8 kotitekoista vitamiinivettä

8 kotitekoista vitamiinivettä

Viimeisin päivitys: 26 maaliskuuta, 2016

Terveellisin juoma, jota tulisi nauttia joka päivä, on tietenkin vesi. Ilman vettä ihminen ei selviä ja vesi pitää kehon nesteytettynä ja toimivana. Vesi ottaa osaa lähes kaikkiin elintoimintoihin ja kehon solut muodostuvat suurimmaksi osaksi vedestä. Kaikki eivät kuitenkaan pidä veden “mausta” ja kokevat veden juomisen tylsänä. Veden voikin osaksi korvata tuorepuristetuilla mehuilla ja muilla terveellisillä juomilla, mutta myös vettä voi maustaa eri hedelmillä ja kasviksilla. Kokeile näitä herkullisen raikkaita makuvesiä!

Älä sorru juomaan pelkkiä virvoitusjuomia tai kahvia, vaan lisää nauttimasi veden määrää muuntamalla tylsä hanavesi jännittävän makuiseksi juomaksi – samalla saat annoksen vitamiineja.

Kotitekoisen vitamiiniveden valmistaminen on helppoa, vesi maistuu herkulliselta ja siitä saa energiaa päivään. Makuvettä juomalla vältät vedenjuontiin kyllästymisen ja pidät huolta siitä, että saat kaiken tarvitsemasi nesteytyksen päivän aikana.

Nämä herkulliset juomat on helppo valmistaa ja mikä parasta, ne eivät sisällä yhtään lisättyjä makeutusaineita, väriaineita tai lisäaineita. 

Vihreä tee, minttu ja lime

Tämä makuvesi sopii hyvin rasvanpolton stimulointiin, ruuansulatuksen kohentamiseen, päänsäryn lievittämiseen, tukkoisen olon poistamiseen ja hengityksen raikastamiseen. Voit nauttia sitä jääkylmänä kuumilla säillä tai kovan treenin jälkeen, kun kaipaat virkistystä ja viilennystä. Suosittelemme nauttimaan lasin tyhjään mahaan aamulla ja muutaman lasillisen päivän aikana.

Mansikka ja kiivi

Vitamiinivesi mansikoista

Tämä vitamiinivesi on täynnä makua ja ravintoaineita, se antaa kehollesi paljon vastustuskykyä tehostavia vitamiineja. Lisäksi juoma parantaa ruuansulatuksen toimintaa, verenkiertoelimistön terveyttä ja alentaa verensokeria.

Kurkku, lime ja sitruuna

Tämä juoma soveltuu kuumiin kesäpäiviin tai lomareissulle, sillä se virkistää ja raikastaa nopeasti. Samalla saat käyttöösi kurkun ja sitrushedelmien sisältämät vitamiinit ja mineraalit. Juoma tehostaa vastustuskykyä, lievittää vatsan turvotusta, kontrolloi ruokahalua ja helpottaa ruuansulatusta. Juomaa suositellaan etenkin heille, jotka haluavat laihduttaa.

Sitruuna, lime ja appelsiini

Vitamiinivesi appelsiinista

Tämä juoma on täynnä sitrushedelmien hyvää tekeviä aineksia. Sitrushedelmät ovat tunnetusti loistava keino tehostaa kehon luontaista vastustuskykyä ja pitää loitolla flunssat ja muut perinteiset virusten tai bakteerien aiheuttamat sairaudet. Nauttimalla tätä vettä ehkäiset tartuntataudit, stimuloit ruuansulatusta ja ehkäiset vatsan liikahappoisuutta. Suosittelemme nauttimaan veden huoneenlämpöisenä.

Ananas ja salvia

Tämä herkullisen makea juoma sopii kehon puhdistukseen ja myrkkyjen poistumisen tehostamiseen. Ananas ja salvia yhdessä suojelevat elimistöä ympäristön haittavaikutuksilta. Lisäksi juomalla on virkistävä vaikutus, eli se sopii etenkin kesällä nautittavaksi.

Sitruuna, greippi ja minttu

Vitamiinivesi limestä

Sitruunan, greipin ja mintun raikkaat maut sopivat loistavasti yhteen. Voit nauttia vettä litran päivässä ja tuloksena tehostat vastustuskykyäsi, puhdistat kehoasi ja parannat yleistä hyvinvointiasi huomattavasti.

Meloni ja vesimeloni

Yhdistä mehevä vesimeloni johonkin toiseen melonilaatuun, kuten hunajameloniin tai cantaloupe-meloniin oman maun mukaan. Vesimeloni sopii loistavasti vitamiiniveteen, sillä se koostuu pitkälti vedestä, sen maku on herkullinen ja se sisältää runsaasti terveyttä edistäviä vitamiineja. Tämä meloneilla maustettu vesi sopii turvotuksen ja nesteiden kertymisen ehkäisyyn, rasvanpolton stimulointiin, elimistön puhdistamiseen ja ihon ravitsemiseen ja kosteuttamiseen.

Suosittelemme juomaa etenkin sellaisille ihmisille, jotka haluavat laihtua ja jotka kärsivät kuivas ta ihosta.

Karhunvatukka, sitruuna ja minttu

Vitamiinivesi karhunvatukasta

Tämä vitamiinivesi sisältää paljon antioksidantteja, jotka ehkäisevät kroonisia tauteja ja tehostavat solujen uudistumista. Nauttimalla tätä vettä säännöllisesti pysyt nesteytettynä, stimuloit myrkkyjen poistumista ja ehkäiset ennenaikaista vanhenemista, kuten juonteita.

Miten vitamiinivedet valmistetaan

Vitamiinivedet on helppo valmistaa kotona ja voit kokeilla eri makuja pitääksesi veden nauttimisen hauskana ja jännittävänä. Muista, että vesi on elintärkeä osa elimistön hyvinvointia ja vettä tulisi juoda vähintään kaksi litraa päivässä – enemmänkin, jos harrastat paljon liikuntaa tai vietät aikaa ulkona auringossa.

  • Vesien valmistus aloitetaan valikoimalla ne hedelmät, marjat tai yritit, joita haluat käyttää. Pese ainekset huolellisesti.
  • Paloittele hedelmät ja aseta kannun, pullon tai purkin pohjalle. Kaada päälle litra vettä ja lisää yrtit.
  • Anna veden seistä jääkaapissa 5-6 tuntia, niin että hedelmien aineosat liukenevat veteen ja veden maku, väri ja aromi muuttuu.
  • Kun juoma on valmista nautittavaksi, voit kantaa mukanasi vesipulloa töissä ja harrastuksissa ja pilkkoa sekaan hedelmiä tai pitää vitamiinivedellä täytettyä kannua kotona jääkaapissasi ja nauttia siitä päivän mittaan.

Hedelmien annoskokoa voi muuttaa sen mukaan, kuinka suuren annoksen vettä teet kerralla ja miten vahvana haluat maistaa hedelmät ja yrtit. Kokeile rohkeasti eri makuyhdistelmiä ja makeuta hunajalla, mikäli vesi maistuu liian tylsältä. Yritä kuitenkin nauttia vesi makeuttamattomana.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.