Vinkkejä aina raikkaaseen hengitykseen

· tammikuu 4, 2016

 

Harva asia on epämiellyttävämpi ja epämukavampi kuin puhuminen henkilölle jonka hengitys haisee pahalle. Jos kärsit halitoosista, tiedät kuinka kiusallinen tämä ongelma on. Olet ehkä yrittänyt pureskella purukumia ennen muiden kohtaamista, mutta mikäli ongelma jatkuu, voit myös noudattaa ohjeita tämän päivän artikkelissamme aina raikkaan hengityksen saavuttamiseksi. 

Käytä hammaslankaa päivittäin

Säännöllinen hampaiden harjaus on osa useimpien ihmisten päivärutiinia, mutta kaikki eivät käytä hammaslankaa. Jos et lankaa hampaitasi, ruoan jäämiä jää hampaiden väliin ja ne ruokkivat bakteereja jotka elävät suussasi. Tämä pahentaa ongelmaasi pahanhajuisesta hengityksestä, jota vastaan on hankala taistella ainoastaan hammasharjalla, hammastahnalla ja suuvedellä.

Hampaita harjatessasi muista harjata myös kielesi. Näin estät plakin kerääntymisen.

Juo enemmän vettä

Joku juo vettä

Useimmat ihmiset eivät oivalla tätä, mutta nestehukka on yksi halitoosin yleisimmistä syistä. Juo vähintään kaksi litraa vettä päivittäin ylläpitääksesi raikkaan hengityksen. Vesi poistaa bakteereja suusta ja jos olet pitkään juomatta, ne lisääntyvät nopeasti.

Juodessasi enemmän vettä tuotat myös enemmän sylkeä. Tämä on hyvä asia, sillä sylki auttaa myös tappamaan bakteereja. Lisäksi happirikas sylki tekee bakteereiden selviytymisestä hankalampaa.

Syö runsaasti sinkkiä sisältäviä ruokia

Onko sinulla mielestäsi terveellinen ja monipuolinen ruokavalio? Mieti tarkkaan, sillä ehkä se ei olekaan niin hyvä kuin sen tulisi olla. Syömällä sopivan määrän pähkinöitä, luomulihaa, siemeniä ja kaakaota voit saavuttaa raikkaan hengityksen koska ne sisältävät sinkkiä, joka ehkäisee bakteerien kasvua suussa. Suuhygieniatuotteet usein sisältävät tätä ainesosaa.

Älä unohda probiootteja

Jogurtti ja mustikat

Hyvin toimiva ruoansulatusjärjestelmä auttaa ajan kanssa eliminoimaan myrkkyjä jotka aiheuttavat pahanhajuista hengitystä. Sisällyttämällä probiootteja päivittäiseen ruokavalioosi voit välttää tämän kiusallisen ongelman. Parhaita ovat luonnolliset probiootit, joita on ruoassa kuten juustoissa ja jogurtissa.

Jos olet laktoosi-intolerantti, voit myös ottaa probiootteja ravintolisinä joita on saatavilla terveyskaupoissa.

Ylläpidä tasapainoista ruokavaliota

Ruokavalio, jossa on vähän hiilihydraatteja, rasvoja ja proteiineja auttaa ylläpitämään raikasta hengitystä. Tietyt ruoat kuten parsa sisältävät ketoneja, jotka voivat jäädä suuhusi ja aiheuttaa pahanhajuista hengitystä. Sisällytä ruokavalioosi paljon:

Rapean koostumuksen omaavat hedelmät ja vihannekset ovat loistavia valintoja, sillä ne puhdistavat hampaita ja kieltä luonnollisesti syödessäsi niitä.

Lopeta tupakointi

Tupakointi ei ainoastaan aiheuta hampaiden kellastumista ja kuivata suuta – se aiheuttaa myös pahanhajuista hengitystä. Nikotiinijäämät jotka jäävät suuhusi, imeytyvät verisuoniston kautta ja rajoittavat syljen tuotantoa. Ja muista: ilman riittävää määrää sylkeä suun bakteerit kukoistavat.

Näiden yksinkertaisten vinkkien seuraaminen auttaa sinua ylläpitämään raikasta hengitystä, mutta älä unohda käydä säännöllisesti hammaslääkärissä.