4 hedelmää, jotka estävät syöpää

Vaikka nämä hedelmät eivät voikaan parantaa syöpää, ne voivat kyllä auttaa estämään sitä, ja ne vahvistavat samalla immuniteettiasi. Kannattaa kokeilla!
4 hedelmää, jotka estävät syöpää

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Hedelmät ovat eräitä kaikkein herkullisimmista ruokavaihtoehdoista, ja lisäksi niiden etuna on se, että ne ovat aina hyväksi terveydellesi. Tiesitkö, että useilla hedelmillä on myös syöpää torjuvia ominaisuuksia? Lue, mitä hedelmiä nämä ovat, ja lisää niitä heti ruokavalioosi!

Saat hedelmistä vitamiineja ja mineraaleja, joita kehosi tarvitsee toimiakseen optimilla terveyden tasolla. Jotkut hyödyntävät hedelmiä myös eräässä kaikkein vaikeimmista sairaustyypeistä, nimittäin ne voivat olla avuksi myös syövän ehkäisyssä.

Tämä on sairaus, joka vie erittäin monen ihmisen hengen joka vuosi. Torju syöpää lisäämällä ruokavalioosi näitä syöpää ehkäiseviä hedelmiä!

Torju syöpää tehokkaasti näillä luonnon antimilla

Siksi haluammekin tällä kertaa kertoa eräistä hyvistä syöpää torjuvista hedelmistä, joita kannattaisi lisätä ruokavalioon tämän sairauden estämiseksi tehokkaammin.

1. Karpalo

karpalot torjuvat syöpää

Kaikkein parhaimpiin syöpää torjuviin hedelmiin kuuluu karpalo, jossa on runsaasti antioksidantteja. Karpaloiden antioksidanteista eräs on erityinen, ja se on nimeltään antosyaani.

Karpaloiden antosyaani sekä lukuisat muut yhdisteet minimoivat DNA:ssa olevat vapaat radikaalit, jotka voivat aiheuttaa syöpää. Ne myös tuhoavat haitallisia soluja sekä vähentävät syöpäsolujen kasvua koskien suun, paksusuolen, rintojen ja eturauhasen syöpää.

C-vitamiini on eräs sellainen vitamiini, joka auttaa torjumaan syöpää. Sitä löytyy runsaasti tästä pienestä ja herkullisesta marjasta. Se vangitsee vapaat radikaalit sekä suojaa DNA-soluja samalla kun se estää kasvainten kehittymistä.

Varmista siis, että lisäät karpalot ostoslistallesi – voit laittaa niitä smoothieihin tai syödä niitä sellaisinaan herkullisena välipalana.

2. Viinirypäleet

torju syöpää viinirypäleillä

Viinirypäleet ovat toiseksi tärkeimpänä listallamme syöpää torjuvista hedelmistä, ja niitä kannattaa siis sisällyttää ruokavalioon aina kuin vain mahdollista.

Niiden kuoressa on luonnollista yhdistettä nimeltään resveratroli, jota löytyy runsaasti tummanpunaisista ja mustista viinirypäleistä.

On todistettu, että paksusuolen syövän hoito tämän yhdisteen avulla vähentää merkittävästi
ornitiinidekarboksylaasin aktiivisuutta. Tämä entsyymi on syynä syöpäsolujen kasvuun, ja mitä vähemmän sitä on kehossasi, sitä parempi.

Viinirypäleiden vaikutukset eivät ole positiivisia ainoastaan paksusuolen syöpää koskien, sillä ne ovat avuksi myös yksinkertaisten kasvainten kehittymisen estämiseksi rinnoissa ja eturauhasessa.

3. Avokado

avokadot

Moni ajattelee, että avokadot ovat vihanneksia, mutta itse asiassa ne ovat hedelmiä. Ne ovat parasta ravintoa, mitä ihminen voi hedelmien joukosta löytää.

Tämä syöpää torjuva tuote sisältää runsaasti hyvän tyyppisiä rasvoja, ja avokadot ovat loistava antioksidantti-gluteenin lähde. Avokado auttaa tuhoamaan ja poistamaan vapaita radikaaleja, jotka normaalisti muuttavat ihmisen DNA:ta. Ne voivat myös aiheuttaa syöpäsolujen kasvua.

Avokadoissa on myös suuri määrä C-vitamiinia. Muista, että tämä vitamiini vangitsee vapaat radikaalit sekä suojaa DNA-soluja, mikä estää kasvainten kehittymistä.

Avokadoista löytyvät karotenoidit (beetakeroteeni, alfakaroteeni ja zeaxantin) auttavat estämään rinta-, eturauhas- ja suusyöpää.  Koska avokadossa on runsaasti E-vitamiinia, tämä hedelmä vähentää merkittävästi rintasyövän riskiä.

Nauti siis tästä hyvää rasvaa sisältävästä hedelmästä osana salaattejasi, tai anna sen avulla smoothieillesi kermainen koostumus. Jos haluat tehdä aterioistasi kiinnostavia, kokeile ruoanlaittoa avokadoöljyn avulla.

4. Ananas

ananas

Yksi syöpää torjuvista hedelmistä, joita kaikki rakastavat, on epäilemättä juuri ananas.

Tämä eksoottinen hedelmä sisältää bromelaiinia, joka on entsyymi, ja se auttaa hajottamaan proteiinia. Se pystyy vangitsemaan ja tuhoamaan syöpäsoluja sekä jättää turvaan terveelliset solut.

  • Tämä mahtava entsyymi on löydettävissä sekä puun varresta että itse ananaksen hedelmästä.
  • Bromelaiini on myös hyvin tulehtuneisuutta torjuva sekä äärimmäistä kipua vähentävä tekijä. Siten ne, joilla on niveltulehdusta, tulevat myös saamaan siitä suuret hyödyt.
  • Ananaksen tulehtuneisuutta ja saostumista torjuvat vaikutukset, jotka ovat bromelaiinin ansiota, lisäävät vastustuskykyä. Tämä tekee kehostasi vieläkin tehokkaamman taistelussa syöpää vastaan.

Hyödynnä näitä syöpää torjuvia hedelmiä ja pysy terveenä luonnollisesti

Hedelmien syönti on paras tapa saada vitamiineja ja mineraaleja, joita kehomme tarvitsevat. Siksi niitä ei koskaan tulisikaan jättää pois ruokavaliosta.

Jos sinulla on diabetes, on tärkeää hallita hedelmien syöntiä, ja niitä tulisi nauttia vain pieniä määriä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • World Cancer Research Fund/American Institute for Cancer Research. (2007). Food, Nutrition, Physical Activity, and the Prevention of Cancer: A Global Perspective. Washington, DC: American Institute for Cancer Research.

  • Itsiopoulos, C., Hodge, A., & Kaimakamis, M. (2009). Can the Mediterranean diet prevent prostate cancer? Molecular Nutrition and Food Research. https://doi.org/10.1002/mnfr.200800207

  • Guzmán, M. (2003). Cannabinoids: Potential anticancer agents. Nature Reviews Cancer. https://doi.org/10.1038/nrc1188


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.