Logo image
Logo image

5 tapaa suorittaa kodin energiasiivous

3 minuuttia
Kodin energisen puhdistuksen eli energiasiivouksen suorittaminen auttaa luomaan sekä henkistä että emotionaalista tasapainoa. Esimerkiksi kasvit ja suitsukkeet ovat ihanteellisia vaihtoehtoja kodin negatiivisen energian poistamiseksi.
5 tapaa suorittaa kodin energiasiivous
Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Elämässä on hetkiä, jolloin tuntuu siltä, ​​että mikään ei mene suunnitelmien mukaisesti. Taloudelliset huolet ahdistavat, työstä tai opinnoista koituva stressi vaivaavat, terveysongelmat huolettavat tai mikä tahansa muu asia painaa mieltä. Vaikka jokainen päivä ei voi aina olla täydellinen, voimme aina pyrkiä lataamaan itsemme täyteen positiivista energiaa.

Niille ihmisille, jotka kykenevät havaitsemaan herkästi eri paikkojen, esineiden ja ihmisten energiatasoja, kodin energiakentän uudistaminen ja energiasiivous voivat osoittautua loistavaksi ideaksi. Näin pystymme parantamaan pienilläkin muutoksilla niin henkisen kuin emotionaalisen tasapainon tilaa.

Ihanteellisinta olisikin pyrkiä vahvistamaan sekä positiivista energiaa että henkisyyttä ja kohdata elämän ylä- ja alamäet mahdollisimman rauhallisesti. Henkisen ja emotionaalisen tasapainon löytämiseksi onkin siis suositeltavaa suorittaa seuraava kodin energiasiivous.

Seuraavaksi paljastamme sinulle muutamia kaikkein käytetyimmistä vaihtoehdoista kodin energiasiivouksessa, joiden avulla kodin negatiivinen energiataakka saataisiin korjattua:

1. Energiasiivous vettä ja etikkaa käyttäen

Some figure

Etikkaa on käytetty usein negatiivisten energiataakan vähentämiseen ja poistamiseen.

Puhdista kodin tilat vedestä ja etikasta sekoitettuun seokseen kastetulla rätillä. Aloita siivous sisältä ulospäin; päätä siivous ovelle ja kiinnitä huomiota erityisesti kulmiin, nurkkauksiin ja muihin piilopaikkoihin.

Haluatko tutustua aiheeseen lisää? Etikka, ruokasooda ja vesi: todellinen ihmesekoitus

2. Suitsukkeet

Some figure

Suitsukkeet koostuvat polttamalla joitakin tiettyjä kasveja, joiden uskotaan auttavan puhdistamaan kotia negatiivisesta energiasta.

Perinteen mukaan suitsukkeiden polttamisella on lähes välitön vaikutus, joten voit suorittaa sen aina tarvittaessa. Näin kotisi tunnelma pysyy harmonisena ja rauhallisena.

Suitsukkeita löytyy moneen eri tarkoitukseen: ne voivat auttaa lisäämään rakkautta, selkeyttämään ajatuksia ja ideoita, parantamaan unen laatua tai esimerkiksi välttämään konflikteja. Sinun tarvitsee vain valita näiden joukosta juuri sinun energiaasi parhaiten sopiva vaihtoehto.

3. Kasvit

Some figure

Ilmapiirin puhdistamisen lisäksi kasvit voivat tuoda meille monia etuja sekä mielenterveyden että emotionaalisen terveyden kannalta.

Erityisesti ruudat (latinaksi ruta) ovat tulleet kuuluisaksi auran puhdistamisesta ja kodin negatiivisen energian eliminoinnista. On suositeltavaa, että näitä kasveja hankittaisiin kotiin kaksi kappaletta ja ne tulisi sijoittaa kodin vastakkaisiin pisteisiin; oikealle puolelle aina naispuolinen ruuta ja vasemmalle puolella miespuolinen ruuta.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: Japanilaisessa sisustuksessa tiivistyy minimaalisuus ja luonnollisuus

4. Energiasiivous tulen avulla

Some figure

Tuli on yksi käytetyimmistä elementeistä erityisesti silloin, kun kodin ilmapiiriin haetaan spirituaalista ilmettä, sillä tulen uskotaan omaavan vahvan kapasiteetin sekä energiakenttien puhdistamiseen että negatiivisen energian poistamiseen. 

Voit suorittaa kodin puhdistusrituaaleja kynttilöiden avulla, ja mikäli vain mahdollista, varmista, että niiden alkuperä olisi käsintehty ja että kynttilä olisi valmistettu vain luonnollisista ainesosista. Lisäksi jokainen väri liitetään kynttilän erilaisiin etuihin – voit kysyä neuvoa erikoisliikkeestä juuri omiin tarpeisiisi sopivan kynttilän löytämiseksi.

Käy kynttilä läpi oliiviöljyllä ennen rituaalin aloittamista; tämä auttaa neutraloimaan ja puhdistamaan kynttilää puhdistautumisrituaalia varten.

Jos toivot jotain uutta elämääsi, hiero kynttilää ylhäältä alaspäin ja pysähdy keskelle. Jatka hierontaa sitten alhaalta ylöspäin ja pysähdy taas keskelle. Jos taas haluat poistaa jotain elämästäsi, suorita edellä mainittu rituaali oliiviöljyn avulla vastakkaiseen suuntaan.

Kynttilän puhdistamisen jälkeen sinun tulisi keskittyä siihen, mitä haluat houkutella elämääsi tai mitä haluat poistaa elämästäsi. Kirjoita paperille ylös toiveesi ja aikomuksesi; muista jättää selväksi, että annat kynttilälle täyden vallan myöntää sinulle se, mitä paperilla toivot.

Suorita kotisi energiasiivous seuraavanlaisesti; pyydä kynttilältä, että kotisi täyttyisi positiivisella energialla, rakkaudella, rauhalla ja sopusoinnulla. Sytytä kynttilä sitten puisella tulitikulla ja kävele ympäri taloa samalla, kun toistat jo ylös kirjoitettuja toiveitasi ja aikomuksiasi.

Kun olet kiertänyt kotisi päästä päähän, anna kynttilän palaa rauhassa loppuun asti. 

5. Avaa ikkunat ja ovet

Anna valon ja raikkaan ilman parantaa kotisi energiaa.

Muista avata ovet ja ikkunat joka päivä, jotta raikas ilma pääsee kunnolla puhdistamaan kotisi ilmapiiriä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Arroyo Tejera M. (2001). Sonoterapia. Revista Interuniversitaria de Formación del Profesorado, 42, 33-48.
  • De Carli, J. (2009). Reiki. Manual del terapeuta profesional. Madrid: EDAF.
  • Figueroa C, Gustavo. (2014). Freud, Breuer y Aristóteles: catarsis y el descubrimiento del Edipo. Revista chilena de neuro-psiquiatría, 52(4), 264-273. https://dx.doi.org/10.4067/S0717-92272014000400004.
  • Lenz, M. (2006). Sepa cómo limpiar su casa de energía negativa. Buenos Aires: Ziel.
  • Mora, E.V. (2015). Recodificación Cósmica: La nueva medicina energética. Madrid: EDAF.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.