Logo image
Logo image

5 yleistä virhettä roikkuvien silmäluomien meikkaamisessa

3 minuuttia
Väärät meikkaustekniikat voivat todella pilata ulkoasusi. Opi, mitkä ovat yleisiä meikkausvirheitä roikkuville silmäluomille ja miten välttää niitä.
5 yleistä virhettä roikkuvien silmäluomien meikkaamisessa
Viimeisin päivitys: 30 huhtikuuta, 2023

Roikkuvien silmäluomien meikkaus on strategia, jolla voidaan palauttaa valo silmiin ilman invasiivisia esteettisiä toimenpiteitä. Huono tekniikka tai materiaalien virheellinen käyttö vaikuttavat kuitenkin tuloksiin. Sen sijaan, että ylimääräinen iho peittyisi, se korostuu entisestään.

Mitä pitäisi siis välttää, jotta katse kohentuisi? On tärkeää osata käyttää sekä oikeanlaista kosmetiikkaa että levitystekniikkaa. Alla tarkastelemme yleisimpiä virheitä.

Miksi silmäluomeni roikkuvat?

Jos katsot peiliin, etkä näe silmäkuoppaa vaan sen päällä roikkuu ihoa, sinulla on roikkuvat silmäluomet. Tämä roikkuminen johtuu perimästä, sairauksesta tai luonnollisesta ikääntymisprosessista, selittää Medline Plus.

Kun yläluomi roikkuu paljon alempana kuin mitä sen pitäisi. American Academy of Ophthalmologyn mukaan tämä on tila, jota kutsutaan nimellä ptoosi. Jos ylimääräisen ihon seurauksena muodostuu pussi, sitä kutsutaan dermatokalaasiksi tai lippaluomeksi.

Roikkuvien silmäluomien kohottamiseen on olemassa lääketieteellinen vaihtoehto. Mayo Clinicin mukaan kyseessä on blaferoplastia, leikkaus, jossa poistetaan ylimääräinen iho tältä silmänympärysalueelta. Luomia voidaan myös peittää kotitekoisella menetelmällä, eli meikillä.

Oikeanlainen varjostimien käyttö, hyvä luomiväri ja työskentely oikeanlaisilla siveltimillä auttavat saamaan aikaan pidentävän ja avaavan vaikutelman, joka on ihanteellinen, jotta silmät näyttävät ilmeikkäiltä. Tämä vähentää huomattavasti roikkuvien silmäluomien väsynyttä ulkonäköä.

Some figure
Roikkuvat silmäluomet ovat usein seurausta geneettisistä tekijöistä tai ihon ikääntymisestä.

Saatat pitää myös tämän artikkelin lukemisesta: Nude-meikki: kuinka tehdä se onnistuneesti

Virheitä roikkuvien silmäluomien meikkaamisessa

Kun pyrimme parantamaan roikkuvien silmäluomien ulkonäköä meikillä, on mahdollista että teemme joitakin virheitä. Ne johtavat päinvastaiseen lopputulokseen kuin mitä haluamme. Katsotaanpa yleisimpiä virheitä.

1. Raskaat ripset tai tekoripset

Ripsien määrä on kaksiteräinen miekka roikkuville silmäluomille. Jos haluat käyttää tekoripsiä, etsi hienovaraisia, jotka antavat luonnollisen vaikutelman, sillä raskaat ripset voivat tehdä ilmeestäsi raskaamman ja voit näyttää ikäistäsi vanhemmalta.

Tekoripset tulevat liikkuvan silmäluomen ulkokulmiin. On parempi laittaa ne yksitellen tai trimmata hieman liuskoina tulevia ripsiä.

2. Sopimaton eyeliner-tekniikka

Käytitpä sitten nestemäistä eyelineria tai kynää, tärkeintä on tehdä rajaus sulkematta silmää, jolla työskentelet. Jos sinulla on roikkuvat silmäluomet ja vedät sokeasti viivan, kun avaat silmäsi, viiva on luultavasti paksumpi kuin odotit.

Lisäksi viiva voi näyttää katkonaiselta ihon roikkumisen vuoksi. Paras eyeliner tämäntyyppisille silmäluomille on melko ohut ja lähellä ripsiä.

Silmien rajaus onnistuu parhaiten piirtämällä pitkä, ylöspäin suuntautuva viiva, joka antaa illuusion suuremmasta silmäkuopasta.

3. Peiteaineen käyttämättä jättäminen

Peiteaine sopii erinomaisesti epätäydellisyyksien ja virheiden peittämiseen. Lisäksi silmäluomille levitettynä se tasoittaa niiden sävyä. Älä siis käytä tuotetta vain silmänalusiin.

4. Liian kaareutuneet kulmakarvat

Silmäluomien roikkuminen voi johtaa kaaren liialliseen pyöristymiseen. Ratkaisu on muotoilla kulmakarvoja tai vetää karvat pois, jotta syntyy kulma, joka hoikentaa ilmettä. Myös suorat ja koholla olevat mallit toimivat.

5. Huonot varjostukset

Kirkkaat tai hyvin vaaleat varjostukset ovat muodikkaita, mutta ne eivät ole kovin hyviä liittolaisia, kun kyse on roikkuvista silmäluomista, sillä ne saavat ne näyttämään pahemmilta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että ne pitäisi jättää kokonaan pois, vaan jos käytät vaaleaa tai helmiäisväriä, varmista, että häivytät ne hyvin.

Tummat tai siirtymävärit sopivat kiinteälle silmäluomelle. Yritä valita sävyvalikoima, joka ei ole niin voimakas, koska se voi kuormittaa katseesi. Lisävinkki varjostukseen liittyen on häivyttää siirtymää kohti rypyn yläosaa ja lopuksi kohti takaosaa. Tämä saa silmän näyttämään kohotetulta ja ilmeikkäämmältä.

Some figure
Oikeanlaisten sävyjen valitseminen on avainasemassa, kun haluat kirkastaa silmiä ja vähentää niiden väsynyttä ulkonäköä.

Piditkö tästä artikkelista? Saatat myös haluta lukea: 5 meikkivinkkiä silmäpussien peittämiseksi

Oikeiden välineiden käyttö roikkuvien silmäluomien meikkaamisessa

Roikkuvien silmäluomien meikkaamisessa sormet eivät ole paras vaihtoehto. Sen lisäksi, että vältät tekniikkavirheitä, on tärkeää käyttää oikeita työkaluja. Tässä tapauksessa puhumme paksuista siveltimistä, jotka on luotu yksinomaan häivyttämiseen, sulauttamaan ja valaisemiseen.

Silmien varjostamiseen sopivat parhaiten tiheät, pyöreät siveltimet. Korostamiseen käytetään viistettyä sivellintä. Jos haluat häivyttää, savustaa tai sulauttaa, käytä pitkiä, pehmeäkarvaisia siveltimiä. Jos eyeliner-tuote on geelimäinen, käytä pehmeää sivellintä. Useimmissa eyelinereissa on kuitenkin oma applikaattorinsa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Boyd, K. (2022). ¿Qué es la ptosis? Academia Americana de Dermatología. https://www.aao.org/salud-ocular/enfermedades/que-es-la-ptosis#:~:text=La%20ptosis%20se%20produce%20cuando,bloquear%20completamente%20la%20visi%C3%B3n%20normal.
  • Clínica Mayo. (2022). Blefaropastia. Clínica Mayo. https://www.mayoclinic.org/es-es/tests-procedures/blepharoplasty/about/pac-20385174
  • Diccionario Médico. Dermatocalasia. Clínica Universidad de Navarra. https://www.cun.es/diccionario-medico/terminos/dermatocalasia
  • Kashkouli MB, Karimi N, Johari-Moghadam MM, Shayanfar N, Aghamirsalim M, Abdolalizadeh P. Dermatochalasis Through Decades: A Histopathologic Study. Ann Plast Surg. 2021 Mar 1;86(3):340-344. doi: 10.1097/SAP.0000000000002489. PMID: 33555688.
  • MedlinePlus en español. (2022). Párpados caídos. Biblioteca Nacional de Medicina (EE. UU.). https://medlineplus.gov/spanish/ency/article/001018.htm#:~:text=La%20ca%C3%ADda%20de%20p%C3%A1rpado%20es,el%20p%C3%A1rpado%20superior%20(dermatocalasia).

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.