Hoitovinkit kuivalle iholle

Aivan kuten minkä vain muunkin kehon elimen suhteen, meidän tulee huolehtia ihostamme. Päivittäisen kosteutusrutiinin noudattaminen auttaa estämään kuivuutta. Tässä joitakin ideoita, jotka auttavat päihittämään kuivuuden lopullisesti.
Hoitovinkit kuivalle iholle

Viimeisin päivitys: 01 maaliskuuta, 2019

Meillä on tarjolla hyvät hoitovinkit kuivalle iholle, joista voi olla sinulle apua.

Iho on ihmiskehon suurin elin ja se suojaa meitä kaikenlaisilta ulkoisilta tekijöiltä. Näin ollen meidän täytyy hoitaa ihoa, jotta se toimisi kunnolla. Auringolle altistumisesta, kemiallisista tuotteista ja lämpötilanmuutoksista johtuen ihomme kärsii rakennemuutoksista.

Ihon kuivuus voi olla varoittava merkki, joka kertoo meille siitä, että kehomme kärsii nestevajeesta.

Kuiva, huonosti hoidettu ja samea iho on epämukava tila ja tuskin lainkaan toivottava esteettisestä näkökulmasta katsoen.

Haluamme tietysti kostean ihon ja terveet kasvot. Jos ihosi on kuitenkin mielestäsi melko kuiva, olemme valmiita näyttämään sinulle joitakin mahtavia ideoita, jotka sinun pitäisi ottaa käyttöön hoitaaksesi sitä.

Vaikka kuiva iho voi toisinaan olla perinnöllinen sairaus, voi kuivuus johtua muistakin tekijöistä, kuten ilmastosta, auringolle altistumisesta tai ihosairauksista. Monissa tapauksissa iho kuivuu siksi, että se ei saa tarpeeksi A- ja E-vitamiineja huonon ruokavalion takia tai koska ruokavaliossa on runsaasti rasvoja, mutta ei vitamiineja.

Vakavasti kuivaihoiset ihmiset saattavat kokea kutinaa tai hilseilyä. Tämä voi johtaa kipuun ja joissakin tapauksissa jopa haavaumiin.

Suurimmassa osassa tapauksia ihon kuivuus johtuu siitä, että siitä ei huolehdita oikealla tavalla. Aggressiivisten saippuoiden käyttö tai aurinkosuojan unohtaminen ovat esimerkkejä huonosta ihonhoidosta.

Voit ratkaista kaikki yllä mainitut ongelmat seuraamalla tiettyjä neuvoja, jotka auttavat uudistamaan ihosi terveyden.

Hoitovinkit kuivalle iholle

kuiva iho syynissä

Yleisesti ottaen on tiettyjä asioita, jotka kaikkien pitäisi tehdä huolehtiakseen ihostaan yleisellä tasolla.

Viileä vesi kuuman sijaan, pH-arvoltaan neutraalien saippuoiden valitseminen, ihon kosteuttaminen suihkun jälkeen ja aurinkosuojan käyttäminen ovat kaikki tärkeitä päivittäisiä rutiineja, jotta iho pysyy terveenä.

Äärimmäisen kuivaihoisille ihmisille on olemassa joitakin vinkkejä, jotka voivat muodostaa osan heidän päivittäistä rutiiniaan ihon rakenteen parantamiseksi:

Terveellinen ruokavalio

Kuten mainitsimme aikaisemmin, on tasapainoinen ruokavalio tärkeä yleisen terveyden kannalta, ja iho ei ole poikkeus. Runsaasti vitamiineja sisältävien hedelmien ja vihannesten syöminen auttaa sinua kosteuttamaan ihon sisältä ja ulkoa, antaen sille terveen hehkun.

Sillä on myös merkitystä kuinka paljon vettä juot päivässä.

Muista, että vaikka sinun ei tarvitse noudattaa “2 litraa päivässä” -sääntöä, tulee sinun juoda sen verran vettä kuin kehosi tarvitsee. Vesi on oleellinen osa kehon kosteana pitämisessä, joten varmista, että se on osa ruokavaliotasi.

Kuorinta

kahvinaamio

Vaikka monet ihmiset uskovatkin, että kuorinta kuivattaa ihoa enemmän, se oikeastaan auttaa korjaamaan ja uudistamaan ihoa, ja kosteuttamaan sitä poistamalla kuolleet ihosolut.

Käytä suosikkikuorintavoidettasi, oli se sitten suolaa, sokeria tai kahvinpuruja. Valitse sellainen, joka ei ole liian raju ihotyypillesi ja hiero sitä pyöriviin liikkein poistaaksesi kaikki kuolleet ihosolut.

Maito

Maidon juomisen lisäksi sen ominaisuudet tekevät siitä uskomattoman kosteuttavan vaihtoehdon iholle ulkoisesti käytettynä.

Aivan kuten Egyptin kuningatar Kleopatra teki, on maidossa kylpeminen hyvä vaihtoehto kuivasta ihosta kärsiville ihmisille. Maidon korkea proteiinipitoisuus pehmentää ja kosteuttaa ihoa jättäen sen kiinteäksi.

  • Täytä astia maidolla ja liota itseäsi (tai vain kuivaa aluetta) kylvyssä 20 minuutin ajan.
  • Pese maito sitten kehostasi käyttäen lämmintä vettä, ei saippuaa.
  • Voit levittää maitoa myös vaikkapa vanulapulla.

Proteiini tunkeutuu ihon läpi antaen sille terveen hehkun ja kosteuttaen sitä.

Öljyt

eteeriset öljyt

Öljyt ovat tunnettuja niiden vitamiinien ja ravintoaineiden sisällöstä, jotka ovat erinomaisia kuivaa ihoa vastaan taistelemiseksi ja sen hoitamiseksi.

Lisää pari ruokalusikallista päivittäiseen kosteusvoiteeseesi. Siten annat ylimääräisen kosteuttavan vaikutuksen, joka tekee ihmeitä ihollesi. Käytä voidetta kuivimmille ihoalueille kerran tai kaksi kertaa päivässä.

Kasvovedet

Voit käyttää kasvovettä kasvoille, jossa kuivuutta yleisimmin ilmenee. Kasvovedet auttavat puhdistamaan ja poistamaan meikin sekä kosteuttamaan ihoa vielä enemmän.

Tee oliiviöljy-maitokasvovesi sekoittamalla aineksia yhteen saman verran ja sekoittamalla hyvin. Käytä vanulappua, kasta se kasvoveteen ja taputtele kasvoille.

Huomaat tulokset muutamassa päivässä ja kasvosi tuntuvat paljon kosteammilta. Ota käyttöön nämä hoitovinkit kuivalle iholle, ja aloita kuivan ihon hoitaminen jo tänään!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Nämä ovat parhaat ruoat iholle
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Nämä ovat parhaat ruoat iholle

Tällä kertaa kerromme mitkä ovat parhaat ruoat iholle, joita ei kannata jättää pois ruokavaliosta jos haluat parantaa sekä oloasi että ulkonäköäsi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.