6 hyötyä jalkojen liottamisesta etikassa

· elokuu 19, 2017
Onko sinulla kenties ongelmia jalkojesi kanssa? Tässä voi olla avuksi niinkin edullinen ja yllättävä tuote kuin etikka. Lue lisää, sillä kerromme nyt tämän tavallisen kodin tuotteen hyödyistä jalkojen hyvinvoinnin parantamiseksi sekä annamme ohjeet vaivattomaan kotihoitoon.

Vaikka jalat ovatkin vastuussa siitä, että ne kantavat ihmisen painoa jokaisen päivän aikana toteutetun liikkeen aikana, niiden terveys tulee usein laiminlyödyksi ja jatkuu siihen pisteeseen asti, että ilmaantuu jokin varsinainen häiriö. Tällä kertaa haluamme esitellä erään tuotteen, joka on tehokas apu jalkojen hyvinvoinninn parantamisessa, nimittäin etikan.

Jalkasi ovat jatkuvasti alttiina kuivuudelle, bakteereille ja muille sellaisille tekijöille, jotka voivat vaikuttaa niihin negatiivisesti.

Tämä saattaa johtaa moneen ongelmaan ajan kuluessa, ja näihin sisältyvät jalkasieni, kovettumat ja muut sellaiset ilmiöt, jotka saavat jalat näyttämään epämiellyttäviltä ja tuntumaan huonokuntoisilta.

Onneksi on kuitenkin eräitä täysin luonnollisia aineksia, joiden avulla voit antaa jaloillesi lisäannoksen sellaisia ravinteita ja suojausta, jotka parantavat niiden hyvinvointia ja ulkonäköä jo lyhyessä ajassa.

Tällaisiin hoitoihin kuuluvat myös mainitsemamme loistava kodin tuote, eli etikka, joka sisältää runsaasti happoja ja sientä torjuvia yhdisteitä, jotka auttavat tehokkaasti säätelemään ihon pH-arvoa.

Nyt kerromme siis tarkemmin etikan monista tehokkaista vaikutuksista jalkojen hyvinvoinnin parantamiseksi – jatka lukemista ja kokeile itse!

1. Se torjuu jalkasientä

Lue aiheesta lisää: Jalkasienen ehkäisy ja hoito

kuivat jalat

Etikan sisältämä etikkahappo auttaa poistamaan jalkasientä, joka voi aiheuttaa muun muassa kynsien paksuuntumista tai kellastumista.

Sen sientä ja bakteereja torjuvat ominaisuudet hallitsevat tulehduksia sekä luovat suojaavan muurin tulevia hyökkäyksiä vastaan, joita nämä mikro-organismit suorittavat.

Kuinka etikkaa käytetään jalkasienen torjumiseksi?

 • Laita kupillinen etikkaa kulholliseen lämmintä vettä, ja anna jalkojesi liota nesteessä 15-20 minuutin ajan.
 • Toista tätä hoitoa kaksi tai kolme kertaa viikossa.

2. Se silottaa ihoasi

Kyseisen luonnollisen tuotteen kuoriva vaikutus auttaa poistamaan kuolleet ihosolut, jotka saavat ihon kuivaksi ja kovettuneeksi.

Kuinka etikkaa käytetään ihon silottamiseksi?

 • Ota kulho ja laita siihen vettä ja etikkaa, ja anna jalkojesi olla nesteessä 15-20 minuutin ajan.

3. Se poistaa syyliä

känsä

Etikan sisältämät hapot ovat tehokas apu sellaisia viruksia vastaan, jotka aiheuttavat syylien muodostumista jalkojen iholla.

Tämän nesteen ainesosat neutralisoivat kaikki tulehdukset sekä pehmentävät syyliä niin tehokkaasti, että ne lopulta häviävät.

Kuinka etikkaa käytetään syylien poistamiseksi?

 • Laita desilitra omenaviinietikkaa kulholliseen lämmintä vettä ja anna jalkojesi liota vedessä 30 minuutin ajan.
 • Voit myös laittaa omenaviinietikkaa suoraan syylälle puuvillavanun avulla.

4. Se vähentää kutinaa

Kutina jalkojen iholla saattaa johtua epätasapainosta tämän alueen pH-arvossa siksi, että henkilöllä on joko hyvin kuiva iho tai liiallista sienen leviämistä.

Joskus kutinan saa sen sijaan aikaan allerginen reaktio johtuen kenkien materiaalista.

Onneksi omenaviinietikka voi kuitenkin auttaa lievittämään tätä epämukavaa oiretta sekä hallita sitä ongelmaa, joka kutinan aiheuttaa.

Kuinka omenaviinietikkaa käytetään jalkojen kutinan lievittämiseksi?

 • Sekoita yhtä suuret osat omenaviinietikkaa ja lämmintä vettä, ja anna jalkojesi olla nesteessä 20 minuutin ajan.
 • Toista tätä hoitoa joka päivä, jos koet tämän olevan tarpeen.

5. Se neutralisoi huonoja hajuja

jalat

Runsas hikoilu ja tiettyjen bakteerien lisääntyminen jaloissa saattavat aiheuttaa epämiellyttäviä hajuja, jotka ovat joskus vaikeasti hävitettävissä.

Etikan sisältämät hapot vähentävät nesteiden liiallista tuotantoa sekä samalla estävät bakteerien kasvua.

Tämä tarkoittaa sitä, että kun laitat jalkoihisi etikkaa, se toimii luonnollisena hoitonesteenä näiden epämiellyttävien hajujen torjunnassa.

Lue aiheesta lisää: Paras apu turvonneille jaloille on persilja

Miten etikkaa käytetään jalkojen hajujen poistamiseksi?

 • Sekoita kaksi osaa vettä yhteen osaan etikkaa kulhossa, ja liota jalkojasi nesteessä 15 minuutin ajan.
 • Jos haju ei kuitenkaan näin häviä tarpeeksi, lisää vielä sekaan useampi tippa teepuuöljyä.
 • On tietysti myös tärkeää, että puhdistat kenkäsi ennen kuin laitat ne uudelleen jalkoihisi.

6. Se pehmentää kovettumia

Jalkojen kovettumat voivat johtua siitä, että kuolleita ihosoluja kertyy liikaa, ja lisäksi ne voivat olla seurausta tietyn tyyppisten jalkineiden käytön aiheuttamasta hankauksesta iholla.

Tämän nesteen sisältämä etikkahappo toimi luonnollisena kuorinta-aineena ja pehmittävänä hoitona, mikä on ihanteellinen apu kuolleen ihon poistamiseksi ja kovien kohtien pehmentämiseksi.

Kun etikka imeytyy ihoon, se lisää ihon kosteuden määrää, ja siten tämä tuote parantaa jalkojen ulkonäköä ajan kuluessa.

Kuinka etikkaa käytetään jalkojen ihon pehmentämiseksi?

 • Yhdistä yhtä suuret osat valkoviinietikkaa ja lämmintä vettä, ja anna jalkojesi liota nesteessä 15-20 minuutin ajan.
 • Toista tätä hoitoa joka ilta, ja lisäksi käytä myös hohkakiveä ihon kovettumien poistamiseksi tehokkaammin.

Oletko valmis hoitamaan jalkojasi tämän loistavan luonnollisen tuotteen avulla? Ota etikka osaksi päivittäisiä kauneudenhoidon rutiinejasi, ja voit huomata sen jalkojen terveyttä tehokkaasti kohentavat vaikutukset – kokeile ja vakuutu!