Kaulan kiinteytys neljällä vinkillä

Kaulaan kerääntynyt rasva on usein ei-toivottua muun muassa siksi, että se voi saada ihmisen näyttämään todellista vanhemmalta. Tiedämme kaikki, että tästä vuosien aikana kertyneestä itsepintaisesta rasvasta on hyvin vaikeaa päästä eroon, ja siksi monet naiset kääntyvätkin modernin teknologian eli plastiikkakirurgian puoleen.
Kaulan kiinteytys neljällä vinkillä
Valeria Sabater

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Valeria Sabater.

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Kaulan kiinteytys on monen toive. Voimme vakuuttaa, että on kuin onkin olemassa muutamia hyvin yksinkertaisia keinoja, joilla pystyt vähentämään kaulassa olevaa rasvaa ja kiinteyttämään ihoa täysin luonnollisesti. Tässä artikkelissa kerromme muutamista hyvistä nikseistä, joilla vähennät kaulan alueen rasvaa – lue lisää ja seuraa näitä helppoja ohjeita!

Helpot ohjeet kaulan kiinteyttämiseksi

Ehkäpä mietit, miksi juuri kaulaan kertyy niin helposti rasvaa, ja miksi siitä ei tunnu millään pääsevän eroon. Syynä on se, että leuan alla olevat lihakset menettävät kiinteyttään ajan kuluessa ja ihmisen vanhetessa. Lisäksi ruokavaliolla, nestevajeella ja yleisellä kimmoisuuden vähenemisellä on sellainen vaikutus, että ihosi alkaa niin sanotusti roikkua hieman. Tämä tietysti vaikuttaa kasvojen ja kaulan ulkonäköön. Pienellä vaivannäöllä ja muutamilla helpoilla nikseillä voit kuitenkin vaikuttaa kaulan ja leuan alueeseen siten, että rasva vähenee ja kaulan kiinteytys helpottuu.

1. Yleinen terveys

 

punajuuri-omenasmoothie kaulan hoikentamiseksi

Elimistön sisäinen terveys näkyy ulkopuolellakin. Siksi on tärkeää pitää kiinni sellaisesta ruokavaliosta, joka auttaa sinua poistamaan myrkyllisiä aineita, kosteuttamaan kehoasi sekä hyödyntämään sellaisia ravinnosta saatavia vitamiineja ja mineraaleja, jotka vaikuttavat suoraan ihon kiinteyteen. Tietyt luonnolliset mehut ja muut juomat ovat tässä suureksi avuksi, ja seuraavassa on muutama esimerkki joiden avulla myös kaulan kiinteytys on mahdollista.

  • Omena-punajuurimehu. Tämä makoisa, virkistävä ja ravinteikas juoma on erinomainen valinta myrkkyjen poistamiseksi ja nesteen kertymisen vähentämiseksi. Voit juoda lasillisen ennen aterioita, jotta pystyisit prosessoimaan ravinteita paremmin ruoansulatuksessasi. Tunnet olosi myös kylläiseksi ja täydeksi jokaisen aterian jälkeen, ja edesautat ihosi terveyttä. Tämä onkin täydellinen luonnollinen tapa poistaa elimistöstä myrkyllisiä aineita, ja samalla pääset lähemmäksi tavoitettasi kaulan kiinteyttämisen suhteen.
  • Melonimehu. Yksi parhaista mehuista, joita tähän tarkoitukseen voi nauttia. Meloni on mahtava apu ihon kunnon parantamisessa, ja se auttaa pitämään ei-toivotun rasvan kertymisen kurissa leukasi alla. Jotta voisit hyötyä melonista parhaiten, tulisi sinun juoda vettä, jossa on mukana melonin mehua. Tämä juoma on todella herkullinen ja samalla terveellinen.
  • Limetti ja minttu. Nämä kaksi tuotetta yhdistettyinä tekevät juomasta fantastisen puhdistajan ja virkistäjän. Saat siitä lisäksi antioksidantteja, ja limetin mehussa on niitä juuri oikea määrä, jotta pystyisit taistelemaan elimistössä olevia niin kutsuttuja vapaita radikaaleja vastaan. Lisäksi limetin puhdistavat ominaisuudet auttavat sinua nesteen kertymisen vähentämisessä ja myrkkyjen poistamisessa. Ja kun limetti yhdistetään mintun “taikaan”, on sinulla apunasi juoma, joka toimii varsinaisena nestemäisenä ihon virkistäjänä.

2. E-vitamiini kimmoisuuden ja kiinteyden lisääjänä

E-vitamiiniöljy kaulan hoikentamiseksi

On suositeltavaa lisätä E-vitamiinin määrää elimistössä, sillä tämä aine on elintärkeä ihon kiinteyden ja kimmoisuuden kannalta. Voit lisätä saamasi E-vitamiinin määrää syömällä enemmän lehtivihreää sisältäviä tuotteita, täysjyväriisiä, vehnänalkioöljyä, ruista, palkokasveja, pähkinöitä ja omenoita. Jos sinua kiinnostaa tehokas tapa lisätä saamaasi vitamiinien määrää, kysy lääkäriltäsi reseptillä saatavista tuotteista sekä suosituksista lisäravinteita koskien.

3. Naamiot ja muut kasvohoidot

kasvonaamio
Yksi tehokas apu kaulan kiinteyttämiseksi on vehnänalkioöljyyn perustuva kasvonaamio. Vehnänalkioöljy sisältää runsaasti E-vitamiinia, joka on ideaali apu ihon kosteuttamiseksi ja sen kunnon parantamiseksi. E-vitamiini lisää ihon kiinteyttä ja kimmoisuutta myös leuan ja kaulan alueella. Laita vehnänalkionaamio tälle seudulle päivittäin, ja tulet pikkuhiljaa näkemään kohentumista ihosi ulkomuodossa. Tämä on hyvä esimerkki siitä, että usein yksinkertaiset hoitokeinot toimivat itse asiassa paremmin kuin kalliit kaupalliset tuotteet.

Ennen nukkumaanmenoa hiero vielä vehnänalkioöljyä puuvillavanua käyttäen kaulallesi ja alaleukaan, ja anna öljyn vaikuttaa 10-15 minuuttia. Helppoa ja tehokasta!

4. Harjoitukset

 

harjoitukset kaulan hoikentamiseksi

Kaulan kiinteytys on siis mahdollista ja nuorekkaamman kaulan saamiseksi kannattaa myös tehdä helppoja harjoituksia. Näillä yksinkertaisilla nikseillä pystyt vaikuttamaan kaulasi ulkonäköön, sillä alueen iho on tiiviisti yhteydessä sen alaiseen lihaksistoon. Tämä tarkoittaa sitä, että jos pystyt kiinteyttämään ja kohentamaan ihonalaisia lihaksia, paranee myös itse ihon koostumus. Oleellista on kuitenkin olla liikkeiden kanssa johdonmukainen!

  • Ensimmäinen liike on helppo: tee kielesi kärjellä myötäpäivään suuntautuvia pyöriviä liikkeitä suun yläosan kitalaessa. Pidä tätä tehdessäsi selkärankasi suorana ja suusi suljettuna. Tämä harjoite kohdistuu juuri kaulan ja leuan alueeseen. Toista kolme kertaa päivässä tehden kerrallaan 10 ympyräliikettä.
  • Suun liikkeisiin ja vokaaliäänteisiin perustuvilla hoidoilla on myös oma roolinsa kaulan kiinteyttämisessä, ja nämä harjoitteet ovat myös hauskoja toteuttaa. Lausu siis liioitellun selvästi kaikki vokaalit. Tässä ei kuitenkaan tarvitse käyttää paljoa ääntä, mutta muodosta vokaalit suurieleisesti kurkkua ja suuta käyttäen. Toista päivittäin 10 kertaa. Näin saat tehokkaasti parannettua äänentuottamisessa käyttämiesi kaulan alaosan lihasten kuntoa.
  • Lisää myös muutama hymy, sillä sekin on hyödyksi kaulan kiinteyttämisessä. Muodosta ylösalaisin käännetty hymy siten, että jännität kaulan lihakset niin äärimmilleen kuin mahdollista. Toista sitten 10 kertaa. Muista kaikkien näiden liikkeiden kanssa johdonmukaisuus, jotta saisit näkyviä tuloksia!

Toivottavasti nämä helpot ja luonnolliset keinot auttavat sinua kaulan kiinteytyksessä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • DePhillipo NN., Aman ZS., Kennedy MI., Begley JP., et al., Efficacy of vitamin C supplementation on collagen synthesis and oxidative stress after musculoskeletal injuries: a systematic review. Orthop J Sports Med, 2018.
  • Keen MA., Hassan I., Vitamin E in dermatology. Indian Dermatol Online J, 2016. 7 (4): 311-5.
  • Kim JJ., An analysis on muscle tone and stiffness during sling exercise on static prone position. J Phys Ther Sci, 2016. 28 (12): 3440-3443.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.