Huuhtele hiukset omenaviinietikalla

Älä pelästy omenaviinietikan vahvaa hajua. Kun hiukset kuivuvat, haihtuu myös vahva haju.

 

Omenaviinietikka on suosittu tuote ympäri maailmaa niin ruuanlaitossa kuin kauneuden- ja terveydenhoidossakin. Monet tuntevat jo entuudestaan omenaviinietikan monet hyödyt, ja se ehkäisee mm. korkeaa kolesterolia, kontrolloi verensokeria, puhdistaa kehoa ja ehkäisee ihon tulehduksia ja ongelmia. Omenaviinietikka sopii myös hiustenhoitoon, sillä se tekee hiuksista pehmeät ja kiiltävät hetkessä.

Kauppojen hyllyiltä löytyy monia erilaisia hiustenhoitoon tarkoitettuja tuotteita, jotka lupailevat antavansa käyttäjälle silkinpehmeän kuontalon. Ikävä kyllä monet näistä tuotteista sisältävät voimakkaita kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa herkkää päänahkaa ja hiuksia – joskus näiden tuotteiden käyttö johtaa jopa hiusten haurastumiseen ja päänahan hilseilyyn. Hellät ja luonnolliset vaihtoehdot sopivat etenkin herkkähipiäisille, ja omenaviinietikalla onkin samanlaisia hyötyjä kuin monilla kalliilla tuotteilla.

Mitä hyötyjä omenaviinietikan käyttämisellä on hiuksille?

Omenaviinietikka hiustenhoidossa

Omenaviinietikka tasapainottaa päänahan ja hiusten pH-arvon

Monet hoitotuotteet voivat vahingoittaa päänahkaa ja hiuksia, sillä ne muuntavat elimistön luonnollista pH-tasoa ja jättävät jälkeensä kuivat ja hauraat hiukset. Hiusten ihanteellinen pH-arvo on 4-5, joten omenaviinietikan hapokkuus auttaa niitä saavuttamaan juurikin nämä arvot. Omenaviinietikkaa käyttämällä pidät hiukset kunnossa ja pidät huolta siitä, etteivät päänahan tärkeät öljyt huuhtoudu hoitotuotteiden mukana viemäriin.

Omenaviinietikka sulkee hiussuomut

Kun levität omenaviinietikkaa kutreillesi, se auttaa sulkemaan hiussuomut ja ehkäisee niiden kuivumista ja hapertumista. Etikka saa hiukset näyttämään kiiltäviltä ja sileiltä, eikä hiusten kosteus pääse karkaamaan. Samalla ehkäiset kaksihaaraisten muodostumista.

Omenaviinietikka ehkäisee hilseen muodostumista

Naisella hilsettä olkapäillä

Omenaviinietikalla on antibakteerinen ja sieniä tappava vaikutus, joka ehkäisee hilseen, bakteerien ja sienien kasvua päänahassa. Päänahka ei kutise, kuivu tai punoita käyttäessäsi omenaviinietikkaa. Hilse voi johtua monesta eri syystä, ja useimmiten se syntyy päänahan kuivumisesta tai sienikasvustosta. Sieni-infektio johtaa kutinaan ja päänahan ärtymiseen ja tulehdukseen. Omenaviinietikka on desinfioiva aines, joka puhdistaa päänahan ja estää sieniä ja bakteereita kasvamasta ja leviämästä. Hiukset pysyvät puhtaina ja päänahka hyvinvoivana.

Omenaviinietikka on luonnollinen hoitoaine

Omenaviinietikka auttaa siloittamaan ja selvittämään hiukset. Takut katoavat omenaviinietikkaa käyttämällä ja hiukset on helpompi kammata ja muotoilla. Omenaviinietikka sopii mahtavasti hoitoaineen korvaajaksi, sillä se jättää jälkeensä pehmeät ja sileät hiukset – etikalla taltutat kurittomankin kuontalon!

Omenaviinietikka stimuloi hiusten kasvua

Etikka stimuloi verenkiertoa päänahassa. Tämä vahvistaa hiusten juuria ja tehostaa hiusten kasvua.

Näin käytät omenaviinietikkaa hiusten hoitoon

Tytön hiukset

Aivan aluksi sinun tulee valita käyttöösi korkealaatuista, luomutuotettua omenaviinietikkaa. Etsi mahdollisimman luonnollinen etikka, sillä se sisältää eniten hyödyllisiä ominaisuuksia. Puhdas luomuetikka sisältää kaikki tärkeät entsyymit, bakteerit, pektiinit ja mineraalit, jotka ovat terveydelle ja hiuksille hyödyllisiä.

Näin valmistat hoitavan huuhteen omenaviinietikasta:

Ainekset

  • 250 ml vettä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa

Valmistus ja käyttö

  • Kaada vesi ja omenaviinietikka suihkepulloon. Ravistele ja suihkuttele hiuksiin shampoopesun jälkeen, ennen viimeistä huuhtelua.
  • Suihki liuosta myös päänahkaan ja hiero sitä sormenpäillä hellästi, ja varmista että etikka levittyy tasaisesti kaikkialle hiuksiin.
  • Anna seoksen vaikuttaa muutaman minuutin ajan ennen viimeistä huuhtelua. Tavanomaisen hoitoaineen käyttäminen ei ole tarpeen.

Jos hiuksesi rasvoittuvat herkästi, voit käyttää isomman annoksen omenaviinietikkaa. Etikka poistaa ylimääräistä rasvaa hiuksista ja jättää hiukset ilmaviksi ja puhtaiksi. Aloita ensin yllämainitulla reseptillä ja siirry suurempaan etikkamäärään, jos hiusten rasvoittuminen ei tunnu rauhoittuvan ajan mittaan.

Omenaviinietikan haju on aluksi vahva, mutta kun hiukset kuivuvat pesun jälkeen, haju haihtuu. Käytä hoitoa kaksi kertaa viikossa.