7 kotihoitoa suun rakkuloihin

Oletko joskus saanut suuhusi kivuliaita rakkuloita? Tietyillä luonnontuotteilla on tulehtuneisuutta vähentäviä ja antibioottisia vaikutuksia, ja ne vähentävät sellaisia bakteereja, jotka heikentävät kehon vastustuskykyä sekä aiheuttavat suuhun kehittyneitä haavaumia. Ota siis avuksesi luonnontuotteet seuraavan kerran, kun sinulla on tämä ärsyttävä ongelma!

Haavaumat tai rakkulat suussa ovat pieniä ja pinnallisia alueita, jotka ovat väriltään valkoiseen vivahtavia, ja niillä on punaiset reunat. Ne ilmaantuvat yleensä limakalvoille poskissa, kielessä ja kitalaessa.

Vaikka niiden ulkonäkö saattaakin tuoda mieleen huuliherpeksen, nämä rakkulat ovat aivan eri asia. Ne eivät itse asiassa ole tarttuvia, eivätkä ne myöskään ilmaannu suun ulkopuolelle.

On kuitenkin muistettava, että niiden ilmaantuminen voi kertoa heikentyneestä vastustuskyvystä, kuten myös stressistä, vammoista tai huonosta hygieniasta.

Vaikka suun rakkulat tulevatkin katoamaan itsestään muutaman päivän kuluttua, on aina hyvä idea laittaa jonkinlaista hoitotuotetta, jotta rakkuloiden häipymistä voitaisiin nopeuttaa ja jotta tulehdusten kehittymistä voitaisiin estää.

Tällä kertaa haluamme siis jakaa hieman tietoa sellaista luonnontuotteista, joiden avulla voit taltuttaa nämä pienet vaivat nopeasti – lue lisää, sillä seuraavassa kerromme seitsemästä luonnollisesta hoidosta suun rakkuloihin!

1. Valkosipuli

valkosipuli

Valkosipuli on aines, jolla on antiseptisia ja bakteereja torjuvia ominaisuuksia. Ne toimivat tulehduksia estäen suussa silloin, kun tätä tuotetta käytetään suoraan haavaumien alueella.

Allisiini, joka on valkosipulin aktiivinen aines, on rakkuloiden tulehtuneisuuden vähentäjä, joka kohentaa solujen toimintaa, ja siten parantuminen on nopeampaa.

Kuinka valkosipulia käytetään rakkuloiden parantamiseksi?

 • Paina yhtä valkosipulinkynttä, ja hiero nesteellä suun rakkulaa 2-3 minuutin ajan.
 • Huuhtele alue sitten runsaalla vedellä, ja toista tätä hoitoa kaksi kertaa päivässä.

Lue lisää aiheesta: Aloita päivä terveellisesti hunajasta, valkosipulista ja sitruunasta valmistetulla tehosiirapilla

2. Ruokasooda

Ruokasooda on perinteinen hoito moniin ongelmiin, jotka vaikuttavat suun terveyteen.

Se sisältää antiseptisia ja tulehtuneisuutta vähentäviä aineita, jotka edistävät suun rakkuloiden parantumista nopeasti.

Sen käyttö vähentää riskiä saada tulehdus kyseisellä alueella, ja koska se auttaa säätelemään pH-arvoa, se myös tehostaa ihon korjaantumista.

Kuinka ruokasoodaa käytetään rakkuloiden parantamiseksi?

 • Kostuta pieni määrä ruokasoodaa vedellä, ja hiero tahnaa koko suun alueelle.
 • Toista tätä hoitoa joka päivä hampaiden harjauksen jälkeen.

3. Greipin siemenistä saatava uute

greippi

Luonnollinen uute, jota saadaan greipin siemenistä, on tehokas antibiootti, joka auttaa tuhoamaan ne bakteerit, jotka saavat aikaan suun tulehduksia.

Antioksidantit ja desinfioivat yhdisteet suojaavat vaurioitunutta ihoa rakkulan ympärillä, ja ne vähentävät tulehtuneisuutta sekä estävät hajujen muodostumista.

Kuinka tätä tuotetta käytetään rakkuloiden parantamiseksi?

 • Laita useampi tippa greipinsiemenenuutetta kupilliseen lämmintä vettä, ja käytä tätä nestettä suuvetenä harjattuasi hampaasi.
 • Toista tätä hoitoa enintään kolme kertaa päivässä.

4. Vetyperoksidi

Vetyperoksidin desinfioivat ja palauttavat ominaisuudet voivat olla avuksi, kun tätä tuotetta käytetään kotihoitona suun rakkuloiden parantamiseksi.

Laita sitä suoraan hoidettavalle alueelle, ja voit nopeuttaa kudosten parantumista sekä samalla estää bakteerien lisääntymistä.

Kuinka vetyperoksidia käytetään rakkuloiden parantamiseksi?

 • Kasta puuvillavanua vetyperoksidiin, ja hiero sitten rakkulan aluetta.
 • Toista tätä hoitoa 3-4 kertaa päivässä.

Voit myös laittaa ruokalusikallisen vetyperoksidia veteen ja käyttää tätä nestettä sitten suuvetenä.

5. Piparminttuöljy

piparminttuöljy

Piparmintun eteerisellä öljyllä on tulehtuneisuutta torjuvia ja antiseptisia ominaisuuksia, jotka auttavat estämään suun rakkuloista johtuvia tulehduksia.

Kuinka piparminttuöljyä käytetään rakkuloiden parantamiseksi?

 • Kostuta puuvillavanua piparminttuöljyyn, ja laita sitten nestettä huolellisesti rakkulaan.
 • Toista tätä hoitoa 2-3 kertaa päivässä tarpeen mukaan.

6. Luonnonjogurtti

Jogurtin sisältämä maitohappo auttaa säätelemään suun limakalvojen pH-arvoa. Tällä tavalla jogurtti sitten vähentää suun happoisuutta sekä lisää terveellisten bakteerien määrää.

Kun laitat maustamatonta jogurttia suoraan rakkulan alueelle, voit kohentaa ihon kuntoa sekä estää tulehdusten syntyä.

Kuinka luonnonjogurttia käytetään rakkuloiden parantamiseksi?

 • Syö ainakin puoli kupillista maustamatonta jogurttia päivässä, ja varmista, että se pääsee kosketuksiin sen alueen kanssa, jota haluat hoitaa.

Lue aiheesta lisää: Resepti: kotitekoinen jogurtti

7. Kurkumatahna

kurkuma

Kurkumasta valmistettu tahna saattaa olla tehokas apu suun rakkuloiden hoidossa, ja se on hyvä hoito myös muihin sellaisiin ilmiöihin, jotka heikentävät suusi terveyttä.

Tämä juuri sisältää aktiiviyhdistettä nimeltäänkurkumiini, joka antaa kurkumalle sen erityisen värin, mutta lisäksi tuottaa sen antibioottiset ja tulehtuneisuutta torjuvat ominaisuudet.

Kuinka kurkumaa käytetään rakkuloiden parantamiseksi?

 • Ota pieni määrää jauhettua kurkumaa, kostuta sitä hiukan vedellä, ja laita sitten tästä muodostuvaa tahnaa suoraan rakkuloille.
 • Anna vaikuttaa 2-3 minuutin ajan, ennen kuin huuhtelet tahnan pois.
 • Toista tätä hoitoa 2-3 kertaa päivässä.

Onko sinulla joskus ollut suun rakkuloita? Seuraavalla kerralla kokeile näitä luontaishoitoja, joiden avulla voit nopeuttaa suusi tervehtymistä vaivattomasti!

Kategoriat: Luontaishoidot Tags:
UUTISIA VERKOSSA