Logo image
Logo image

Kiinteyttävä ja ravitseva kookos-greippi-rosmariiniöljy

3 minuuttia
On olemassa eteerisiä öljyjä, kuten kookos-greippi-rosmariiniöljy, jotka tarjoavat keholle monia etuja laihdutuksen kannalta. Ne voivat parantaa ihoa ja verenkiertoa ja niistä on myös paljon muuta hyötyä.
Kiinteyttävä ja ravitseva kookos-greippi-rosmariiniöljy
Viimeisin päivitys: 27 helmikuuta, 2019

Jos etsit ravitsevaa öljysekoitusta, joka on valmistettu sellaisista luonnollisista ainesosista jotka voivat auttaa sinua poistamaan kehoon kerääntyneen nesteen tai rasvan, lakkaa etsimästä. Suosittelemme antamaan tälle yksinkertaiselle ja tehokkaalle kotitekoiselle kosmetiikkatuotteelle mahdollisuuden: kookos-greippi-rosmariiniöljy.

Tässä artikkelissa opetamme sinua valmistamaan ravitsevan öljysekoituksen kookosöljystä, eteerisestä greippiöljystä sekä rosmariiniöljystä voidaksesi parantaa verenkiertoa, ehkäistä selluliittia ja nesteen kerääntymistä sekä polttaa kapinallista rasvaa.

Mitä meidän täytyy tehdä laihtuaksemme?

Laihtuaksemme tehokkaalla ja turvallisella tavalla, meidän täytyy pitää useita tekijöitä mielessä:

 • Auta verenkiertoa
 • Paranna imukudoksia
 • Anna keholle mahdollisuus poistaa jopa enemmän nesteitä
 • Poista itsepintainen rasva

Meidän tulisi lähestyä tätä tehtävää useista näkökulmista saavuttaaksemme tavoitteemme onnistuneesti. Kuten aina, meidän ruokavaliomme pitäisi olla terveen painon ja oikean vartalonmuodon perusta. Lisäksi meidän tulee pitää yllä yhdenmukaista liikuntarutiinia, joka sopii meidän elämäntyyliimme ja taitoihimme.

Meidän ei kuitenkaan pitäisi lakaista pois niitä keinoja joilla voimme huolehtia kehostamme ulkoisesti, ja sen takia voimme valita tuotteita, joissa on käytetty vain luonnollisia ainesosia. Kasviöljyt ja eteeriset öljyt voivat olla suureksi avuksi tavoitteissamme.

Haluatko tietää lisää? Lue: 5 yrttihoitoa verensokeritason vakauttamiseksi

Kasviöljyjen kiinteyttävät vaikutukset

Some figure

Alla olemme selittäneet tarkemmin joistakin kasvipohjaisten öljyjen valitsemisen eduista:

 • Kasvipohjaiset öljyt tarjoavat iholle huomattavan määrän ravintoaineita.
 • Voimme valita ja yhdistellä perusöljyjä (kookos, manteli, oliivi, seesami) eteerisiin öljyihin.
 • Niihin ei tarvita säilöntäaineita tai kemiallisia lisäaineita.
 • Kasviöljyissä on useita rakenteita, jotka sopivat eri ihotyypeille ja kehonosille.
 • Eteeriset öljyt tarjoavat ihania tuoksuja, jotka voivat toimia myös hajuvetenä.
 • Niillä on positiivisia vaikutuksia kehoon ja mieleen.
 • Kasviöljyt ovat mainio vaihtoehto ihmisille, joiden iho on herkkä, ikääntynyt, aknelle taipuvainen ja niin edelleen.

Mitkä öljyt auttavat kiinteyttämään kehoa?

1. Kookosöljy

Some figure

Kookosöljy on tämän sekoituksen perusainesosa. Se on pehmeä öljy, jota voidaan yhdistää erityisominaisuuksista koostuviin eteerisiin öljyihin. Haluamme kuitenkin mainita, että kookosöljy on myös todella ravitseva ja tasapainottava tuote sen lisäksi, että se on hyvä poistamaan itsepintaisen rasvan ja taistelemaan sienitartuntoja ja infektioita vastaan.

2. Eteerinen greippiöljy

Eteerinen greippiöljy on erittäin raikas. Sillä on muun muassa seuraavanlaisia ominaisuuksia:

 • Antioksidantti
 • Toimii diureettina
 • Taistelee ihovirheitä, ryppyjä ja raskausarpia vastaan
 • Auttaa imukudoksia
 • Auttaa polttamaan rasvaa

Lue lisää: Hampaiden hoito kookosöljyllä

3. Eteerinen rosmariiniöljy

Some figure

Eteerinen rosmariiniöljy on yksi suosituimmista vaihtoehdoista kehon verenkierron parantamiseksi. Näin on erityisesti silloin, kun ihmiset haluavat tuntea olonsa kevyemmäksi ja energisemmäksi laihtumisen lisäksi. Tämä öljy aktivoi koko kehon ja auttaa jopa saavuttamaan paremman verenpaineen. Eteerisellä rosmariiniöljyllä on myös antioksidanttisia, tulehduksen vastaisia ja antiseptisiä ominaisuuksia.

Kuinka kookos-greippi-rosmariiniöljy valmistetaan?

Ainesosat

Voidaksemme valmistaa ravitsevan, luonnollisen öljysekoituksen, tarvitsemme seuraavia ainesosia:

 • 200 ml ekstra-neitsytkookosöljyä
 • 1 rkl eteeristä greippiöljyä
 • 1 rkl eteeristä rosmariiniöljyä

Kookos-greippi-rosmariiniöljy säilyy hyvin, toisin sanoen, meidän ei tarvitse lisätä mitään keinotekoisia säilöntäaineita tai säilyttää sitä jääkaapissa.

Valmistus

Some figure
 1. Sekoita kaikki kolme ainesosaa yhteen. Jos kookosöljy on kiinteää, voit lämmittää sitä hieman vesihauteessa kunnes se sulaa, mutta älä anna sen kiehua.
 2. Lisää eteeriset öljyt.
 3. Pidä öljyä tiukasti suljetussa purkissa ja säilytä pimeässä, jotta valo ei pääse vaikuttamaan eteeristen öljyjen ominaisuuksiin.

Käyttö

Meidän tulee pitää mielessä, että mikäli lämpötila on alle 23 astetta, kookosöljy kiinteytyy. Sitä voidaan kuitenkin yhä käyttää. Voit käyttää sitä alla kuvatulla tavalla:

 1. Hiero öljyllä alueita, joiden haluat kiinteytyvän. Paras hetki sen tekemiseksi on suihkun jälkeen, kun ihosi on yhä kostea. Suihkun jälkeen ihohuokoset ovat vielä auki veden lämmöstä johtuen ja se auttaa kehoa imemään öljyn paremmin ja nopeammin.
 2. Tee sormilla, käsillä ja nyrkeillä pyöriviä liikkeitä. Pyöritä niitä aina ylöspäin suuntautuvin liikkein.
 3. Odota muutaman minuutin ajan, kunnes iho kuivuuennen kuin kuivaat sen pyyhkeellä.

Voit käyttää tätä öljyä päivittäin aamuisin tai ennen nukkumaanmenoa, koska sen tuoksu on yhtä aikaa miellyttävä ja raikas.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Essential Oil Safety. (2016). Essential Oil Safety. https://doi.org/10.1016/c2009-0-52351-3

Krishna, A. G. G. ., Raj;, G., Singh, B. A. ., Kumar, P. K. P. ., & Chandrashekar, P. (2010). Coconut oil: chemistry, production and its applications. Indian Coconut Journal.

Marina, A. M., Che Man, Y. B., Nazimah, S. A. H., & Amin, I. (2009). Antioxidant capacity and phenolic acids of virgin coconut oil. International Journal of Food Sciences and Nutrition. https://doi.org/10.1080/09637480802549127


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.