Omenaviinietikka hiustenhoidossa

Älä pelästy omenaviinietikan vahvaa hajua. Kun hiukset kuivuvat, haihtuu myös vahva haju.
Omenaviinietikka hiustenhoidossa
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Omenaviinietikka on suosittu tuote ympäri maailmaa niin ruuanlaitossa kuin kauneuden- ja terveydenhoidossakin. Monet tuntevat jo entuudestaan omenaviinietikan monet hyödyt: se auttaa ehkäisemään korkeaa kolesterolia, kontrolloimaan verensokeria, puhdistamaan kehoa ja ehkäisemään ihon tulehduksia ja ongelmia. Käyttämällä omenaviinietikkaa hiustenhoitoon, saat hiuksista pehmeät ja kiiltävät hetkessä. 

Kauppojen hyllyiltä löytyy monia erilaisia hiustenhoitotuotteita, jotka lupailevat antavansa käyttäjälle silkinpehmeän kuontalon. Ikävä kyllä monet näistä tuotteista sisältävät voimakkaita kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa herkkää päänahkaa ja hiuksia. Joskus näiden tuotteiden käyttö saattaa johtaa jopa hiusten haurastumiseen ja päänahan hilseilyyn. Hellät ja luonnolliset vaihtoehdot sopivat etenkin herkkähipiäisille, ja omenaviinietikalla onkin samanlaisia hyötyjä kuin monilla kalliilla tuotteilla.

Omenaviinietikkaa hiustenhoitoon – mitä hyötyjä?

Voit käyttää omenaviinietikkaa hiustenhoitoon.

 

Omenaviinietikka auttaa tasapainottamaan päänahan ja hiusten pH-arvon

Monet kuapasta ostettavat hoitotuotteet voivat vahingoittaa päänahkaa ja hiuksia, sillä ne muuntavat elimistön luonnollista pH-tasoa ja saattavat näin jättää jälkeensä kuivat ja hauraat hiukset. Hiusten ihanteellinen pH-arvo on 4-5, joten omenaviinietikan hapokkuus auttaa niitä saavuttamaan juurikin nämä arvot. Omenaviinietikkaa käyttämällä pidät hiukset kunnossa ja pidät huolta siitä, etteivät päänahan tärkeät öljyt huuhtoudu hoitotuotteiden mukana viemäriin.

Omenaviinietikka auttaa sulkemaan hiussuomut

Kun levität omenaviinietikkaa kutreillesi, se auttaa sulkemaan hiussuomut ja ehkäisee niiden kuivumista ja hapertumista. Etikka saa hiukset näyttämään kiiltäviltä ja sileiltä, eikä hiusten kosteus pääse karkaamaan. Samalla ehkäiset kaksihaaraisten muodostumista.

Omenaviinietikka auttaa ehkäisemään hilseen muodostumista

Omenaviinietikka auttaa ehkäisemään hilseen muodostumista.

 

Omenaviinietikalla on antibakteerinen ja sieniä tappava vaikutus, joka auttaa ehkäisemään hilseen, bakteerien ja sienien kasvua päänahassa. Päänahka ei kutise, kuivu tai punoita käyttäessäsi omenaviinietikkaa. Hilse voi johtua monesta eri syystä, ja useimmiten se johtuu päänahan kuivumisesta tai sienikasvustosta. Sieni-infektio saattaa johtaa kutinaan ja päänahan ärtymiseen ja tulehdukseen. Omenaviinietikka on desinfioiva aines, joka puhdistaa päänahan ja auttaa estämään sieniä ja bakteereita kasvamasta ja leviämästä. Hiukset pysyvät puhtaina ja päänahka hyvinvoivana.

Omenaviinietikka on luonnollinen hoitoaine

Omenaviinietikka auttaa siloittamaan ja selvittämään hiukset. Takut katoavat omenaviinietikkaa käyttämällä ja hiukset on helpompi kammata ja muotoilla. Omenaviinietikka sopii mahtavasti hoitoaineen korvaajaksi, sillä se jättää jälkeensä pehmeät ja sileät hiukset – etikalla taltutat kurittomankin kuontalon!

Omenaviinietikka auttaa stimuloimaan hiusten kasvua

Etikka stimuloi verenkiertoa päänahassa. Tämä vahvistaa hiusten juuria ja tehostaa hiusten kasvua.

Omenaviinietikkaa hiustenhoitoon – toimi näin:

Omenaviinietikan avulla saat kauniit hiukset.

 

Aivan aluksi sinun tulee valita käyttöösi korkealaatuista, luomutuotettua omenaviinietikkaa. Etsi mahdollisimman luonnollinen etikka, sillä se sisältää eniten hyödyllisiä ominaisuuksia. Puhdas luomuetikka sisältää kaikki tärkeät entsyymit, bakteerit, pektiinit ja mineraalit, jotka ovat terveydelle ja hiuksille hyödyllisiä.

Näin valmistat hoitavan huuhteen omenaviinietikasta:

Ainekset

  • 250 ml vettä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa

Valmistus ja käyttö

  • Kaada vesi ja omenaviinietikka suihkepulloon. Ravistele ja suihkuttele hiuksiin shampoopesun jälkeen, ennen viimeistä huuhtelua.
  • Suihki liuosta myös päänahkaan ja hiero sitä sormenpäillä hellästi, ja varmista että etikka levittyy tasaisesti kaikkialle hiuksiin.
  • Anna seoksen vaikuttaa muutaman minuutin ajan ennen viimeistä huuhtelua. Tavanomaisen hoitoaineen käyttäminen ei ole tarpeen.

Jos hiuksesi rasvoittuvat herkästi, voit käyttää isomman annoksen omenaviinietikkaa. Etikka poistaa ylimääräistä rasvaa hiuksista ja jättää hiukset ilmaviksi ja puhtaiksi. Aloita ensin yllämainitulla reseptillä ja siirry suurempaan etikkamäärään, jos hiusten rasvoittuminen ei tunnu rauhoittuvan ajan mittaan.

Omenaviinietikan haju on aluksi vahva, mutta kun hiukset kuivuvat pesun jälkeen, haju haihtuu. Käytä hoitoa kaksi kertaa viikossa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Rizg WY, Hosny KM, Elgebaly SS, Alamoudi AJ, Felimban RI, Tayeb HH, Alharbi M, Bukhary HA, Abualsunun WA, Almehmady AM, Khallaf RA. Preparation and Optimization of Garlic Oil/Apple Cider Vinegar Nanoemulsion Loaded with Minoxidil to Treat Alopecia. Pharmaceutics. 2021 Dec 14;13(12):2150.
  • Tang SC, Yang JH. Dual Effects of Alpha-Hydroxy Acids on the Skin. Molecules. 2018 Apr 10;23(4):863.
  • Yagnik D, Serafin V, J Shah A. Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression. Sci Rep. 2018 Jan 29;8(1):1732.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.