Logo image
Logo image

Herkulliset alfredo-perunat

2 minuuttia
Opi tekemään herkullisia alfredo-perunoita pääruokasi lisukkeeksi. Ole varovainen lämpötilan kanssa, jotta ne säilyttävät koostumuksensa.
Herkulliset alfredo-perunat
Kirjoittanut Jose Popoff
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Alfredo-perunat ovat maultaan ja rakenteeltaan mahtavia. Pekonin yhdistelmä kermaisen valkokastikkeen kanssa on uskomaton. Jos rakastat perunoita, yhdistä nämä ainekset ja saat täydellisen lisukkeen, joka sopii hyvin mihin tahansa pääruokaan.

Alfredo-perunat ovat melko samankaltaiset kuin dauphinois-perunat, paitsi että niissä on enemmän aineksia, jotka tekevät niistä niin maukkaat. Sinun täytyy maistaa tätä yksinkertaista reseptiä huomataksesi kuinka herkullisia ne ovat. Perheesi ja ystäväsi tulevat rakastumaan tähän reseptiin ja pyytämään lisää.

Alfredo-perunoiden ravintotiedot

Alfredo-perunoista saa paljon eri ravintoaineita. Tämä resepti on tarkoitettu neljälle hengelle. Jokaisessa annoksessa on 488 kaloria. Muista, että suositeltu keskimääräinen kalorien kulutus tulisi olla 2000 kaloria päivässä, kuitenkin suuresti ihmisen iästä, sukupuolesta ja kehontyypistä riippuen. Tämä ruoka vastaa siis noin 24 % suositellusta päivittäisestä kalorimäärästä.

Jokainen annos sisältää 12,5 g hiilihydraatteja, joka vastaa 4,2 % suositellusta päivittäisestä määrästä. Sen antama proteiinin määrä on tärkeää, sillä se vastaa 57 % päivittäisestä määrästä. Tämän ruoan sisältämä rasvamäärä vastaa 52 %.

Tästä ruoasta saa 1,7 g ravintokuitua, 1,3 g sokeria ja 105 mg kolesterolia. On enemmän kuin selvää, että alfredo-perunat ovat ravintopitoisia.

Lue myös tämä artikkeli: 8 uskomatonta asiaa, jotka raaka perunamehu voi tehdä kehollesi

Alfredo-perunat

On lukuisia ainesosia, joita tarvitset saadaksesi aidon maun. Tulet kuitenkin yllättymään huomatessasi, että sinulla on jo useimmat ainesosat kotonasi, ellei jopa kaikki.

Ainekset

 • 4 suurta, vaaleata perunaa
 • 50 g pilkottua pekonia
 • 4 rkl voita
 • 1 rkl pilkottua sipulia
 • 1 tl pilkottua valkosipulia
 • 500 ml maitoa
 • 4 rkl vehnäjauhoja
 • 120 g parmesaania
 • 1/4 tl pippuria
 • 180 g mozzarellaa
 • 1/2 tl muskottipähkinää
 • 1/2 tl suolaa
 • Silputtua persiljaa (maun mukaan)

Some figure

Valmistus

 1. Kuori perunat ja leikkaa ne paloiksi.
 2. Keitä ne kiehuvassa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Siivilöi ja laita ne sivuun. Leikkaa perunat siivuiksi kun ne ovat jäähtyneet hieman.
 3. Paista pekoni rapeaksi. Lisää sitten perunat ja paista niitä yhdessä pekonin kanssa kahden minuutin ajan. Poista sitten liedeltä.
 4. Nyt on aika valmistaa alfredo-kastike. Aloita sulattamalla voi pannulla ja paista siinä sipuli ja valkosipuli.
 5. Lisää nopeasti jauhot ja sekoita kunnes siitä muodostuu kultainen tahna.
 6. Lisää maito ja keitä kunnes seos alkaa paksuuntua hieman.
 7. Lisää sitten juustot ja anna niiden sulaa. Mausta ne suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
 8. Sekoita perunat ja alfredo-kastike lasikulhossa tai keraamisessa kulhossa kun ne ovat vielä kuumia. Koristele persiljalla.

Näin helppoa on herkullisten alfredo-perunoiden valmistaminen. Kokeile niitä ja kerro meille kokemuksestasi! Voit lisätä niihin omaperäistä makua maustamalla haluamallasi tavalla.

Muutamia vinkkejä

Keittäessäsi perunoita, on tärkeää olla keittämättä niitä liian pitkään, muuten ne muuttuvat muusiksi, eivätkä sekoitu hyvin Alfredo-kastikkeen kanssa. Illallisvieraasi haluavat syödä alfredo-perunoita, ei alfredo-perunasosetta.

Perunoiden keittäminen ja pehmentyminen ei kestä kauaa. Tarkista ne siis joka viides minuutti tikun kanssa, kun vesi on alkanut kiehua.

Some figure

Kun tarjoilet tämän ruoan, koristele se silputulla persiljalla. Tämä parantaa sen ulkonäköä. Jos haluat vähentää rasvan määrää, voit käyttää rasvatonta maitoa. Sillä tavalla et kuitenkaan tule luultavasti saamaan samaa kermaista rakennetta.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.