Logo image
Logo image

Poista pienet syylät yhdellä aineksella

3 minuuttia
Poistaaksesi pienet syylät pysyvästi sinun kannattaa kääntyä lääkärin puoleen. Kotioloissa voi hyvin pieniä syyliä hoitaa sipulilla, joka sisältää desinfioivia ja virusta tappavia ainesosia. Sipuli auttaa vahvistamaan puolustusjärjestelmää ja tappamaan tehokkaasti syyliä aiheuttavaa virusta.
Poista pienet syylät yhdellä aineksella
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Syylät ovat HPV-syylävirusten (human papilloma virus eli ihmisen papilloomavirus) aiheuttamia hyvänlaatuisia kasvaimia iholla tai limakalvoilla. Syyläviruksia tunnetaan nykyään toista sataa ja vaikka syylät ovat täysin vaarattomia, ovat ne usein häiritsevä kosmeettinen haitta. Jotta syylät eivät häiritsisi sinua, lue artikkeli ja poista pienet syylät tämän artikkelin ohjeita noudattaen!

Syyliä voi ilmestyä kaiken muotoisina ja kokoisina, ja niiden ulkonäkö vaihtelee sen mukaan, missä kohtaa kehoa ne ilmenevät. Usein syyliä ilmenee etenkin sormissa, kyynärpäissä, polvissa, kasvoilla, kaulalla ja päänahassa. Syylistä on vaikea päästä kokonaan eroon, sillä ne syntyvät edellämainitun HPV-syyläviruksen aiheuttamina. Kotihoidoilla voi kuitenkin häivyttää näkyviä syyliä ja poistaa pieniä syyliä turvallisesti.

Syylien hoitoon on monia erilaisia hoitokeinoja, ja niitä saa apteekista ilman reseptiä. Etenkin ns. jäädytyshoidot ovat monelle tuttuja. Tässä artikkelissa haluamme tutustuttaa sinut tehokkaaseen hoitokeinoon, joka on täysin luonnollinen ja turvallinen tapa poistaa ja pienentää syyliä. 

Poista pienet syylät sipulin avulla

Some figure

 

Suurin osa syylien kotihoitomenetelmistä sisältää sipulia, sillä sen on todettu toimivan hyvin syylien hävittämisessä. Sipulilla on antiseptinen ja viruksia tappava vaikutus, joka vahvistaa samalla puolustusjärjestelmää ja auttaa estämään HPV:n aiheuttamien uusien syylien muodostumista.

Sipuli sopii syylien poistoon myös siitä syystä, että se sisältää rikkiä. Tämä luonnollinen aines stimuloi verenkiertoa syyläalueella ja sillä on syövyttävä vaikutus, joka nopeuttaa syylän katoamista. Jos etsit luonnollista ja turvallista tapaa hoitaa syyliä, on sipuli yksi parhaista vaihtoehdoista. Se on turvallinen myös lapsilla käytettäväksi.

Saadaksesi sipulin hoitavista ominaisuuksista kaiken hyödyn, tulee sinun lisätä sipulia myös päivittäiseen ruokavalioon vahvistaaksesi kehon luonnollista immuniteettia, joka pitää syyliä aiheuttavan viruksen kurissa.

Lisäämällä sipulia aterioihisi annat keholle kunnon annokset luonnollisia antibiootteja, jotka auttavat kehon soluja uudistumaan nopeammin ja suojautumaan virusta vastaan. Popsi sipulia raakana salaateissa tai hyödynnä sitä kypsennettynä keitoissa, pataruuissa ja muissa aterioissa. Sipuli on yksi yleisimmin käytetyistä ruoka-aineista, ja se kuuluukin suureen osaan reseptejä – sen käytön lisäämisen tulisi siis olla helppoa.

Jos haluat päästä syylistä eroon nopeasti, kannattaa niistä valmistaa iholla käytettävä hoito, joka yhdessä sipulin sisäisen nauttimisen kanssa nopeuttaa syylien karkoittamista. Muistathan, että sipulin levittäminen iholle voi aiheuttaa ärsytystä ja punoitusta syylää ympäröivällä alueella. Jos ihosi on herkkä, voit käyttää kypsennettyä sipulia raa’an sipulin sijaan. Sipuli keitetään vedessä ja muussataan sitten tahnaksi. Tahna levitetään syylälle, peitetään laastarilla ja sen annetaan vaikuttaa yön ylitse.

Some figure

 

Jos raaka sipuli ei ärsytä ihoasi, voit käyttää sipulia sellaisenaan. Raaka sipuli sisältää kaikki hoitavat ainesosat muuttumattomina, joten poista pienet syylät tehokkaasti raa’an sipulin avulla. Levitä murskattua raakaa sipulia syylille kahdesti päivässä, mieluiten aamulla ja illalla. Anna sen vaikuttaa niin kauan kuin mahdollista ja huuhtele iho jälkikäteen.

Muistathan, että tulokset tällä hoidolla näkyvät harvoin heti. Sinun tulee harjoittaa kärsivällisyyttä, sillä hoito ottaa aikansa.

Tärkeää!

Tämä luonnollinen hoito on yleensä hyvin tehokas, mutta sen tulokset eivät välttämättä ole pitkäaikaisia. Kun syylät aiheutuvat papillomaviruksesta, tulee sinun keskustella hoitovaihtoehdoista lääkärisi kanssa, jotta siitä päästään eroon. Muuten syyliä ilmenee yhä uudestaan ja uudestaan, ja pitkällä aikavälillä HPV voi altistaa kohdunkaulan syövälle.

Älä yritä poistaa syyliä itse leikkaamalla tai nyppimällä niitä, tämä voi vain pahentaa ongelmaa ja levittää syylätartunnan muualle kehoon tai toisiin ihmisiin. Keskustele aiheesta asiantuntijan kanssa, ja käy läpi vaihtoehdot hoidon suhteen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Roldán, E., Sánchez-Moreno, C., de Ancos, B., & Cano, M. P. (2008). Characterisation of onion (Allium cepa L.) by-products as food ingredients with antioxidant and antibrowning properties. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2007.11.058
  • Association, N. O. (1964). Onions – phytochemicals and health properties. Soil Science.
  • Griffiths, G., Trueman, L., Crowther, T., Thomas, B., & Smith, B. (2002). Onions – A global benefit to health. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.1222
  • Corzo-Martínez, M., Corzo, N., & Villamiel, M. (2007). Biological properties of onions and garlic. Trends in Food Science and Technology. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2007.07.011
  • McLaughlin, J. S., & Shafritz, A. B. (2011). Cutaneous warts. Journal of Hand Surgery. https://doi.org/10.1016/j.jhsa.2010.11.036

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.