8 keinoa estää hämähäkkisuonia jaloissa

· tammikuu 18, 2018
Tiesitkö, että jalkojen pitäminen ristissä, kuten myös tiukkojen vaatteiden käyttö ja korkokengissä käveleminen, voivat kaikki edistää niin kutsuttujen hämähäkkisuonten kehittymistä?

Niin kutsutut hämähäkkisuonet ovat pieniä, punaisia tai sinertäviä verisuonia. Ne aiheutuvat siitä, että pienemmät hiussuonet ja pinnalliset suonet laajenevat. Niiden ilmaantuminen on ilmiö, joka yleensä edeltää suonikohjujen syntyä. Usein ne kuitenkin katoavat ilman, että ne tulehtuvat ollenkaan.

Hämähäkkisuonia tulee usein yli 20-vuotiaille naisille. Tämä on totta etenkin sellaisia koskien, joilla on istuma-asentoon painottuva elämäntyyli tai jotka ovat ylipainoisia.

On kuitenkin myös muistettava, että näitä muutoksia voi kehittyä hormonaalisten muutosten vuoksi. Väärän tyyppisten kenkien käyttö ja altistuminen korkeille lämpötiloille voivat myös aiheuttaa hämähäkkisuonten ilmaantumista.

Onneksi ne eivät kuitenkaan ole mikään vakava terveysongelma. Lisäksi suonten näkyvyyttä voidaan vähentää huomattavasti muutamalla helpolla uudella tottumuksella.

Tällä kertaa haluamme siis kertoa kahdeksasta niksistä, jotta voisit estää hämähäkkisuonten syntymistä tekemällä kyseisiä asioita säännöllisesti.

Jatka siis lukemista ja ota ohjeet muistiin – näin vähennät todennäköisyyttä siitä, että ihollasi kehittyy näitä epämiellyttäviä muutoksia!

1. Harrasta liikuntaa säännöllisesti

estä hämähäkkisuonia jaloissa liikunnan avulla

Liikunta, ja etenkin sellaiset aktiviteetit jotka kohdistuvat jalkoihisi, ovat välttämättömiä, jos haluat estää hämähäkkisuonten kehittymistä.

Seuraava harjoitus tehostaa veren virtaamista sekä hallitsee tulehtuneisuuden prosesseja, jotka aiheuttavat tämän ongelman ilmaantumista.

Muutamia suosituksia

 • Harrasta liikuntaa ainakin puolen tunnin ajan joka päivä.
 • Käytä kymmenen minuuttia jalkoihin vaikuttaviin liikkeisiin.
  • Voit esimerkiksi ajaa pyörällä kolme kertaa viikossa tai tehdä päivittäisen 20 minuutin kävelyn.

2. Pidä painosi hallinnassa

Oletko ylipainoinen tai liikalihava? Sen lisäksi, että ylipaino aiheuttaa hämähäkkisuonten kehittymistä, se on myös vakava verenkierron ja sydämen ongelmien aikaansaaja.

Pidä aina siis silmällä painoasi ja jos kerrytät liikakiloja, kannattaa alkaa noudattaa terveellisempiä elämäntapoja painon vähentämiseksi.

Muutamia suosituksia

 • Pidä ruokavaliosi tasapainoisena siten, että hallitset rasvan ja kaloreiden määrää ravinnossasi.
 • Vältä sitä, että syöt roskaruokaa tai prosessoituja tuotteita.
 • Syö useampia pieniä aterioita päivässä.
 • Aloita päivittäisen liikuntarutiinin kanssa.
 • Lisää vedenjuontiasi.

3. Vältä jalkojen ristissä pitämistä

istuu jalat ristissä

Tämä saattaa vaikuttaa tottumukselta josta ei ole mitään haittaa, mutta jalkojen ristiminen voi kuitenkin saada aikaan näitä epämiellyttäviä muutoksia suonissa.

Jos pidät tällaisen asennon pidemmän aikaa, teet verenkierrostasi vaikeaa. Lisäksi se voi aiheuttaa tulehtuneisuuden kehittymistä jaloissasi.

Muutamia suosistuksia

 • Istu niin, että jalkasi ovat lattiaa vasten.
 • Jos teet töitä istuen, tai mikäli sinun täytyy olla tässä asennossa pidemmän aikaa, ota muutama minuutti venytelläksesi tai kävelläksesi.

4. Rajoita korkokenkien käyttöä

Emme voi kieltää sitä, etteivätkö korkokengät olisi se täydellinen lisä elegantin ja naisellisen ulkomuodon luomiseksi.

Niiden liiallinen käyttö voi kuitenkin saada aikaan tulehtuneisuutta ja verenkierron ongelmia. Nämä sitten johtavat siihen, että alkaa ilmaantua hämähäkkisuonia.

Muutamia suosituksia

 • Käytä lempikorkkareitasi vain silloin, kun on kyse erityisestä juhlasta.
 • Vältä ostamasta hyvin korkeakorkoisia kenkiä.
 • Kun olet käyttänyt korollisia kenkiä, nosta jalkasi ylös ja hiero niitä, jotta saisit niiden verenkierron toimimaan.

5. Käytä omenaviinietikkaa

estä hämähäkkisuonia jaloissa omenaviinietikan avulla

Omenaviinietikalla on hoitava vaikutus ulkoisesti käytettynä, ja se pystyy vähentämään hämähäkkisuonten näkyvyyttä, kun sitä käytetään hierontaa tehden.

Tämä neste vaikuttaa tulehtuneisuutta vähentäen sekä rentouttaen, ja kun se on imeytynyt, se lisää verenkiertoa sekä lisää imusuonten järjestelmän aktiivisuutta.

Muutamia suosituksia

 • Laimenna omenaviinietikka lämpimässä vedessä ja hiero sitä jalkoihisi viiden minuutin ajan.
 • Voit myös tehdä niin, että kuumennat veden ja omenaviinietikan sekä laitat niitä kuumakääreeseen – tee käärestä niin kuuma kuin ihosi vain kestää.
 • Toista tätä hoitoa joka ilta, jotta saisit hyvät tulokset.

6. Vältä liian tiukkoja vaatteita

Tiukkojen vaatteiden käyttö voi saada aikaan verenkierron ja imusuonten toiminnan ongelmia.

Vaikka keho tuntuukin sietävän tätä asiaa hyvin, kyseessä on tapa, joka voi aiheuttaa hämähäkkisuonten kehittymistä, kuten myös suonikohjujen muodostumista.

Muutama suositus

 • Vältä liian tiukkoja housuja.
 • Käytä sen kokoisia vaatteita, että ne ovat hiukan väljät laittaessasi ne yllesi.

7. Käytä hyödyksesi aloe veran loistavat vaikutukset

aloe vera

Toinen luonnollinen tuote, joka auttaa lisäämään jalkojen verenkiertoa, on aloe vera. Siinä on ravinteita ja kosteuttavia tekijöitä, ja kun se on imeytynyt, se toimii hämähäkkisuonia torjuen.

Muutama usositus

 • Ota hiukan tuoretta aloe veran geeliä suoraan kasvin lehdestä. Laita sitä sitten niille alueille, joilla näet hämähäkkisuonia.
 • Anna geelin vaikuttaa huuhtelematta sitä pois. Tee tätä hoitoa jopa kaksi kertaa päivässä.

8. Juo sitruunavettä

Sitruunaveden juonti aamulla voi auttaa sinua puhdistamaan kehoasi tehokkaasti. Se poistaa niitä nesteitä ja myrkyllisiä aineita, jotka saavat kudoksesi tulehtumaan.

Sen ominaisuudet vähentävät liiallista veren happopitoisuutta, ja lisäksi ne myös vähentävät verenkierron ongelmia.

Muutama suositus

 • Juo kupillinen lämmintä vettä sitruunamehun kera aamiaisella joka päivä.
 • Juo lämmintä vettä sitruunan kera myös iltapäivällä.

Oletko huolissasi, siitä, että ihollasi on alkanut näkyä hämähäkkisuonia? Ota avuksesi nämä helpot suositukset, ja voit välttää tätä ongelmaa ilman, että joudut käyttämään suuria summia rahaa erityisiin hoitoihin.