Tässä artikkelissa haluaisimme jakaa 7 pääasiallista syytä, joiden vuoksi näitä ruokia kannattaa välttää tästä eteenpäin.

1. Valkaistut jauhot

valkoiset jauhot ja sämpylät

Valkaistut jauhot, joita on monissa päivittäin syömissämme ruoissa, ovat ihomme ja painomme suurin vihollinen.

Niiden yksinkertaiset hiilihydraatit on vaikeampi käsitellä. Koska ne kerääntyvät, ne muodostavat rasvakerääntymiä kehoon.

On tärkeää vähentää mahdollisimman paljon seuraavien ruoka-aineiden kulutusta:

 • Valkaistut vehnäjauhot
 • Suolakeksit
 • Keksit
 • Leivät
 • Pasta
 • Riisi

Lue: Jauhoton, maidoton ja sokeriton kakkuohje

2. Kastikkeet

Kauppojen kastikkeet vaikuttavat hyvältä vaihtoehdolta antaa ruokiin hieman makua. Ne eivät kuitenkaan ole lainkaan terveellisiä, vaan kaloreiden ja tyydyttyneiden rasvahappojen lähde, joka vaikuttaa aineenvaihdunnan terveyteen.

Niiden säännöllinen käyttö aiheuttaa nesteiden kerääntymistä ja lymfajärjestelmän ongelmia. Tämä on esteenä selluliitin vähentämiselle.

Pyri välttämään sellaisia kaupassa myytäviä tuotteita kuten:

 • Majoneesi
 • Tomaattikastikkeet
 • Sinappi
 • Soijakastike
 • Ketsuppi

3. Leikkeleet ja makkarat

makkarat

Moni suosii leikkeleitä ja makkaroita nopeana ruokavaihtoehtona, vaikka niitä on jo monien vuosien ajan pidetty terveydelle haitallisina.

Ongelma näissä ruoissa on se, että ne sisältävät suuria määriä rasvaa, suolaa ja haitallisia kemikaaleja. Niiden syöminen lisää liikalihavuuden ja selluliitin riskiä.

Jos haluat minimoida selluliittiongelman, poistathan seuraavat ruoat ruokavaliostasi:

 • Makkara
 • Kinkku
 • Hot dogit
 • Salami
 • Pekoni
 • Muut prosessoidut lihat

4. Suola

Liiallinen suolan syöminen on yksi niistä tekijöistä, jotka on yhdistetty korkeaan verenpaineeseen, nesteturvotukseen ja verisuonitauteihin.

Liika suola saa aikaan epätasapainon elimistön tulehdusprosesseissa. Tämä lisää selluliitin määrää.

On erittäin tärkeää huomioida, että monet prosessoidut ruoat sisältävät jo valmiiksi suolaa, käyttämäsi perinteisen pöytäsuolan lisäksi. Tästä syystä, suolan määrää vähentääksesi, katso tuotteiden etiketit ja valitse terveellisempiä mausteita.

5. Maitotuotteet

maitotuotteet aiheuttavat selluliittia

Tyydyttyneitä rasvoja sisältävät maitotuotteet ovat haitaksi ihmisille, jotka haluavat vähentää appelsiini-ihoa.

Nämä aineet kerääntyvät elimistön kudoksiin. Muutaman päivän jälkeen ne lisäävät ihon kuoppaisuutta ja rasvaa.

Maitotuotteet on yhdistetty tulehdusreaktioihin joillakin ihmisillä. Sen lisäksi että ne pahentavat tulehdusongelmaa, ne myös johtavat muihin sairauksiin.

Tutustu: Lehmänmaidon juontiin liittyviä sairauksia

6. Makeiset

Karkit ovat herkullisia ja koukuttavia. Mutta saadaksesi tasaisen, selluliitittömän ihon on parasta vähentää kaikkia sokeria sisältäviä tuotteita. Sokeri ja makeiset lisäävät rasvan varastoitumista kehoon. Ajan myötä selluliitti voi pahentua.

Huolestuttavinta kaikessa on se, että monien tällaisten tuotteiden käyttämisestä on tullut tapa. Näin niiden syömistä on vaikea lopettaa. Jos kuitenkin katsot tarkasti tuoteselosteet ja vältät lisäämästä itse sokeria resepteihisi, voit vähentää sen nauttimista merkittävästi.

Sokerin voi myös korvata terveellisillä orgaanisilla makeutusaineilla, kuten stevialla tai kookossokerilla.

7. Hiilihapotetut juomat

limsapullot

Hiilihapollisten juomien maku on koukuttava, ja mainokset saavat meidät uskomaan, että ne ovat paras vaihtoehto janon sammuttamiseen. Moni ei kuitenkaan tiedä, että tällaiset juomat ovat täynnä sokeria, kaloreita ja lisäaineita, jotka lisäävät selluliittia. Lisäksi niiden liiallinen juominen lisää tulehduksen ja siihen liittyvien sairauksien riskiä.

Lopuksi: selluliitin vähentämisessä on tärkeää välttää kaikkia yllä mainittuja ruokia. Vaikka niiden satunnainen syöminen ei olekaan haitaksi, ihanteellista olisi korvata ne aina terveellisemmillä ja vähäkalorisemmilla vaihtoehdoilla.