10 luonnollista ainesta, jotka puhdistavat tupakoitsijan keuhkot

Sen lisäksi, että lisäät nämä ainekset päivittäiseen elämääsi, saadaksesi todella puhdistetut tupakoitsijan keuhkot on tietenkin tärkeää että lopetat tupakkatuotteiden käyttämisen kokonaan.
10 luonnollista ainesta, jotka puhdistavat tupakoitsijan keuhkot

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Keuhkoillasi on elintärkeä rooli elämässäsi, sillä ne ovat vastuussa kuljettamaan happea, jota tarvitaan elämiseen, sekä poistamaan hiilidioksidia uloshengityksen kautta. Niillä on myös hengitystoiminnoissa rooli toimia aggressiivisten ympäristötekijöiden suodattimina ja estää tiettyjen sairauksien syntyminen.

Kuinka puhdistaa tupakoitsijan keuhkot

Koska keuhkomme ovat niin monimutkainen ja herkkä elin, joskus niidenkin terveys pettää, eivätkä ne pysty täyttämään tehtäväänsä täydellä teholla.

Useimmin tämä havaitaan ihmisillä, jotka ovat riippuvaisia tupakkatuotteista, altistaen keuhkonsa myrkyille ja muille aineille, jotka ovat terveydelle haitallisia. Tämä tapa on yksi yleisimmistä syistä hengitysteiden sairauksiin ja yksi kroonisten tautien, kuten syövän, puhkeamiseen vaikuttava tekijä.  

Tämän takia on erittäin tärkeää että tupakoitsija yrittää lopettaa tapansa, parantaen elämäntyyliään ja puhdistaen keuhkojaan.

Tähän liittyen on hyvä tietää, että on olemassa useita luonnollisia aineksia, jotka auttavat puhdistamaan tupakoitsijan keuhkot poistamalla myrkkyjä kunnolla. 

Katsotaanpa, mitä ne ovat!

1. Greippi

Greippi puhdistaa tupakoitsijan keuhkot

Tämä herkullinen sitrushedelmä on tunnettu korkeasta antioksidanttipitoisuudestaan, joka parantaa huomattavasti keuhkosolujen toimintaa. Aktiiviset ainesosat greipissä vastustavat pahanlaatuisten solujen kasvamista, ja ovat avaintekijänä estämässä kasvainten syntymistä.

Tupakoitsijat, jotka syövät greippiä säännöllisesti, vähentävät riskiään sairastua syöpään ja muihin keuhkotauteihin.

2. Valkosipuli

Valkosipuli on yksi niistä ruoista, joita et voi jättää pois ruokavaliostasi. Sen korkea rikkipitoisuus omaa tulehdusta vähentäviä ja antioksidanttisia vaikutuksia, jotka suojaavat keuhkojesi turvallisuutta. 

Raa´an valkosipulin syöminen vähentää kroonisten tautien riskiä sekä aktiivisilla että passiivisilla tupakoitsijoilla.

3. Timjami

Timjami puhdistaa tupakoitsijan keuhkot

Tämä loistava kasvi omaa aktiivisia aineita, jotka ovat erittäin tehokkaita hoitamaan hengitysteitäsi. Timjamin eteerinen öljy ja lehdet voidaan hyödyntää luonnollisena parannuskeinona helpottamaan tukkoisuutta. 

Timjamilla on myös antibioottisia ominaisuuksia jotka vähentävät bakteereiden ja virusten läsnäoloa, jotka voisivat aiheuttaa keuhkoille ongelmia.

4. Oregano

Sekä itse oregano kasvi että sen öljy omaavat korkean pitoisuuden karvakrolia ja rosmariinihappoa, joilla on hyvin positiiviset vaikutukset hengitysteille.

Oreganon nauttiminen ja käyttäminen aromaterapiassa ovat kaksi ihanteellista tapaa vähentää hengitysteiden ongelmia ja eliminoida kaikkia ylimääräisiä myrkkyjä.

5. Inkivääri

Inkivääri puhdistaa tupakoitsijan keuhkot

Inkiväärin juurilla on antibioottisia, tulehdusta estäviä ja aromaattisia ominaisuuksia, jotka hoitavat tehokkaasti keuhkoputken ja hengitysteiden ongelmia.

Tämä johtuu siitä, että se laajentaa verisuonia ja stimuloi liman poistumista, jotta keuhkojen kulkutiet voivat uusiutua kunnolla. 

6. Porkkana

Korvaamattomana vihanneksena ruokavaliossa pidetty porkkana sisältää A, C, E ja K vitamiineja, jotka ovat välttämättömiä kudoksille ja epiteelisoluille.

Nikotiinin ja muiden aggressiivisten aineiden neutraloimiseksi tämä suositellaan syötävän raakana.

7. Eukalyptus

Eukalyptus on yksi suosituimmista kasveista, mitä tulee keuhkojesi ja hengitysteidesi terveyteen.

Alun perin Australiasta kotoisin oleva kasvi on yksi vanhimmista parannuskeinoista rauhoittamaan ärsytystä ja tulehduksia, jotka keuhkojen tila voi aiheuttaa. 

Sitä suositellaan poistamaan ylimääräistä limaa sieraimista ja hallitsemaan muita oireita joita esiintyy flunssan ja yskän aikana.

8. Minttu

Minttu on aromaattinen kasvi, jota käytetään useissa ruoissa sekä lääketieteellisessä tarkoituksessa. Se sisältää aktiivisia aineita, jotka vähentävät tulehduksia ja muita hengitysoireita.

Minttukarkit, -höyryt ja -kylvyt ovat joitakin niistä tavoista, joilla voit käyttää sitä puhdistamaan tupakoitsijan keuhkoja.

9. Aloe vera -mehu

aloe vera mehu puhdistaa tupakoitsijan keuhkot

Aloe-kasvista saatava luonnollinen mehu sisältää voimakkaita puhdistavia tekijöitä ja aktiivisia aineita, jotka puhdistavat keuhkot. 

Se on paljon hyödyllisempi kun yhdistät sen muutamaan ruokalusikalliseen hunajaa ja pariin tippaan sitruunamehua.

10. Lakritsijuuri

Lakritsijuuri on erittäin suosittu tuote ympäri maailman ja sen tunnistaa helposti sen yksilöllisestä tuoksusta.

Lakritsilla on tulehdusta lievittäviä, rauhoittavia ja avaavia ominaisuuksia, jotka helpottavat poistamaan myrkkyjä ja avaavat tukkoisia hengitysteitä. 

Ihanteellisesti sinun tulisi käyttää näitä parannuskeinoja ja ottaa tarpeelliset askeleet tupakoinnin lopettamiseksi. Vaikka se ei olekaan aluksi helppoa, halulla parantaa terveyttäsi sekä määrätietoisuudella pääset tavoitteeseesi tuossa tuokiossa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Alonso, J. R. (2004). Tratado de Fitofármacos y nutracéuticos. Buenos Aires: Corpus.
  • Lawless, J. (2003). Aceites esenciales para aromaterapia. Madrid: Susaeta.
  • Shealy, N. C. (1999). Enciclopedia Ilustrada de Remedios Naturales. Madrid: Könemann.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.