Logo image
Logo image

5 merkkiä siitä, että olet jo täysinäinen nainen

4 minuuttia
5 merkkiä siitä, että olet jo täysinäinen nainen
Viimeisin päivitys: 04 huhtikuuta, 2019

On hyvin todennäköistä, että olet viettänyt aivan liian paljon aikaa keskittyen omiin heikkouksiisi ja puutteisiisi, vikoihisi ja täydellisyyden tavoitteluun. Itsensä kehittäminen on toki suositeltavaa, mutta on eri asia pyrkiä kohti positiivista muutosta ja itsensä hyväksymistä, kuin keskittyä pelkästään omiin huonoihin puoliin. Kukaan ei ole täydellinen, eikä kenenkään tulisikaan sitä olla. Tässä artikkelissa esittelemme viisi merkkiä, jotka kertovat siitä, että olet jo täysinäinen nainen.

Joskus ihmiset uskovat, että parisuhde tekee heistä täysinäisiä ja he odottavat kumppania, joka täyttää heidän odotuksensa ja toiveensa. Moni uskoo siihen, että toinen ihminen voi täyttää heidän puutteensa ja tuoda heille onnen. Tämä on kuitenkin vaarallinen tapa ajatella, sillä kukaan ihminen ei voi tehdä toisesta täydempää tai ehjempää. Onni ja tyytyväisyys alkavat omasta itsestä.

Monet kulkevat läpi elämän valittaen asioista, joita heiltä puuttuu ja sivuuttamalla asiat, joita heillä jo on. On tärkeää juhlia saavutuksiasi ja arvostaa itseäsi sellaisena kun olet nyt.

Jos huomaat lipsuvasi negatiiviseen ajatteluun ja kärsit huonosta itseluottamuksesta, on tärkeää pyrkiä muuttamaan asennettasi aktiivisesti. Muistuta itseäsi joka päivä siitä, että olet jo täysinäinen nainen, etkä kaipaa ketään muuta täyttämään tai parantamaan sinua. Oma onnesi on omissa käsissäsi, voit saavuttaa kaiken mitä haluat, sillä olet kyvykäs, rohkea ja upea ihminen.

Tässä artikkelissa annamme sinulle viisi ajatusta, joiden avulla voit keskittyä omaan hyvinvointiisi.

Olet rohkea ja täysinäinen nainen

1. Taistelut mahdollistavat oppimisen

Olet täysinäinen nainen, joka tietää paljon elämästä. Olet läpikäynyt vaikeita hetkiä ja kohdannut haasteita, joiden aikana olet todistanut sekä ihmisten hyvät että pahat puolet.

Jokainen eletty hetki ja kokemus on loistohetki oppimiseen. Etenkin virheiden ja harha-askeleiden kautta oppii ja kasvaa. Pettymykset, aivan kuten onnenkin hetket, opettavat meitä.

Jokainen taistelu ja elämänvaihe on osa kokonaista, henkilökohtaista historiaamme, jota meidän on arvostettava. Menneisyytemme muokkaa meistä ihmisen, joka olemme tänään.

2. Sinulta ei puutu mitään

Nuorina etsimme onnea, jahtaamme ja kaipaamme sitä, kuin se olisi jokin mystinen taikaolento. Onnea ei saavuteta etsimällä ja hakemalla, kokemuksia kartuttamalla tai mammonaa keräämällä, onni syntyy syvältä sisimmästä.

Some figure

 

Ihmiset, jotka viettävät elämänsä keskittyen asioihin joita heiltä puuttuvat, täyttävät sydämensä tyhjyydellä. Tässä tilassa ei jää tilaa onnelle ja hyvien asioiden kukoistukselle.

  • Kun ymmärrät, että kaikki onnen ainekset löytyvät jo valmiiksi itsestäsi, ettei sinun tarvitse saavuttaa tai olla mitään uutta, tulee onnellisuus helpommaksi.
  • Jos olet epävarma itsestäsi, älä etsi turvaa muista: opettele sen sijaan olemaan pelkäämättä ja luottamaan itseesi.
  • Jos itsesi rakastaminen on sinulle vaikeaa, opi rakastamaan itseäsi pikkuhiljaa. Itsesi rakastaminen on se pohja, jolta rakennetaan itsekunnioitusta ja onnellisia ihmissuhteita.

3. Joistakin asioista tulee päästää irti

Aikuistumisen mahtavuus piilee siinä, että pikkuhiljaa alkaa ymmärtämään, että on olemassa asioita ja ihmisiä, joiden eteen ei kannata tuhlata aikaansa ja energiaansa. Tämä auttaa sinua olemaan täysinäinen nainen, sillä voit keskittää aikasi ja intohimosi asioihin, joilla on todellista merkitystä.

Jokaisen ihmisen tulee kokea elämässä se hetki, jossa tajuaa miten tärkeää on asettaa oma itsensä kaiken muun edelle. Tekemällä näin et ole itsekäs tai sokea, sillä onnen tavoittelu ja oman edun ajaminen muut huomioon ottaen on paras teko, jonka voit tehdä itsellesi ja muille.

4. Luota tulevaan

Täysinäinen nainen ei pelkää tulevaa. Tämä johtuu siitä, että hän luottaa siihen, että tulevaisuus tuo mukanaan hyvää, ja vaikka jotakin ikävää tapahtuisikin, hän tietää selviävänsä siitä. Hän tietää oppivansa ja kasvavansa vastoinkäymisistä ja selviävänsä voittajana mistä tahansa. Lopulta kaikki on aina hyvin.

Some figure

 

Kypsä nainen on oppinut hyväksymään muutokset ja nauttimaan niistä, sillä hyväksyminen on paras keino ehkäistä pelkoa.

  • Olet tietoinen siitä, että elämä kulkee sykleissä, ja että sinun ei tarvitse tarrautua menneeseen ollaksesi onnellinen ja elääksesi arvokkuudella.
  • Jos joku on jättänyt sinut jälkeensä, jatkat kulkuasi itsevarmana, sillä tiedät, että matkallasi tapaat muita ihmisiä, jotka tuovat sinulle iloa ja onnea.
  • Tiedät, että joskus teet virheitä ja valitset väärän reitin.
  • Kaikesta huolimatta et märehdi menneitä ja harmittele tekemiäsi virheitä, sillä nämä virheet ovat avanneet silmäsi ja auttaneet sinua uskomaan siihen, että seuraavat askeleesi ovat menestyksekkäämpiä.

5. Et tarvitse ketään täydentämään itseäsi

Olet jo valmis, täysinäinen nainen, sellainen ihminen, joka nauttii perheensä ja ystäviensä seurasta.

Olet saavuttanut sen pisteen elämässä, että tiedät oman hyvinvointisi tärkeyden sekä itsellesi että läheisillesi. Pystyäksesi antamaan itsestäsi muille, tulee sinun ensin antaa itsellesi. Suhteet muihin kärsivät, jos säilöt sisällesi pelkoja ja epävarmuutta.

Et tarvitse kumppania ollaksesi onnellinen. Et tarvitse toista puoliskoa tai sielunkumppania, tavoitteesi on olla täysinäinen ja tyytyväinen yksinäsi. Nauti vapaudestasi ja kypsyydestäsi.

Some figure

 

Olet täysinäinen nainen. Jatka nauttimista siitä mitä sinulla jo on, opi joka päivä uutta intuitiotasi käyttämällä, pidä mielesi avoimena ja suhtaudu kaikkeen empatialla, kunnioituksella ja viisaudella.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • du Plessis, M. (1990). “Am I That Name?”: Feminism and the Category of Women in History (review). Philosophy and Literature. https://doi.org/10.1353/phl.1990.0045
  • Easterlin, R. A. (2003). Explaining happiness. Proceedings of the National Academy of Sciences. https://doi.org/10.1073/pnas.1633144100

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.