Logo image
Logo image

5 kotihoitokeinoa saadaksesi kauniin silmänympärysihon

2 minuuttia
Kurkku on oiva lisä kauneusrutiineihisi, koska se virkistää ja hoitaa turvotusta. Tiesitkö, että se voi myös vähentää ilmeryppyjä?
5 kotihoitokeinoa saadaksesi kauniin silmänympärysihon
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 24 helmikuuta, 2023

Turvottaako silmänympäryksiäsi? Näetkö niissä hentoja ryppyjä? Älä hätäile! Hoida silmänympärysihoa tämän artikkelin sisältämillä viidellä yksinkertaisella, edullisella ja luonnonmukaisella kotona tehtävällä hoitokeinolla.

Hoida silmänympärysihoa kotitekoisilla voiteilla

Silmän ulkonurkka on usein ensimmäinen paikka, missä ikääntyminen näkyy ryppyinä. Ryppyjä voi myös ilmestyä jos vaikka hymyilet usein, eli nämä ovat niin sanottuja ilmeryppyjä. Kylmä, nestehukka, aurinko ja ikääntyminen voivat aiheuttaa ohuiden juonteiden ilmestymiseen eli ilmeryppyihin, sekä joskus ne voivat myös aiheuttaa hieman turvotusta silmän ympärillä. Alla on joitakin voidevaihtoehtoja joita voit tehdä ja kokeilla kotona.

1. Aloe vera-viinirypälesiemenöljy

Some figure

 

Viinirypäleen siemen? Tämä saattaa yllättää sinut, mutta viinirypäleen siemenet ovat yksi kauniiden silmien parhaiten säilytetyistä salaisuuksista. Viinirypäleiden siementen öljy on eteerinen öljy ja sitä voi ostaa yleisesti kauneus- ja terveysmyymälöistä. Kun sitä lisää aloe veraan, saat siitä paremman hoitokeinon kuin kemikalioiden kalleista rasvoista.

Valmistaaksesi rasvan tarvitset vain ruokalusikallisen aloe veraa ja kaksi tippaa viinirypälesiemenöljyä ja teelusikallisen emoainetta (mehiläisten tuottama, joskus myös kuningatarhyytelönä tunnettu). Sekoita kaikki keskenään ja anna asettua. Tämä sekoitus kestää muutaman päivän jos lisäät sitä auliisti silmänympärykseesi hierovalla liikkeellä ennen nukkumaanmenoa.

2. Oliiviöljy ja kaakaojauhe

Some figure

 

Tämä on toinen loistava tapa kosteuttaa silmänympärysihoa ja hoitaa ilmejuonteitaKaakaojauhetta voit ostaa mistä tahansa ruokakaupasta, se on halpaa ja siitä on paljon hyötyä. Tarvitset vain ruokalusikallisen; sulata sitä lämmöllä ja lisää muutama tippa oliiviöljyä. Tämän sekoituksen tulisi kestää noin kolme päivää. Hiero se iholle saadaksesi parhaan hyödyn.

3. Jogurtti ja vihreä tee

Some figure

 

Päivinä jolloin heräät silmät turvoksissa tai pussit silmien alla, kokeile tätä keinoa. Tämä keino on shokkihoito täynnä antioksidantteja ja kosteutusta. Valmista desin verran vihreää teetä. Lisää kaksi ruokalusikallista valkoista jogurttia ja sekoita hyvin. Aseta jääkaappiin viilentymään. Laita silmän alle hoitaaksesi pusseja ja turvotusta.

4. Kurkku ja vaseliini 

Nämä kaksi tuotetta löytyy jo todennäköisesti kotoa: kurkku ja vaseliini. Molemmat toimivat kosteuttajina ja ihon “täyttäjinä”, jotta se vaikuttaa terveemmältä. Miten niitä käytetään? Hienonna kaksi kurkunsiivua.  Soseuta kurkku haarukan avulla vaseliiniin kunnes saat hienon seoksen. Aseta jääkaappiin muutamaksi minuutiksi viilentymään. Käytä aamuin ja noin kymmenen minuuttia ennen nukkumaanmenoa ja huomaat suuren eron. Silmäpussit häviävät ja juonteet pienenevät.

5. Ruusuvesi ja jogurtti

Some figure

 

Ruusuvettä on helppo löytää. Voit ostaa laatutuotteen terveyskaupoista eikä sen pitäisi olla liian kallista. Sitä käytetään yleisesti monin eri tavoin ja siitä on hyötyä silmänympäryksillesi. Jos sekoitat sitä noin kolme tippaa kahteen ruokalusikalliseen jogurttia ja laitat silmänympäryksillesi, autat vilkastuttamaan verenkiertoa ja näin ollen ihostasi tulee elastisempi ja kiinteämpi.

Kokeile mitä tahansa näistä keinoista saadaksesi kauniimmat silmänympärykset!

3 kuorinta-ainetta kuivalle iholle


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Land, M. F., & Fernald, R. D. (1992). The Evolution of Eyes. Annual Review of Neuroscience. https://doi.org/10.1146/annurev.ne.15.030192.000245
  • Bauer, S. (2012). Sustainable materials: With both eyes open. Materials Today. https://doi.org/10.1016/S1369-7021(12)70169-4

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.