Viisi vinkkiä ihon puhdistukseen

Sinun ei tarvitse ostaa kaikista kalleimpia kaupasta saatavia tuotteita puhdistaaksesi ihon oikeaoppisesti. Vaikka emme voikaan kieltää niiden hyödyllisyyttä, on myös muita perusihonhoitotuotteita, joita voit käyttää.
Viisi vinkkiä ihon puhdistukseen

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Oikeaoppiseen ihon puhdistukseen kuuluu muutakin kuin vain likajäämien poistamista saippualla ja vedellä. Vaikka monet unohtavatkin sen, on kuorinta ja muiden ihonhoitotuotteiden käyttäminen myös tärkeää.

Iho kerää jäämiä, jotka eivät ole aina kovin huomattavia. Hiki, saastuneelle ilmastolle altistuminen, pöly ja monet muut tekijät voivat johtaa ihovirheisiin.

Onneksi on myös halpoja tapoja puhdistaa kasvot ilman, että sinun tarvitsee käydä kauneushoitolassa. Tässä artikkelissa haluamme jakaa kanssasi viisi vinkkiä ihon puhdistukseen, jotka sinun kannattaa ottaa käyttöön kauneusrutiineihisi.

Miksi ihon puhdistukseen on tärkeää panostaa?

Esteettisen näkökulman lisäksi oikeaoppinen ihon puhdistus on tärkeää terveyden kannalta. Vaikka se ei olekaan aina huomattavaa, kerääntyvät likajäämät ihon pinnalle. Itse asiassa öljyn ja lian kertyminen voi johtaa muihin ongelmiin, kuten akneen.

Jäämät luovat myös hyvän bakteerien kasvuympäristön, joka voi johtaa infektioihin.

Yllä mainittujen lisäksi tässä on joitakin muita ihon puhdistuksen tarjoamia hyötyjä:

  • Ehkäisee ennenaikaista ikääntymistä.
  • Tuottaa vähemmän öljyä.
  • Poistaa kuolleita ihosoluja ja epäpuhtauksia.
  • Luo uusia kudoksia ja lisää hapetusta.
  • Lisää kosteutta ja raikkautta.
  • Tasoittaa ihon ja tekee siitä nuoremman näköisen.

Viisi vinkkiä oikeaoppiseen ihon puhdistukseen

On erittäin tärkeää huomata, että et tarvitse mitään erityistä saippuaa tai tuotetta ihon oikeaoppiseen puhdistukseen. Vaikka ne ovatkin tehokkaita vaihtoehtoja likajäämien ja epäpuhtauksien poistamiseksi, eivät ne ole täysin hyviä iholle.

Tämä johtuu siitä, että monet niistä sisältävät kemikaaleja, jotka muuttavat ihon pH-tasoa ja poistavat luonnolliset öljyt, jotka pitävät kudokset kosteina ja kimmoisina. Perusihonhoitotuotteet – mielellään luonnolliset – tekevät kyllä tehtävänsä.

1. Käytä mietoa saippuaa

voidetta ihon puhdistukseen

Valitsemasi saippuan tulisi riippua ihotyypistäsi.

Monien vuosien aikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että tavalliset saippuat voivat vaikuttaa ihon terveyteen. Niiden sisältämistä ainesosista johtuen ne voivat muuttaa ihon pH-tasoa poistaen luonnolliset öljyt ja terveelliset bakteerit.

On paras käyttää mietoja saippuoita, mielellään luonnollisista ainesosista valmistettuja. Niiden koostumus on paljon miedompi kuin hajustettujen saippuoiden, eivätkä ne muuta ihon hieman hapanta pH-tasoa.

Älä unohda huuhdella niitä kylmällä vedellä.

2. Käytä kuorintavoidetta

Kuorintavoiteista on tullut melko suosittuja viime vuosien aikana. Itse asiassa niistä on tullut välttämätön osa monien ihmisten kauneusrutiineita, koska ne auttavat pitämään ihon puhtaana.

Niiden rakeisen rakenteen ansiosta kuorintavoiteet auttavat poistamaan ärsyttäviä jäämiä, joita mieto saippua ei pysty poistamaan. Niillä on myös supistava vaikutus, mikä tarkoittaa sitä, että ne minimoivat liiallisen talin kertymistä. Kuorinta on siis täydellinen tapa taistella aknea ja mustapäitä vastaan.

Voit valmistaa kuorintavoiteen itse luonnollisista ainesosista:

  • Yhdistä vain rakeinen ainesosa, kuten sokeri tai jauhetut kahvipavut, kosteuttavaan aineeseen, kuten kookosöljyyn tai hunajaan.
  • Kun seos on paksua, levitä sitä iholle hellin, pyörivin liikkein ja jätä vaikuttamaan 3-5 minuutiksi.
  • Huuhtele sitten kylmällä vedellä.

3. Käytä öljypohjaisia puhdistustuotteita

öljyä ripsiin

Öljypohjaiset puhdistustuotteet ovat täydellisiä apuvälineitä ihon ja meikin poistamiseksi.

Öljypohjaiset puhdistustuotteet tuovat iholle monia etuja. Niiden rakenteen ansiosta ne vangitsevat ja poistavat ihon pinnalle kerääntyneet kuolleet ihosolut. Ne eivät myöskään muuta ihon luonnollista öljyisyyttä tai sen pH-tasoa.

Kaupan meikinpoistoaineiden on itse asiassa tapana sisältää öljyjä, sillä ne auttavat poistamaan meikkihiukkaset, jotka jäävät jumiin esimerkiksi silmien, poskien ja silmäripsien kohdalle.

Mitkä ovat parhaita luonnollisia öljyjä?

Mikäli suosit luonnollisten öljyjen käyttöä ihon puhdistuksessa, valitse oliivi-, manteli- ja kookosöljyjä. Saatat myös pitää rypäleensiemen-, avokado- ja argaaniöljystä.

4. Käytä misellivettä ihon puhdistukseen

Misellivesi on tuote, joka on suunniteltu kaikille ihotyypeille sopivaksi. Siitä on tullut todella suosittu viime vuosien aikana, sillä se sisältää molekyylejä, jotka vetävät puoleensa likajäämiä ja öljyä edistäen siis niiden poistamista.

Kaikista mielenkiintoisinta on se, että misellivesi voi toimia vaihtoehtoisena kasvovetenä. Sen säännöllinen käyttö auttaa supistamaan ihohuokosia ja ihokudoksia. Misellivesi ei myöskään kuivata ihoa. Se ei sisällä alkoholia, parabeeneja tai muita ainesosia, jotka voivat muuttaa ihon koostumusta.

5. Käytä kasvonaamiota säännöllisesti

nainen laittoi naamion kasvoilleen

Toisin kuin päivittäisen puhdistusrutiinin kanssa, kasvonaamiota pitäisi käyttää vain kerran viikossa.

Kasvonaamion käyttäminen on mahtava tapa puhdistaa iho oikeaoppisesti. Oli se sitten kaupasta ostettu tai luonnollinen tuote, auttaa sen käyttö poistamaan ihohuokoset tukkivat lian ja talin. Toinen mahtava etu niiden käytössä on se, että ne kosteuttavat kudoksia ja auttavat korjaamaan ihon virheitä.

Yhteenveto

Voit puhdistaa ihon läpikotaisin monilla eri saatavilla olevilla perustuotteilla. Tärkeintä on tehdä se säännöllisin väliajoin ehkäistäksesi talin, meikin tai lian kertymistä ihon pinnalle.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kuinka käytät sitruunaa saadaksesi kauniin ja terveen ihon
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kuinka käytät sitruunaa saadaksesi kauniin ja terveen ihon

Sitruunan käyttö on helppo keino itsetuntosi kohentamiseksi. Jatka lukemista selvittääksesi, kuinka käytät sitruunaa osana kauneudenhoitorutiiniasi...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.