13 oivallista tapaa käyttää Coca-Colaa

Coca-Colaa voi käyttää avuksi tahranpoistossa monella tavalla. Rasvatahrat saa hävitettyä pyykeistä laittamalla hiukan tätä juomaa pesukoneeseen, tai voit laittaa sitä suoraan tahroillekin. Lika poistuu kankaasta ilman sen suurempia puhdistuksia.
13 oivallista tapaa käyttää Coca-Colaa

Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

Tämän juoman tuntee hyvin koko maailma, sillä Coca-Cola on kaikkein suosituin juoma heti veden jälkeen. Viime aikoina on kuitenkin ilmennyt varoituksia siitä, että tämä tuote olisi hyvin haitallinen ihmisen terveydelle. Se sisältää paljon sokeria ja muita sellaisia aineita, jotka niin lyhyellä kuin pidemmälläkin aikavälillä aiheuttavat jopa vakavia seurauksia elimistölle. Kerromme tässä 13 tapaa, miten voit käyttää Coca-Colaa muutoin kuin juomiseen.

Coca-Colan juonti aiheuttaa useita muutoksia aineenvaihdunnassa, ja nämä vaikutukset ilmenevät heti juonnin jälkeen. Tähän riittää jo yksikin lasillinen Coca-Colaa. Pidemmän ajan kuluessa juoma voi aiheuttaa muun muassa liikalihavuutta, diabetesta sekä luuston, hengitysteiden ja hermoston ongelmia. Coca-Cola voi edistää myös ennenaikaista vanhenemista.

Sitä voi kuitenkin käyttää muuhunkin kuin juomiseen, ja parasta on, että nämä keinot eivät ole mitenkään haitallisia terveydellesi. Tässä artikkelissa paljastamme siis 13 yllättävää ja oivallista käyttötarkoitusta Coca-Colalle – seassa on varmasti muutama yllätys ihan jokaiselle Coca-Colan ystävälle!

Coca-Colaa vessan puhdistamiseen

Onko vessanpöntössäsi tahroja, joista on vaikea päästä eroon? Jos näin on, kaada hiukan Coca-Colaa suoraan pönttöön, anna vaikuttaa noin tunnin ajan ja hankaa lika pois. Jos olet lopen kyllästynyt kokeilemaan eri tyyppisiä vessanpuhdistusaineita, voit valita niinkin tavallisen tuotteen kuin Coca-Colan, ja saat hyviä tuloksia.

Ruosteen irrottaminen

coca-colaa ruosteen poistossa

Jos metalliset esineesi keräävät ruostetta, voit puhdistaa ne helposti tällä juomalla. Liota siis esineitä pienessä määrässä Coca-Colaa ja anna nesteen vaikuttaa yön yli. Seuraavana aamuna voit puhdistaa ne vaivatta ja nähdä kadoksissa olleen kiillon.

Rasvatahrojen poisto

Rasvatahrat ovat yleensä hyvin vaikeita poistettavia, sillä edes pesuaineet eivät aina tehoa niihin. Kannattaa kuitenkin kokeilla myös Coca-Colaa, sillä niin saatat löytää kaipaamasi ratkaisun pyykinpesuun. Sinun tarvitsee vain laittaa hiukan juomaa pesukoneeseen, mutta itse asiassa vieläkin parempi vaihtoehto on laittaa sitä suoraan tahroille.

Purukumin irrottaminen hiuksista

Jos purukumin palanen on jäänyt kiinni hiuksiisi, ei sinun tarvitse rynnätä leikkaamaan pois tätä osaa tukastasi. Ota hiukan Coca-Colaa ja kaada sitä hiuksillesi, anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Voit heti huomata, että purkan voi liu’uttaa pois vaivattomasti.

Pannujen ja kattiloiden puhdistus

coca-colaa pannun puhdistuksessa

Ajan kuluessa pannut ja kattilat kärsivät niiden ankarasta käytöstä, ja niiden väri alkaa tummua niin pohjassa kuin sivuillakin. Jotta voisit palauttaa kyseisille keittiövälineille niiden entisen kiillon, tarvitsee sinun vain laittaa hiukan tätä hiilihappoa sisältävää virvoitusjuomaa niiden pinnalle. Anna nesteen olla muutaman minuutin ajan, jotta Coca-Colan kemikaalit voivat vaikuttaa siten, että kaikki kattiloiden ja pannujen tahrat häviävät.

Hyönteistorjunta kasvienhoidossa

Coca-Colaa käytetään Intiassa kasvien hyönteistorjunnassa, sillä se on hyödyksi useiden tautien estämisessä, ja se on edullinen mutta tehokas vaihtoehto muille kemikaaleille.

Kolikoiden puhdistus

Jos olet innokas kolikoiden keräilijä, tai jos vain haluat kiillottaa lompakkosi sisältöä, laita kolikkosi kulhoon, jossa on Coca-Colaa. Anna vaikuttaa jonkin aikaa, jotta neste poistaa kolikoista kaiken lian ja tahrat.

Maalitahrojen poisto huonekaluista

Jos huonekaluillesi on tippunut maalia ja haluat poistaa tällaiset tahrat, kasta rätti Coca-Colaan ja hiero kyseistä aluetta. Jotta voisit viimeistellä puhdistuksen, pyyhi alue niin, että se ei jää tahmeaksi.

Hiusvärin muokkaaminen

coca-colaa hiuksiin

Jos hiuksiisi laittamasi väri on liian tumma ja haluat vaalentaa sen lähemmäksi sitä väriä, joka sinulla oli aikaisemmin, laita tukkaasi hiukan Coca-Colaa. Anna vaikuttaa puolen tunnin ajan, ja kun olet huuhdellut hiuksesi, voit huomata värin muuttuneen.

Auton akun puhdistaminen

Coca-Cola on avuksi auton akkujen syöpyneen pinnan käsittelyssä. Suihkuta hiukan juomaa oleellisille alueille, ja hankaa sitten pintaa teräsharjalla.

Ruuvien löysentäminen

Jos et millään saa jotakin ruuvia löysennettyä, voit kaataa siihen Coca-Colaa ja antaa nesteen vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Tämän jälkeen ruuvi on paljon helpompi kiertää löysemmälle.

Veritahrojen poistaminen

Coca-Cola pystyy poistamaan veritahrat niin vaatteista, autosta kuin mistä tahansa muustakin kodin pinnasta. Itse asiassa USA:n poliisi käyttää tätä juomaa siivotakseen asfalttiin jääneet veritahrat rikoksen tai onnettomuuden jälkeen.

Öljytahrat

Coca-Cola poistaa myös kaikenlaiset öljytahrat esimerkiksi lattialta, matoilta, huonekaluista, vaatteista, uunista, hellalta tai muista vastaavista paikoista. Sinun tarvitsee vain laittaa nestettä suoraan tahralle, antaa sen vaikuttaa muutaman minuutin ajan, ja poistaa sitten vedellä.

Kokeile siis näitä 13 tapaa käyttää Coca-Colaa erilaisissa ongelmissa, ja säästät pitkän pennin sekä vältyt ostamasta monia eri puhdistusaineita!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Vartanian LR, Schwartz MB, Brownell KD. Effects of soft drink consumption on nutrition and health: a systematic review and meta-analysis. Am J Public Health. 2007 Apr;97(4):667-75. doi: 10.2105/AJPH.2005.083782. Epub 2007 Feb 28. PMID: 17329656; PMCID: PMC1829363.
  • Basu S, McKee M, Galea G, Stuckler D. Relationship of soft drink consumption to global overweight, obesity, and diabetes: a cross-national analysis of 75 countries. Am J Public Health. 2013 Nov;103(11):2071-7. doi: 10.2105/AJPH.2012.300974. Epub 2013 Mar 14. PMID: 23488503; PMCID: PMC3828681.
  • Is Coca-Cola effective at removing blood-stains? (n.d.). Stack Exchange. Available in https://skeptics.stackexchange.com/questions/14460/is-coca-cola-effective-at-removing-blood-stains
  • García-González Y, Torriente-Valle J, Oliveros-Oliveros R, García-Rosales L, Peña-Saldívar O. Daños a la salud por consumo adictivo de Coca Cola. Revista del Hospital Psiquiátrico de La Habana. 2019; 14 (3). Disponible en: http://revhph.sld.cu/index.php/hph/article/view/39

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.