Logo image
Logo image

Nude-meikki: kuinka tehdä se onnistuneesti

4 minuuttia
Oletko jo kokeillut nude-tyyppistä meikkausta? Se tulee muotiin yhä uudelleen ja uudelleen, tutustu täällä siihen, miten se tehdään.
Nude-meikki: kuinka tehdä se onnistuneesti
Viimeisin päivitys: 28 maaliskuuta, 2023

Meikki, jonka sävyt ovat hyvin luonnollisia, tunnetaan nimellä “nude” tai “nude-meikki”. Sen tarkoituksena on esitellä kiiltävää ja tervettä lopputulosta käyttämättä meikkituotteita väärin tai ylenpalttisesti. Tämä trendi mukautuu sekä päivään että iltaan, joten voit osallistua tärkeisiin tapahtumiin meikattuna, mutta luonnollisesti viimeisteltynä.

Vaikka sen tekeminen ei ole vaikeaa, on tärkeää ottaa huomioon peruskohdat, kuten ihon sävy ja ominaisuudet. Molemmat vaikuttavat kosmetiikan valintaan ja siten meikin menestykseen. Haluatko tietää siitä lisää? Tässä ovat kaikki avaimet tähän meikkitrendiin.

Mikä on nude-meikki?

Meikkiä ollaan käytetty jo hyvin pitkään, ja sitä ovat kautta aikain käyttäneet sekä naiset että miehet. Meikkiä voi käyttää monella eri tavalla, aina pienten ihovirheiden piilottamisesta näyttävään, teatraaliseen maskeeraukseen.

Nude-meikki ehdottaa luonnollisuutta ja hylkää ylilyönnit. Se käyttää kasvojen omia sävyjä ja täydentää avainpisteiden valaistusta. Se antaa jopa vaikutelman, ettei meikkiä ole edes käytetty.

Sitä kutsutaan nudeksi viittaamaan neutraalien tai beigen sävyjen käyttöön, jotka korostavat yksinkertaisuutta ja luonnollisuutta.

Tämän hienovaraisen lookin tavoitteena on esittää kompakti, kosteutettu ja terve iho, joka oli aiemmin naamioitu monien kosmeettisten tuotekerrosten alle. Se on myös ihanteellinen vaihtoehto pitää iho kevyenä ja raikkaana erittäin kuumina tai kosteina päivinä.

Some figure
Nude-meikki käyttää sävyjä, jotka kunnioittavat ihon luonnollista ilmettä.

Lue lisää: Yhden kerroksen meikki: mistä tässä TikTokin kauneustrendissä on kyse?

Mitä pitää mielessä ennen nude-meikin kokeilemista

On kaksi perustapaa saavuttaa hyvä nude-meikki epäonnistumatta. Yksi niistä on kasvojen hygienia. Mikään kosmetiikka ei tuota odotettua vaikutusta, jos ihosi ei ole puhdas. Puhdista kasvosi päivittäin poistaaksesi puuteri-, meikkivoide- ja saastejäämät.

Tätä tehtävää on suositeltavaa syventää vähintään kerran kuukaudessa kuorinnalla, joka poistaa kuolleita soluja ja palauttaa hehkun. Sinun tulisi myös sisällyttää päivittäiseen rutiiniisi ihon kosteutus, joka edistää joustavuutta ja kiinteyttä.

Aikuinen iho tarvitsee ihotautilääkärin suosittelemia voiteita tai hoitoja, koska ne kosteuttavat ja minimoivat ilmejuonteita.

Ei ole vain tarpeen käyttää voiteita, vaan myös riittävä vedenjuonti päivittäin auttaa ihoa saamaan kiinteyttä ja sävyä.

Kuinka tehdä nude-meikki ilman virheitä

Nude-meikki on menetelmä, joka ei vain lisää kauneutta, vaan myös saa ihon näyttämään vähemmän tukahdutetulta. Katsotaanpa, miten se saavutetaan.

Valitse luonnollinen pohjustus

On tärkeää valita ihosävyllesi sopivat ja olosuhteita kunnioittavat pigmentit värivoidetta valittaessa. Älä siis valitse värivoidetta, joka lupaa täydellistä peittävyyttä, sillä se ei ole luonnollisen oloinen.

Kiinnitä huomiota tuotteen ainesosiin ja koostumukseen, varsinkin jos sinulla on herkkä iho. Tässä tapauksessa meikistäsi tulisi tulla ihonhoidon jatke. Tuotteiden tulee kunnioittaa ihon pH-arvoa koostumuksilla, jotka eivät sisällä ärsyttäviä aineita ja allergeeneja.

Nude-viimeistelyyn sopivat nestemäiset meikkivoiteet, joilla on valaiseva vaikutus. BB-voide on hyvä valinta, sillä luonnollisen sävytyksen lisäksi sillä on kosteuttavia ominaisuuksia. Monet niistä sisältävät aurinkosuojakertoimenkin.

Vaaleanpunainen tai melonin värinen sävy sopii vaalealle iholle, ja beige tai helmiäinen sopivat ruskettuneille kasvoille.

Käytä sopivaa peitevoidetta

Aivan kuten meikkivoiteen kohdalla, myös peitevoiteen tulee vastata ihonväriä ja piilotettavaa epätäydellisyyttä. Kun käytät niitä, odota muutama minuutti ennen levittämistä, niin huomaat, että ne pigmentoivat paremmin ja hyödyttävät nude-efektiä. Muista laittaa peitevoide vain korjausta vaativalle alueelle.

Kokeile läpikuultavaa puuteria ja poskipunaa

Läpikuultavat puuterit, joissa on löysä koostumus, lisäävät nude-efektiä, koska ne tiivistävät meikkivoiteen ja mukautuvat etsimääsi luonnollisuuteen. Sama pätee poskipunaan. Nykyään myös voidemaiset poskipunat ovat muodissa.

Oranssi, beige ja pinkki ovat suosituimpia poskipunasävyjä, mutta voit valita myös helmiäisposkipunan.

Puuterien ja poskipunan salaisuus on levittää ne pehmeillä siveltimillä. Jos poskipuna on voidemainen ja hallitset tekniikan, voit käyttää sientä. Levitys tehdään nostamalla työkalua poskilta ohimoita kohti (voit vaikka hymyillä meikatessasi).

Lisää intensiteettiä silmiin

Nude-meikin kohokohta on silmänympärys. Tällä alueella on eniten meikkiä, mutta ei ylellisiä sävyjä. Kunnioittaen nude-linjaa, käytä neutraaleja sävyjä, jotka luovat syvyyttä ja varjoja, pitäen kiinni muun meikin paletista. Yleisimmät ovat ruskea, beige ja kulta.

Tekoripset, pidennykset tai volyymiripsivärit avartavat ilmettä. Älä unohda käyttää herkkää eyelineria.

Valaise kasvosi

Valaise sivukaarta, otsan keskiosaa, silmäkulmia, poskipäiden yläosaa ja leukaa, koska nämä ovat kasvojen näkyvimmät alueet.

Vaikka nämä kosmetiikkatuotteet tarjoavat valoa, jonka nude-tyyli tavoittelee, älä käytä niitä liikaa, koska vaarana on, että avoimet huokoset tai rypyt korostuvat.

Käytä huulikiiltoa

Yleisin asia nude-meikissä on laittaa huulille kiiltoa. Myös vaaleat huulipunasävyt, jotka muistuttavat huultesi alkuperäistä väriä, ovat hyväksyttäviä.

Jotkut naiset rikkovat suunnitelman tummemmalla huulipunalla. Jos olet rohkeampi, varmista, että se on levitetty tarkasti ja että se ei erotu liikaa, koska se pilaisi koko nude-suunnitelman.

Some figure
Nude-tyylinen huulimeikki tehdään yleensä balsameilla tai vaaleilla huulipunilla.

Kutsumme sinut lukemaan: Ihon värisävyä korjaava meikki: tarkoitus ja käyttö

Sisäpuolelta aloittaminen auttaa myös täydellisen nude-meikin luomisessa

Iho on nude-tyylin todellinen päähenkilö, joten on tärkeää pitää siitä huolta sisältäkin käsin eikä jättää työtä vain kosmetiikkaan. Kauneustuotteet ovat elementtejä, jotka yhdessä korostavat luonnollisuutta.

Hyvä ruokavalio on välttämätön terveen ihon kannalta. Ruoat, jotka sisältävät runsaasti A-, C- ja E-vitamiineja, ovat erittäin edullisia ihonhoidossa. Punaiset hedelmät, vihannekset ja sitrushedelmät tarjoavat mikroravinteita, jotka estävät oksidatiivista stressiä ja edistävät kollageenin tuotantoa. Pidä tämä mielessä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Tagai K, Shimakura H, Isobe H, Nittono H. The light-makeup advantage in facial processing: Evidence from event-related potentials. PLoS One. 2017 Feb 24;12(2):e0172489. doi: 10.1371/journal.pone.0172489. PMID: 28234959; PMCID: PMC5325234.
  • Alcalde M. Piel luminosa. Offarm. Vol. 24. Núm. 11. pp. 90-96. España; 2005. https://www.elsevier.es/es-revista-offarm-4-articulo-piel-luminosa-13082895
  • Glosario de la moda. Fundación del Español Urgente. España; 2018. https://fundeu.es/documentos/glosarioModaFundeuRAE.pdf
  • Martín Aragón M. Nutrición y salud de la piel. Farmacia Profesional. Vol. 23. Núm. 1. pp. 58-63. España; 2009. https://www.elsevier.es/es-revista-farmacia-profesional-3-articulo-nutricion-salud-piel-el-cabello–13132077
  • Prieto Cabezas L. Formulación y maquillaje dermatológico: la búsqueda del tercer poder. Piel. Formación Continuada en Dermatología. Vol. 16. Núm. 8. pp. 363-372. España; 2001. https://www.mendeley.com/catalogue/aef10728-1900-3343-8e47-5f56461cbb5f/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.