10 käyttötapaa talouspaperille

Pitääksesi paistetut ruokasi rapeina ja imeäksesi liiat rasvat pois, laita ne parin talouspaperiarkin päälle. 
10 käyttötapaa talouspaperille

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Talouspaperi on suosittu puhdistustarvike. Sitä löytyy kodeista ympäri maailman ja sitä käytetään joskus esimerkiksi rättien sijasta pintojen puhdistamiseen. Lue talouspaperin monet käyttötavat tämän päivän artikkelistamme!

Talouspaperin monista käyttötavoista huolimatta useat ihmiset rajoittavat sen käytön läikkymien siivoamiseen tai imeyttämään liikoja rasvoja ruoista, sillä nämä ovat niiden parhaiten tunnetut käyttötavat ja juuri ne, joita mainoksissa näytetään.

Hyödynnä talouspaperi monipuolisesti

Sen käyttötavat eivät kuitenkaan lopu siihen. Kuten monilla muillakin kotitaloustarvikkeilla, talouspaperilla on muita vaihtoehtoisia käyttötapoja tekemään kotitöistämme ja elämästämme vähän helpompaa. Haluatko oppia lisää?

Poista “silkki” maissintähkistä

puhdista maissit talouspaperilla

Ohuet kuidut, jotka peittävät maissintähkiä ei ole helppo poistaa, ja se voi joskus viedä paljon aikaa. Arkki talouspaperia voi kuitenkin auttaa poistamaan kuidut ilman suurta vaivaa vain parissa sekunnissa! Kuinka? Kostuta talouspaperiarkki ja hiero sitä maissin ympäri. Se on niin helppoa! 

Suojaa öljypullo

Kun lorauttelet öljyä pullosta, sitä valuu monesti pullon ulkopuolelle mikä tekee siitä tahmean ja epämiellyttävän käyttää.

Estääksesi tämän, kiedo talouspaperia pullon kaulan ympäri ja pidä se paikoillaan kietomalla kuminauha kaulan ympäri. Tällä tavoin öljy imeytyy paperiin eikä ulotu pullon varteen.

Kuori rasva liemestä

käytä talouspaperia siivilänä keitolle

Kana-, tai lihaliemessä on yleensä kerros ylimääräistä rasvaa kellumassa pinnalla. Poistaaksesi sen, yksinkertaisesti peitä siivilä talouspaperilla ja siivilöi liemi sen läpi. 

Estä valurautapannuja ruostumasta

Valurautakattilat ja -pannut ruostuvat yleensä helposti jos niitä ei hoideta oikein.

On erittäin tärkeä kuivata ne hyvin käytön jälkeen, ja ylimääräisenä askeleena voit laittaa talouspaperin niiden päälle tai väliin niitä pinotessasi.

Kuivaa vihanneksia

Suurin osa vihanneksista täytyy pestä ja desinfioida ennen säilömistä tai käyttöä. Ongelma on se, että melkein aina jäljelle jää kosteutta niiden pesun jälkeen.

Kuivaaksesi ne nopeasti ja kokonaan, ota kaksi talouspaperiarkkia ja vuoraa astia niillä, ja lisää sitten ne kasvikset jotka haluat kuivata.

Testaa siemenet

siemenet ja talouspaperi

Luuletko, että siemenesi saattavat olla liian vanhoja itämiseen? Jos epäilet niiden käyttökelpoisuutta koska niitä on säilötty liian pitkään, kokeile seuraavaa jippoa:

  • Kostuta kaksi talouspaperia ja laita muutama siemen niiden väliin niin että siemenet on kokonaan peitetty.
  • Laita ne lämpimään paikkaan ja kostuta niitä toisinaan. Jos ne eivät ala itää kahden viikon sisällä, tiedät että ne eivät ole enää hyviä. 

Tuoreempi leipä

Yksi keino leivän pitämiseksi tuoreena pidempään on säilyttää sitä jääkaapissa. Jotta tämä olisi vieläkin tehokkaampaa, voit kietoa se talouspaperiin joka kerää kosteutta ja ehkäisee hometta, mikä pidentää leivän käyttöikää entisestään.

Ime kosteutta ruskeasta sokerista

Yleisesti kun lämpötila kasvaa, ruskea sokeri vapauttaa sen luonnollista kosteutta, muuttaen sen kovaksi massaksi.

Mikäli huomaat tämän tapahtuvan sokerillesi, laita se kannelliseen rasiaan talouspaperin kanssa ja seuraavana päivänä huomaat kuinka se on palannut alkuperäiseen muotoonsa. 

Paistetut ruoat vähemmällä rasvalla

Paistetut perunat ja talouspaperi

Yksi talouspaperin pääominaisuuksista on niiden kyky imeä nesteitä. Niinpä sillä on hyvä poistaa ylimääräinen rasva paistetusta ruoasta.

Mikäli haluat paistettujen ruokien säilyvän rapeina, laita muutama talouspaperi lautaselle ja anna paistettujen ruokien olla paperilla muutaman minuutin poistaaksesi ylimääräisen rasvan. 

Talouspaperi pitää kasvikset tuoreena pidempään

Alkavatko vihanneksesi huonontua todella nopeasti? Estääksesi tätä tapahtumasta, kiedo kasvikset pariin talouspaperiarkkiin ennen kuin laitat ne jääkaappiin.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
6 loistavaa tapaa sisustaa pieni keittiö
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
6 loistavaa tapaa sisustaa pieni keittiö

Pienet keittiöt ovat hyvin yleisiä nykyään. Mutta ei hätää! Tässä artikkelissa näytämme 6 loistavaa tapaa sisustaa pieni keittiö.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.