Jalkasienen ehkäisy ja hoito

On olemassa hyvin tehokkaita tapoja päästä eroon jalkasienestä luonnollisesti, mutta hoitojen kanssa täytyy olla johdonmukainen ja erittäin tarkka.

Jalkasieni, tai tinea pedis, on sienitulehdus, joka koskee varpaiden välistä ihoa sekä jalkapohjia ja jalkojen sivuja.

Englanninkielinen nimitys ”athlete’s foot” viittaa ainoastaan urheilijoita koskevaan tautiin, mutta kyse on yksinkertaisesti jalkojen altistumisesta kuumalle ja kostealle ilmalle.

Kuten koskee muunkin tyyppistä sientä, jalkasieni voi levitä iholta iholle kosketuksessa tai henkilökohtaisten tavaroiden jakamisen yhteydessä. Myös likaisten pintojen kautta, kuten uima-altaiden tai yleisten suihkujen lattioiden, voi saada kyseisen sienitartunnan.

Uskotaan, että noin 98 % kaikista tapauksista aiheutuvat dermatophyte -sienestä, ja loput 2 % siitä, että hiiva, kuten candida tai jokin muu bakteeri, alkaa lisääntyä.

Mikä tahansa onkin siihen syynä, jalkasienestä kärsivä ihminen haluaa normaalisti hyvin nopean hoidon ongelmaan, sillä oireet ovat erittäin epämiellyttävät, ja ne saattavat vaikuttaa haitallisesti jalkojen terveyteen.

Onko sinulla joskus ollut jalkasientä? Jatka lukemista, sillä seuraavaksi kerromme hyvistä luonnollisista keinoista tämän vaivan hävittämiseksi.

Luonnollisia hoitoja jalkasienen torjumiseksi

Mikäli sinulla on jalkasieni, saat tietää siitä melko nopeasti, sillä sen tavallisimmat oireet ovat seuraavat:

 • kova kutina
 • voimakas haju
 • rakkulat
 • kosteat haavat
 • kipu ja punoitus kyseisellä alueella

Ikävä kyllä jalkasienen hoito ei aina ole yhtä helppoa kuin sen havaitseminen, sillä tarvitaan paljon johdonmukaisuutta ja kärsivällisyyttä jotta sieni voitaisiin poistaa täysin ja jotta jalkojen terveys voitaisiin palauttaa.

Tästä haasteellisuudesta huolimatta heti jalkasienen havaitessasi on parasta ryhtyä toimeen, jotta se katoaisi mahdollisimman pian.

Omenaviinietikka

Omenaviinietikka jalkasienen hoidossa
Tämä luonnontuote sisältää eräitä sellaisia happoja ja ravinteita, jotka säätelevät ihosi pH-arvoa sekä hidastavat sienen kehittymistä.

Jos laitat sitä jaloillesi, voit helpottaa ärsyttävää kutinaa, poistaa hajuja sekä vähentää punoitusta.

Kuinka omenaviinietikkaa käytetään jalkasienen hoidossa?

 • Sekoita yhtäläiset osat omenaviinietikkaa ja vettä kulhossa, ja anna jalkojesi olla nesteessä 20-30 minuuttia, jotta vaikutus olisi tarpeeksi tehokas.
 • Kuivaa sitten jalkasi kunnolla, ja jotta saisit parhaat tulokset, toista käsittely joka päivä.

Teepuuöljy

Tämä luonnollinen tuote auttaa hävittämään sientä ja bakteereja, ja se toimii myös tehokkaana antibioottina.

Kuinka teepuuöljyä voi käyttää jalkasienen torjunnassa?

 • Sekoita yhtäläiset osat teepuuöljyä ja oliiviöljyä, ja laita sitten seosta niille alueille, jolla sientä ilmenee. Käytä levittämiseen puuvillavanua.

Kaneli

Kaneli jalkasienen hoidossa
Kaneli on mauste, jolla on antibioottisia ominaisuuksia, jotka parantavat terveyttä sekä taistelevat bakteereja ja sientä vastaan.

Kuinka kanelia voi käyttää jalkasienen torjunnassa?

 • Valmista hauduketta kuudesta kanelitangosta ja 3 litrasta vettä. Liota sitten jalkojasi nesteessä 20 minuutin ajan veden viiletessä.
 • Kuivaa lopuksi jalkasi hyvin, ja toista hoito joka päivä.

Aloe vera

Aloe veran kosteuttavat ja hoitavat vaikutukset tekevät siitä erinomaisen tuotteen jalkasienen hoitoon, ja se suojaa kyseisen alueen herkkää ihoa.

Kuinka aloe veraa voi käyttää jalkasienen hoidossa?

 • Kerää talteen tuoreen aloe veran lehden sisältämä geeli, ja laita sitä jaloillesi kahdesti päivässä.
 • Lisäksi sinun kannattaa käyttää jotakin sientä hävittävää tuotetta.

Kuinka jalkasientä voi estää syntymästä?

Jalkasieni ja kengät
Kuka tahansa, jonka jalat ovat lämpimässä ja kosteassa, omaa lisääntyneen riskin saada jalkasienen.

Siitä eroon hankkiutuminen voi olla vaikeaakin, joten suosittelemme jalkasienen ehkäisyä sen sijaan, että sitä hoidettaisiin vasta sen jo ilmettyä.

Käytä kunnollisia kenkiä

Ihanteellista olisi, että käyttäisit sellaisia kenkiä, jotka antavat ihon hengittää sekä estävät kosteuden ja kuumuuden lisääntymisen – nämä tekijät ovat pääsyyt jalkasienen kehittymiseen.

Vältä sukkien ja kenkien yhteiskäyttöä

Huolimatta siitä, kuinka läheinen joku ihminen sinulle on, ei kannata jakaa sellaisia asioita, jotka ovat kosketuksissa jalkojen kanssa, sillä tämä edistää sienen leviämistä.

Älä kävele paljain jaloin kosteilla pinnoilla

Joillekin ihmisille paljain jaloin kävely ei ole ongelma esimerkiksi uima-altaiden ympäristössä, pukuhuoneissa tai yleisissä suihkuissa – tämä on kuitenkin usein syy siihen, että jalkasientä syntyy. On siis aina hyvä idea käyttää sandaaleja ja desinfioida ne kotiin päästyäsi.

Kuivaa jalat kunnolla

Jos et kuivaa jalkojasi hyvin, varpaiden väliset alueet tulevat pysymään kosteina, mikä luo ihanteellisen ympäristön sienen leviämiselle. Kannattaa siis aina varmistaa, että olet kuivannut ihosi täysin ennen kuin laitat jalkaan sukat ja kengät.

Valitse hyvä kuivattava puuteri

Sieniä torjuvat puuterit ovat tehokkaampia kuin spray-tuotteet tai voiteet, sillä ne pitävät jalat kuivempina.

Torjuaksesi jalkasientä ja hoitaaksesi sitä luonnollisesti, pidä mielessäsi nämä yksinkertaiset vinkit!