10 vihreän teen yllättävää terveysvaikutusta

Monien muiden terveyttä edistävien ominaisuuksien lisäksi vihreä tee auttaa estämään diabetesta, sillä se tukee verensokeritason kontrollointia.

On monia syitä siihen, miksi vihreä tee on ollut suuri osa aasialaisia kulttuureja jo vuosisatojen ajan. Tässä juomassa on runsaasti antioksidantteja, ja sillä on lukemattomia hyötyjä kehosi terveyttä ajatellen. Se muun muassa vahvistaa luonnollista immuniteettiasi sekä estää sairauksia.

Tämän lisäksi tiedetään nyt, että vihreä tee voi auttaa pudottamaan painoa sekä estämän kroonisia terveysongelmia, kuten muun muassa syöpää. Tiedätkö mitä kaikkea muuta vihreä tee voi hyväksesi tehdä? Tällä kertaa kerromme 10 yllättävästä vihreän teen hyvinvointia edistävästä vaikutuksesta, jotka ovat syitä tämän juoman nauttimiseen säännöllisesti. Jatka siis lukemista ja ota vihreä tee osaksi päivittäistä ruokavaliotasi!

1. Siinä on runsaasti antioksidantteja

Antioksidantit ovat kemikaaliyhdisteitä, jotka vastaavat haitallisten molekyylien vaikutusten estämisessä kehossa – näihin ei-toivottuihin tekijöihin kuuluvat esimerkiksi niin kutsutut vapaat radikaalit. Vihreä tee on erittäin hyvä antioksidanttien lähde, ja tämän vuoksi se onkin mahtava liittolainen eräiden kroonisten sairauksien torjunnassa sekä ihon ennenaikaisen vanhenemisen estämisessä.

2. Se torjuu syöpää

Eräät tukimukset ovat osoittaneet, että vihreällä teellä on hyvä vaikutus tietyn tyyppisten syöpien torjunnassa.

Yhden tällaisen tutkimuksen mukaan, jonka toteuttivat McGill -yliopiston tutkijat Montrealissa, Kanadassa, vihreän teen sisältämät antioksidantit voivat auttaa vähentämään eturauhassyövän kehittymisen riskiä. Toisessa saman ryhmän tutkimuksessa todettiin, että keuhkosyövän riski väheni kyseessä olevilla henkilöillä 18 % vihreän teen avulla.

Kiinassa tehdyn tutkimuksen mukaan vihreän teen nauttiminen on yhteydessä vatsan, haiman, ruokatorven sekä eturauhassyövän ja paksusuolen syövän riskin pienenemiseen.

3. Se parantaa sydämesi terveyttä

Lääkäri ja sydän
Antioksidanttien suuri määrä tekee vihreästä teestä oivallisen juoman myös siinä mielessä, että se hillitsee verenkierrossa olevan kolesterolin määrää sekä estää suoniin muodostuvan plakin ilmenemistä.

Tämän vuoksi uskotaankin, että vihreän teen säännöllinen nauttiminen voi alentaa riskiä kärsiä sydänsairauksista sekä muista sellaisista ongelmista, jotka liittyvät sydämen ja verisuonten terveyteen yleisestikin ottaen.

4. Se parantaa maksasi terveyttä

Maksa on vastuussa kerhossa olevien myrkyllisten aineiden poistamisesta – se suodattaa nämä aineet, jotka kerääntyvät vereen sekä vaikuttavat terveyteen haitallisesti. Kun nämä myrkyt alkavat kertyä, ne voivat aiheuttaa vakavia seurauksia muiden elinten toiminnalle.

Jos juot kupillisen vihreää teetä joka päivä, pystyt edistämään maksasi puhdistautumista sekä sen säilymistä kunnolla toimivana. Säännöllinen vihreän teen nauttiminen auttaa myös estämään sellaisten myrkyllisten aineiden kuten alkoholin vaikutuksia kehossa, ja lisäksi se torjuu tulehtuneisuutta.

5. Se stimuloi aineenvaihduntaa sekä edistää painonpudotusta

Tutkimukset ovat osoittaneet, että vihreän teen juonti voi auttaa estämään painon liiallista kertymistä. Yksi tutkimus osoitti, että tämä juoma kykenee estämään rasvan hapettumista elimistössä, ja siksi osallistujat pystyivät pudottamaan painoaan tehokkaammin niiden kolmen kuukauden aikana, joina tutkimus toteutettiin.

Selvisi myös, että vihreä tee nopeuttaa aineenvaihduntaa, ja se parantaa kehon kykyä polttaa kaloreita sekä edistää tähän liittyen sydämen terveyttä.

6. Se tukee ruoansulatuksen tervettä toimintaa

Vihreä tee
Vihreällä teellä on pieni laksatiivinen vaikutus kehossa, joten se on apuna ummetuksen hoidossa sekä vähentää ilmavaivoja, turvotusta ja muita sellaisia ongelmia, jotka liittyvät ruoansulatuksen toimintaan.

7. Se estää diabetesta

Eräät vihreän teen ominaisuuksista voivat olla avuksi verensokerin kontrolloinnissa ja diabeteksen estämisessä. Viimeaikaisen tutkimuksen mukaan tämä teelaatu voikin auttaa estämään 1-tyypin diabeteksen syntyä, ja lisäksi se voi auttaa kontrolloimaan 2-tyypin diabetesta.

8. Se edistää hampaiden hyvinvointia

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen käytäntöihin kuuluu vihreän teen hyödyntäminen hampaiden terveyden edistämisessä, suun tulehdusten hillitsemisessä sekä pahanhajuisen hengityksen kontrolloinnissa.

9. Se estää niveltulehdusta

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että vihreä tee on kyvykäs kivunlievittäjä, ja se taistelee kehossa tulehtuneisuutta vastaan. Siten se on hyödyksi nivelreuman hoidossa sekä muiden tulehdussairauksien kontrolloinnissa.

Vihreä tee voi auttaa pysäyttämään kehossa ilmenevän tulehdusreaktion, ja se voi jopa estää ruston hajoamista niillä ihmisillä, joilla tämän tyyppisiä sairauksia ilmenee.

10. Se vahvistaa vastustuskykyä

Vihreän teen runsas antioksidanttien, vitamiinien ja mineraalien määrä tekee siitä yhden parhaista luonnollisista tuotteista kehosi vastustuskykyä ajatellen.

Vihreä tee on tehokas monen tyyppisten tartuntojen hoidossa, kuten myös yleisten hengityselinten vaivojen hillitsemisessä – näihin kuuluvat muun muassa vilustuminen ja flunssa.

Ota siis vihreä tee säännölliseksi osaksi omaa ruokavaliotasi, ja voit nauttia sen monen tyyppisistä tehokkaasti terveyttä edistävistä vaikutuksista!