Yllätä läheisesi herkullisen perunagratiinin avulla

Perunagratiini ei ole ruokalaji terveellisimmästä päästä, mutta jos kiinnitämme hieman enemmän huomiota ainesosien määrään sekä harrastamme säännöllisesti liikuntaa, voi tätä varsin energiapitoista herkkuakin nauttia aivan huoletta silloin tällöin.
Yllätä läheisesi herkullisen perunagratiinin avulla

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

Ota siis huomioon, että tämä perunagratiinin resepti ei ole kaikkein vähäkalorisin ja rasvattomin vaihtoehto, mutta pidä samalla mielessä, että herkuttelu silloin tällöin ei onneksi tule romuttamaan muuten terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota.

Tämän reseptin annoskoot on ilmoitettu ainesosien yhteydessä. Kuten aikaisemmin jo mainittiin, tämä perunagratiini omaa korkean energiasisällön sekä hiilihydraatteja, rasvaa ja tärkkelystä. Lisäksi resepti on laskettu kokonaisen perheen energiantarpeeseen.

Herkullinen koko perheen perunagratiini

Huomioonotettavaa ennen gratiinin valmistamista

Perunan ja juuston valmistaminen uunissa on yksi suosituimpia ruoanlaittotapoja ympäri maailmaa.

Erityisen tärkeää terveellisen ruokavalion ylläpidossa on säännöllinen ja tasapainoinen ruokailurytmi sekä aterioiden kokonaisuus, eikä yksittäisten ruoka-aineiden terveellisyyttä tai epäterveellisyyttä kannata jäädä aivan turhaan vatvomaan.

Peruna on puhdistettava kunnolla ennen ruoanlaittoa

Ota siis huomioon aina tiettyä reseptiä noudattaessasi kaikkien ruoka-ainesten kokonaisuus, sekä opi samalla ymmärtämään paremmin tiettyjen ruoka-aineiden epäterveellisyydestä liikkuvia myyttejä.

Seuraava perunagratiini on sekä helppo että edullinen valmistaa, ja se tulee varmasti yllättämään positiivisesti niin perheesi kuin lähimmät ystäväsi!

Perunagratiinin valmistus

Tässä helpossa ja nopeassa perunagratiinissa yhdistyvät pehmeän perunan ja täyteläisen uunissa hitaasti sulaneen juuston herkullinen yhdistelmä.

Perunagratiini toimii erinomaisena hiilihydraattien ja energian lähteenä ja tämä ateria sopii erinomaisesti joko yksinään pääruoaksi tai tarjoiltavaksi esimerkiksi raikkaan salaatin kylkeen.

Perunagratiinin avulla hurmaat koko perheen

Ainekset

 • 5 suurta perunaa (noin 1 kilo)
 • 1 tl valkosipulijauhetta
 • 2 tl suolaa
 • 1 kupillinen parmesaanijuustoa (noin 2,5 dl)
 • 1 kupillinen juoksevaa kermaa (noin 2,5 dl)
 • 2 tl muskottipähkinää
 • 1 tl mustapippurijauhetta

Valmistus

 • Pese huolellisesti perunat ennen niiden kuorimista.
 • Esilämmitä uuni 175 ºC asteeseen.
 • Siivuta perunat gratiinia varten. Pidä huolta, että perunat ovat suurinpiirtein samankokoisia (leveydeltään noin 2 cm), jotta ne kypsyvät tasaisesti.
 • Voitele graatiinia varten valittu vuoka huolellisesti voilla tai margariinilla, jotta gratiini ei pala siihen kiinni.
 • Sekoita sitten keskenään kerma, valkosipuli, mustapippuri, suola ja muskottipähkinä. Voit käyttää sekoittamiseen vatkainta tai halutessasi myös lämmittää seosta kevyesti hellalla ennen uunissa paistamista. Tämä ei kuitenkaan ole pakollinen vaihe herkullisen lopputuloksen saavuttamiseksi.
 • Sekoita parmesaanijuusto kermaseoksen joukkoon.
 • Kokoa sitten gratiini vuokaan seuraavanlaisesti: kasaa ensimmäiseen kerrokseen pelkästään perunoita ja peitä kerros sitten kermaseoksella. Lado päälle uusi kerros perunoita ja peitä ne taas kermaseoksella. Tästä reseptistä tulisi riittää aina 4 kerrokseen, mutta voit tehdä myös useampia kerroksia, jos vuoka on pieni.
 • Paista gratiinia uunissa noin 45 minuutin ajan ja nosta uunin lämpötilaa viimeisen viiden minuutin ajaksi, jotta juusto ruskistuu päältä kauniisti.
 • Tarjoile tuoreena ja voit huomata, kuinka perheesi ja ystäväsi tulevat ihastumaan tähän herkulliseen ja nopeaan perunagratiiniin!
Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Valmista herkullisia chorizolla ja juustolla täytettyjä perunoita
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Valmista herkullisia chorizolla ja juustolla täytettyjä perunoita

Kukapa ei rakastaisi chorizolla ja juustolla täytettyjä perunoita? Ne tuoksuvat ja maistuvat uskomattomilta, kokeile vaikka!


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.