7 herkullista ruokaa, jotka sopivat painonpudottajalle

30 huhtikuun, 2019
Avainasia ruoasta nauttimiseksi ja tylsistymisen välttämiseksi on se, että etsit erilaisia tapoja valmistaa terveellisiä ruokia mausteiden avulla - näin ruokasi saa niin makua kuin vaihtelevuuttakin.

Jotta voisit pitää ruokavaliosi terveellisenä, ei ole tarvetta rajoittaa aterioita vain mauttomiin ruokiin. Vaikka kalorien määrä onkin yksi asia, joka kannattaa pitää mielessä aterioita suunnitellessa, on monia sellaisia reseptejä, jotka mahdollistavat herkullisten ruokien syönnin ilman katumusta. Tässä artikkelissa esittelemme seitsemän herkullista ruokaa, jotka sopivat painonpudottajalle!

Nämä ruoat auttavat pitämän sinut kylläisenä, jotta saisit lisää energiaa ja voisit pitää sekä fyysisen että henkisen toimintakysysi hyvänä koko kiireisen päivän ajan. Parasta on se, että nämä ateriat ovat täydellisiä valintoja juuri silloin, kun aikaa ei ole paljon ruoanlaittoon. Niitä voidaan valmistaa jo muutamassa minuutissa, ja reseptien ainekset ovat myös erittäin hyviä budjetin kannalta. Kannattaa katsoa, löytyykö keittiöstäsi jo valmiiksi seuraavien reseptien aineksia, sillä se on hyvin todennäköistä!

Oletko valmis kokeilemaan? Jatka lukemista ja lisää nämä seitsemän herkullista, mutta terveellistä ateriaa arkeesi mitä pikimmiten, jos haluat tehostaa painonpudotusta, mutta ilman tylsistymistä. Katsotaanpa seuraavaksi, mitkä ruuat sopivat painonpudottajalle, mutta ovat kuitenkin myös herkullisia!

7 herkullista ruokaa, jotka sopivat painonpudottajalle

1. Kermainen avokadolevite ja paahtoleipä

7 ruokaa, jotka sopivat painonpudottajalle - avokadoleipä.

Yksinkertainen avokadoleipä on aivan täydellinen välipala silloin, kun nälkä iskee kesken päivän. Lisäksi tämän leivän yhdistäminen kovaksi keitettyyn kananmunaan tekee siitä oivallisen vaihtoehdon myös aamiaisella nautittavaksi.

 • Seuraava yksinkertainen yhdistelmä aineksia antaa sinulle hiilihydraatteja ja elintärkeitä rasvahappoja, jotka tuovat kehollesi sen kaipaamaa polttoainetta.
 • Se sisältää E-vitamiinia ja Omega-3 -rasvahappoja, jotka auttavat sydän- ja verisuonijärjestelmää toimimaan paremmin.

2. Vihersalaatti

Halautko nauttia jotakin kevyttä ja terveellistä, mutta kuitenkaan herkullisuutta unohtamatta? Kun valmistat salaatin vihreistä kasviksista, saat mahtavan terveyttä edistävän ruoan, joka lisäksi edistää kilojen tippumista.

 • Tuoreet kasvikset sisältävät suuren määrän antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja, jotka vahvistavat vastustuskykyä, jotta voisit torjua sairauksia paremmin.
 • Vihreissä salaateissa on paljon kuitua, joka parantaa ruoansulatusta sekä saa kylläisyyden tunteen kestämään pidempään – näin voit välttää kaloripitoisten välipalojen napostelua.
 • Voit yhdistää nämä kasvikset tonnikalaan, vähärasvaiseen lihaan, kanamunaan ja muihin proteiinin ja terveellisten rasvojen lähteisiin.

3. Kasviskeitto

Kasviskeitot ovat usein täyttäviä ja sopivat painonpudottajalle.

On olemassa lukuisia hyviä kasviskeittoreseptejä, jotka ovat hieno apu painon vähentämiseen. Tällaiset keitot ovat loistavia sekä illallisella että lounaalla nautittuina, ja ne sisältävät runsaasti tärkeitä ravinteita. Lisäksi kasviskeitot voivat olla täyttäviäkin.

 • Yhdistelmä kasviksia antaa kehollesi nestettä poistavaa kuitua, antioksidantteja ja yksinkertaisia hiilihydraatteja.
 • Ne antavat energiaa sekä lisäävät vastustuskykyä, ja ne myös tukevat hyvää ruoansulatusta.
 • Voit valmistaa näitä keittoja myös lihan tai papujen kanssa.

4. Pasta ja kasvikset

Pasta-ateria ei vie kauan valmistaa, ja se voi sisältää runsaasti ravinteita. Lisäksi pasta-annokset on yleensä helppo toteuttaa. Kasvispasta on kevyt ruokalaji, joka voi olla loistava lisäys arjen ruokavalioon, oli tavoitteena painon vähentäminen tai ei.

 • Vehnästä valmistettu pasta sisältää hiilihydraatteja, jotka lisäävät energian määrää sekä parantavat suorituskykyä.
 • Kasviksiin yhdistettynä se antaa sinulle runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, joita kehosi tarvitsee.
 • Jotta voisit pitää itsesi terveenä, on kuitenkin parasta välttää pastan valmistuksessa rasvaisia tuotteita, kuten kermaa, voita ja juustoa.

5. Grillattu kananrinta

Käyttämällä oikeanlaista reseptiä, saat kananrinnasta herkullista ja maistuvaa.

Grillattu kananrinta on saanut sekä tylsän että mauttoman ruoan maineen, mutta totuus on, että tämä on eräs terveellisimmistä vaihtoehdoista, joita voit lautasellesi löytää. Lisäksi se voi myös olla erittäin maistuvaa ruokaa, kun vain löydät oikean reseptin.

 • Avainasia on se, että kana marinoidaan ennen kuin se valmistetaan, ja yrtit ja mausteet voivat antaa sille aivan loistavan maun.
 • Toinen vaihtoehto, vaikka tämä pitääkin sisällään enemmän kaloreita, on valmistaa kana karamellisoidun sipulin kera tai sitten lisätä kanalle jokin kastike.

6. Munakoisolasagne

Etsitkö ruokalajia, joka olisi sekä erilainen että hyvin herkullinen? Kiinnostaisiko munakoisosta valmistettu lasagne? Vaikka tyypillisesti lasagne sisältääkin paljon kaloreita, tämä vaihtoehto on kevyempi, sillä se valmistetaan kasviksista, ja se on täydellinen mihin tahansa tilaisuuteen.

 • Sen sijaan, että käytät pastalevyjä, käytä munakoisoa ja laita sitä luodaksesi ne kerrokset, jotka muodostavat perinteisen lasagnen.
 • Välit voi täyttää kasviksilla, palkokasveilla ja valkoisella juustokastikkeella.
 • Voit myös lisätä mukaan sipulia, valkosipulia, pinaattia ja muita sellaisia aineksia, jotka sopivat hyvin lasagneen.
 • Mikä tämän reseptin tuloksena sitten on? Todella herkullinen annos, joka on täynnä kuitua, vitamiineja ja mineraaleja!

7. Uunissa paistetut perunat

Valmista paistettuja perunoita kaupasta ostettavien ranskalaisten tilalle.

Sen sijaan, että ostat supermarketista valmiita ranskalaisia, miksipä et kokeilisi omien herkullisten paistettujen perunoiden valmistusta, joita voit sitten nauttia vaikkapa välipalana tai lounaalla? Paistetut perunat sopivat loistavasti painonpudottajalle!

 • Tarvitset tähän vain perunoita, jotka leikkaat suikaleiksi tai veneiksi, ja sitten paista niitä uunissa kunnes ne ovat pehmeitä tai jo rapeita – tämä riippuu omasta mieltymyksestäsi.
 • Tarjoile perunat ripoteltuasi niiden päälle esimerkiksi korianteria tai oreganoa, tai muita valitsemiasi mausteita.
 • Tämä helppo, mutta herkullinen valinta rauhoittaa ruoanhimoasi sekä estää sinua syömästä epäterveellisiä, rasvaa tihkuvia ranskiksia.

Kuten nyt voit huomata, on olemassa monia terveellisiä mutta maukkaita ruokia painonpudotukseen. Kilojen pitämiseksi terveellisellä tasolla tai niiden vähentämiseksi ei tarvita kaikkien hyvien ruokkien jättämistä pois. Kokeile siis erilaisia terveellisiä yhdistelmiä, ja muista aina, että annosten koolla on merkitystä.