Logo image
Logo image

7 eteeristä öljyä syylien karkottamiseksi

4 minuuttia
Vaikka yleensä näistä tuotteista ei tulekaan mitään epämiellyttäviä sivuvaikutuksia, mikäli tunnet poltetta iholla laitettuasi valitsemaasi eteeristä öljyä, kannattaa välittömästi poistaa se runsaalla vedellä.
7 eteeristä öljyä syylien karkottamiseksi
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Syylät, nuo häiritsevät muodostumat ovat ihomuutoksia, jotka johtuvat siitä, että iho on saanut virustartunnan. Tartunnan aiheuttava virus on ihmisen papilloomaviruksen alatyyppi. Haluatko poistaa syyliä luonnollisin keinoin? Lue vinkit syylien karkottamiseksi!

Mitä voin tehdä syylien karkottamiseksi?

Syylän aiheuttava papillooma on virus, joka lisääntyy nopeasti. Pikkuhiljaa se stimuloi epänormaalia solujen kasvua, kunnes se saa aikaan erittäin tarttuvan ihomuutoksen, joka on eräänlainen kovettuma.

Immunijärjestelmä tuottaa normaalisti tarpeelliset vasta-aineet viruksen torjumiseksi. Siten syylien ilmaantuminen voi olla merkki siitä, että vastustuskyvyssä on tapahtunut heikentyminen.

Syylien ilmaantuminen ei kuitenkaan välttämättä tarkoita sitä, että sinulla on jokin vakava terveyspulma. Nämä ovat kivuttomia ihomuutoksia, jotka on yleensä helppo hoitaa pois muutamalla luonnollisella hoidolla.

Tiedetään, että syyliä voi ilmestyä missä vaiheessa elämää tahansa, ja niitä voi tulla lähes mihin tahansa kohtaan kehossa. Siten haluamme nyt kertoa seitsemästä eteerisestä öljystä syylien karkottamiseksi!

1. Oreganon eteerinen öljy

Some figure

Oreganoöljy on yksi kaikkein suosituimmista viruksia ja bakteereja torjuvista lisäravinteista, joita voit käyttää ihosi suojaamiseksi tartuntoja vastaan.

Kyseisen öljyn käyttö syylän yhteydessä tulee vähitellen pienentämään kovettuman kokoa. Lisäksi oreganon eteerisen öljyn käytöstä hyötynä on, että se hillitsee virusta, joka tekee syylistä tarttuvia.

Kuinka tätä öljyä voidaan käyttää syylien hoidossa?

 • Laita useampi pisara oreganon eteeristä öljyä syylän kohdalle, ja anna sen vaikuttaa ilman, että peset sitä pois.
 • Toista tätä prosessia ainakin kaksi kertaa päivässä ja joka päivä.

2. Piparmintun eteerinen öljy

Piparminttuöljyn viruksia torjuvat ominaisuudet voivat olla hyvä apu silloin, kun tarvitaan hoitoa syylien poistoon.

Öljyn luonnolliset ainesosat estävät viruksen uusiutumista, ja ne estävät uusien syylien muodostumista muille ihon alueille.

Kuinka sitä käytetään syylien hoidossa?

 • Laita runsaasti öljyä puuvillavanulle, ja sivele sitten syylälle.
 • Kun olet laittanut öljyn, laita vielä laastari syylän kohdalle, ja anna vaikuttaa yön yli.
 • Toista tätä prosessia kerran päivässä, kunnes syylä on kadonnut.

3. Teepuun eteerinen öljy

Some figure

Tämä öljy tunnetaan sen antiseptisista ja bakteereja torjuvista ominaisuuksista, ja teepuuöljy onkin yksi kaikkein suosituimmista luonnollisista tuotteista syylien hoidossa. 

Se sisältää ainesosia kuten terpinolene ja alpha-terpinene, joiden viruksia torjuvat ominaisuudet taistelevat tehokkaasti sitä tartuntaa vastaan, jonka HP-virus aiheuttaa.

Kuinka sitä tulee käyttää syylien hoidossa?

 • Laita useampi pisara teepuun eteeristä öljyä syylälle, ja anna öljyn vaikuttaa – ihon tulisi imeyttää se.
 • Toista tätä prosessia kaksi tai kolme kertaa päivässä, jotta voisit saada hyvät tulokset, ja tee hoito joka päivä.

4. Eukalyptuksen eteerinen öljy

Vaikka tätä öljyä käytetäänkin yleensä hengitysteiden tulehdusten hoidossa, se toimii tehokkaana apuna myös syylien poistamiseksi.

Se “polttaa” ne kovat ihomuodostumat, joista syylät koostuvat, ja se torjuu sitä virusta, joka saa aikaan tartunnan.

Kuinka sitä käytetään syylien hoidossa?

 • Hiero hellävaraisesti muutama pisara teepuun eteeristä öljyä syylälle, ja peitä sitten kääreellä.
 • Anna öljyn vaikuttaa 2-3 tunnin ajan, ja sitten poista kääre ja toista hoitoa. Anna tälläkin kertaa öljyn vaikuttaa 2-3 tunnin ajan.

5. Mausteneilikan eteerinen öljy

Some figure

Viruksia torjuvat bioaktiiviset yhdisteet, joita mausteneilikan eteerisessä öljyssä on (kuten carvacrol ja eugenol) ovat hyvin tehokkaita HP-viruksen torjunnassa, ja siten tämä tuote on avuksi ihoa vaivaavien syylien poistossa.

Sen käyttö suoraan syylällä auttaa pienentämään kovettuman kokoa, ja se antaa parantavan vaikutuksen.

Kuinka tämä hoito tehdään?

 • Laita useampi pisara mausteneilikan eteeristä öljyä syylälle, ja anna öljyn vaikuttaa ilman, että huuhtelet sitä pois.
 • Toista tätä prosessia kolme kertaa päivässä, kunnes syylä on saatu pois.

6. Timjamin eteerinen öljy

Timjamista saatava eteerinen öljy toimii antibioottisena ja virusta torjuvana tuotteena, joka helpottaa syylien hoitoa silloinkin, kun ne ovat jo päässeet kasvamaan hyvin suuriksi.

Nämä ominaisuudet laittavat kyseisten kovien haavaumien kasvun päätökseen, ja timjami hallitsee viruksen aktiivisuutta sekä torjuu sen ilmaantumista muilla ihon alueilla.

Kuinka sitä käytetään syylien hoidossa?

 • Laita runsaasti mausteneilikan eteeristä öljyä puuvillavanulle, ja sivele sitten syylälle. Tämän jälkeen laita syylän kohdalle kääre.
 • Anna vaikuttaa kahden tunnin ajan, ja sitten poista kääre ja toista hoito.

7. Inkiväärin eteerinen öljy

Some figure

Gingerol, joka on inkiväärin sisältämä pääasiallinen bioaktiivinen yhdiste, toimii antibioottisena ja tulehtuneisuutta torjuvana tekijänä. Se helpottaa näiden ikävien ihomuutosten hoitoa.

Kun käytät sitä suoraan, inkiväärin eteerinen öljy toimii intensiivisenä apuna virusta vastaan taistelussa. Sen avulla syylän muodostama ylimääräinen ihokertymä saadaan katoamaan.

Kuinka sitä käytetään syylien hoidossa?

 • Hiero muutama pisara inkiväärin eteeristä öljyä suoraan syylälle, ja anna sitten ihosi imeyttää öljy.
 • Toista tätä prosessia 3-4 kertaa päivässä, kunnes syylä katoaa.

Jos syylät vaivaavat itseäsikin, kannattaa ehdottomasti hyödyntää eteeristen öljyjen ominaisuuksia tämän ongelman karkottamiseksi. Niiden avulla saat nämä pienet, mutta hyvin ärsyttävät muodostumat katoamaan luonnollisin keinoin.

Kuten huomaat, on olemassa monia loistavia vaihtoehtoja syylien karkottamiseksi. Valitse näistä itsellesi parhaiten sopiva – mikä tuntuu kiinnostavimmalta? Kokeile, sillä tulet vakuuttumaan!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 1. ¿Por qué pica el jengibre? Propiedades de los gingeroles. (n.d.). Https://Www.Botanical-Online.Com/Jengibre-Gingeroles.Htm. Retrieved from https://www.botanical-online.com/jengibre-gingeroles.htm
 2. González Escobar, R. (2002). Revista cubana de estomatología. Revista Cubana de Estomatología (Vol. 39). Editorial Ciencias Médicas. Retrieved from http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S0034-75072002000200005
 3. Aceite Esencial de Clavo | VidaNaturalia. (n.d.). Retrieved November 28, 2018, from https://www.vidanaturalia.com/aceite-esencial-de-clavo/
 4. Koh, K. J., Pearce, A. L., Marshman, G., Finlay-Jones, J. J., & Hart, P. H. (2002). Tea tree oil reduces histamine-induced skin inflammation. British Journal of Dermatology, 147(6), 1212–1217. https://doi.org/10.1046/j.1365-2133.2002.05034.x
 5. Groppo, F. C., Ramacciato, J. C., Simões, R. P., Flório, F. M., & Sartoratto, A. (2002). Antimicrobial activity of garlic, tea tree oil, and chlorhexidine against oral microorganisms. International Dental Journal, 52(6), 433–437. https://doi.org/10.1111/j.1875-595X.2002.tb00638.x
 6. Aceites Esenciales: Propiedades, Usos, Listado, Beneficios… (n.d.). Retrieved November 28, 2018, from https://aceites-esenciales.org/
 7. Aceite de Orégano: Usos, Beneficios y Propiedades ->> Aceites10. (n.d.). Retrieved November 28, 2018, from https://aceites10.com/oregano/
 8. Verrugas: MedlinePlus enciclopedia médica. (n.d.). Retrieved November 28, 2018, from https://medlineplus.gov/spanish/ency/article/000885.htm
 9. Saz Peiro, P., & Saz Tejero, S. (2012). Revisión de tratamientos naturales en infecciones por el herpes. Medicina Naturista, 6(1), 30–38. Retrieved from https://www.researchgate.net/profile/Pablo_Saz_peiro/publication/256306365_Revision_de_tratamientos_naturales_en_infecciones_por_el_herpes/links/00b7d52248b78c0051000000.pdf

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.