Maito ja Hunaja: 7 mahtavaa syytä juoda maitoa hunajan kera

Sen lisäksi että tämä sekoitus on mahtava apu kipeän kurkun hoitoon, maito hunajan kanssa auttaa lisäämään kestävyyttä fyysisen liikunnan aikana sekä torjuu unettomuutta.
Maito ja Hunaja: 7 mahtavaa syytä juoda maitoa hunajan kera

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Maito ja Hunaja. Kaksi vanhaa tuttua joita on käytetty kautta vuosisatojen.

Maidon juonti hunajan kera on todella herkullinen rutiini. Usko tai älä, tämä sekoitus on hyvä ratkaisu makeanhimon tyydyttämiseksi, ja samalla saat tehokasta lämmikettä ennen nukkumaanmenoa.

Tällä kertaa haluamme kertoa kyseisen juoman monista hyödyistä – jatka siis lukemista, ja kokeile itse maidon ja hunajan terveellistä ja maittavaa yhdistelmää!

Hunajaa on käytetty luonnollisena hoitona moniin erilaisiin sairauksiin jo hyvin kauan. Tämä on sen bakteereja ja sieniä torjuvien ominaisuuksien sekä antioksidanttien ansiota.

Lisäksi hunajalla on rauhoittava ja tulehtuneisuutta torjuva vaikutus kehossa, ja siten se auttaa lievittämään hengitysteiden ongelmia.

Maito on ollut perinteisesti hyvin monen suosikki, sillä siinä on vitamiineja (A-, D- ja B-monivitamiineja, kuten myös kalsiumin kaltaisia mineraaleja). Lisäksi siinä on runsaasti eläinperäisiä proteiineja ja maitohappoa.

Tämän vuoksi maito hunajan kera voi tarjota terveytesi parantamiseksi ainutlaatuisia hyötyjä. Seuraavassa kerromme näistä tarkemmin, joten jatka lukemista!

maitolasi

1. Maito ja hunaja suojelevat ihoasi

Nämä kaksi tuotetta toimivat kehossasi puhdistaen ja mikrobeja torjuen. Ne ovat täydellinen ratkaisu tässä mielessä, mikäli nautit niitä samalla kertaa.

Itse asiassa monet kauneudenhoitotuotteet sisältävät näitä kahta luonnollista ainesta, ja ne ovat usean tuotteen tärkeimpien tekijöiden joukossa. Niiden sekoitus tarjoaa sinulle mahdollisuuden saada terveen ja säteilevän ihon.

Maidon ja hunajan avulla voit auttaa ihoasi voimaan hyvin sisältäpäin.

Jos haluat mieluummin käyttää näitä tuotteita toisella tavalla, voit myös ottaa niitä sisältävän kylvyn. Toimi tässä tapauksessa näin:

 • Sekoita kylpyveteesi yhtä suuret määrät maitoa ja hunajaa.
 • Ole kylvyssä niin pitkään kuin haluat – niin kauan kuin normaalistikin olisit.

Ihosi tulee täten ravituksi ulkoapäin, sillä se imee itseensä kylpyvedessä olevat tekijät.

2. Ne parantavat ruoansulatustasi

Hunajalla on probioottisia ominaisuuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että se stimuloi hyvien bakteerien kasvua ja kehittymistä. Nämä ovat suuri apu suolistosi ja ruoansulatuksesi toiminnan kannalta.

Toisaalta probiooteilla on stimuloiva vaikutus bifidobakteereja koskien. Nämä ovat eräänlaisia probiootteja, joita löytyy maidosta.

Lisäksi hunajan hiilihydraatit ja oligosakkaridit edistävät hyvien bakteerien läsnäoloa. Nämä yhdisteet pitävät bakteerit terveinä ja toimivina ruoansulatuksessasi.

Kaikki tämä tarkoittaa sitä, että pystyt pääsemään helpommin eroon seuraavista vaivoista:

 • ummetus
 • krampit
 • turvotus
 • haitalliset bakteerit

3. Ne parantavat vastustuskykyäsi

pari puistossa
Maito hunajan kera nautittuna joka aamu lisää merkittävästi kehosi vastustuskyykyä.

Tämä on sen ansiota, että maidossa on proteiineja ja hunajassa hiilihydraatteja. Nämä ovat molemmat tarpeellisia, jos haluat stimuloida aineenvaihduntaasi.

Maito hunajan kanssa juotuna joka päivä on mahtava apu ikään katsomatta.

Maidossa olevien entsyymien ansioista sen sisältämä eläinproteiini hajautuu perustyyppisiksi aminohapoiksi. Nämä muuttuvat sitten proteiineiksi, joita kehosi voi käyttää.

Tämän prosessin aiheuttama ylimääräinen materiaali tulee hapetetuksi ja muuttuu käytettäväksi energiaksi.

4. Ne auttavat luiden terveyden parantamisessa

luusto

Hunajalla on ällistyttävä kyky toimia ravinteiden kuljettajana. Se voi viedä ravinteita ruoasta jokaiseen kehosi osaan, ja tämä koskee etenkin kalsiumia. Tämä auttaa kehoasi imeyttämään kalsiumia paljon helpommin.

Maito on hyvä kalsiumin lähde, ja mikäli juot sitä hunajan kanssa, voit antaa kehollesi niitä ravinteita, joita se tarvitsee luiden terveyden kannalta.

Lisäksi maito auttaa optimoimaan kalsiumin imeytymistä. Tämä estää tehokkaasti sellaisia sairauksia kuten osteoporoosia ja nivelten tulehtuneisuutta, kun ikää karttuu.

5. Ne torjuvat unettomuutta

Lämpimän maidon juonti hunajan kanssa ennen nukkumaanmenoa on yksi kaikkein tunnetuimmista tavoista edistää nukahtamista, kun ongelmana on unettomuus.

Aineksia kannattaa kuitenkin miettiä oman tilanteen perusteella, mutta sekä hunaja että maito jo sellaisinaan ovat hyviä tähän tarkoitukseen. Yhdessä ne tuottavat vieläkin voimakkaamman vaikutuksen unensaantia ajatellen.

 • Hunaja on harvinainen ja makea aines. Se mahdollistaa sen, että sinulla on parempi hallinta kehosi tuottamaa insuliinia koskien. Aivosi erittävät siten enemmän tryptofaania – tämä kemikaali tulee muunnetuksi serotoniiniksi, joka on juuri se hormoni, joka auttaa nukahtamisessa.
 • Lämmin maito saa vatsasi tuntumaan mukavammalta. Tämä johtuu juoman lämpötilasta, ja lämmintä maitoa tulisikin juoda ennen nukkumaanmenoa.

6. Ne hidastavat ikääntymisen vaikutuksia

ihonhoito

Maidon ja hunajan yhdistelmä antaa hyötyjä myös muita kehosi toimintoja ajatellen. Tämä johtuu siitä, että kyseinen juoma tekee kehosi ketterämmäksi ja nuorekkaammaksi.

Tämän yhdistelmän sisältämät antioksidantit hyökkäävät vapaita radikaaleja vastaan. Näillä on merkittäviä vaikutuksia kaikkiin kehosi systeemeihin, sillä ne vahingoittavat ihoasi aiheuttaen sekä ryppyjä että laikkuja, sekä vaikuttavat kehon toimintaan yleisestikin ottaen.

Jos siis haluat näyttää ja tuntea itsesi niin nuoreksi kuin mahdollista, käytä tätä yhdistelmää – maito ja hunaja ovat suureksi avuksi myös kehon ikääntymisen torjunnassa!

7. Niillä on bakteereja torjuvia ominaisuuksia

Maito ja hunaja tuottaa erittäin hyvät vaikutukset myös tiettyjen bakteerien osalta.

Kun juot lämmintä maitoa ja hunajaa, pystyt vähentämään ummetusta, ilmavaivoja ja muita suoliston ongelmia. Tämän lisäksi voit myös edistää sitä, että hengitystiesi voivat paremmin, mikäli olet vilustunut tai sinulla on flunssa.

Ryhdy siis nauttimaan näiden molemman loistavan luonnontuotteen monista hyödyistä, mutta muista lisäksi pitää ruokavaliosi tasapainoisena ja elämäntapasi hyvinä. Säännöllinen liikunta ja tupakoinnin välttäminen kuuluvat suositeltaviin asioihin, jotta voisit tehostaa tämän juoman terveyttä edistäviä vaikutuksia kehossasi.

 

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Hunajahoitoja terveyden parantamiseksi
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Hunajahoitoja terveyden parantamiseksi

Hunaja on täynnä antibiootteja sekä virusten ja tulehdusten vastaisia ominaisuuksia. Kannattaa siis kokeilla näitä hunajahoitoja terveyden edistämi...  • Abdulwahid Ajibola, Joseph P Chamunorwa, y Kennedy H Erlwanger, “Nutraceutical values of natural honey and its contribution to human health and wealth”, Nutr Metab (Lond). 2012; 9: 61.
  • Gheldof N, Wang XH, Engeseth NJ. “Buckwheat honey increases serum antioxidant capacity in humans”, J Agric Food Chem. 2003 Feb 26;51(5):1500-5.
  • Paul IM1, Beiler J, McMonagle A, Shaffer ML, Duda L, Berlin CM Jr., “Effect of honey, dextromethorphan, and no treatment on nocturnal cough and sleep quality for coughing children and their parents”, Arch Pediatr Adolesc Med. 2007 Dec;161(12):1140-6.
  • Josse AR, Phillips SM., “Impact of milk consumption and resistance training on body composition of female athletes”, Med Sport Sci. 2012;59:94-103.
  • Nikki C. Bush, Jessica A. Alvarez, Suzanne S. Choquette, Gary R. Hunter, Robert A. Oster, Betty E. Darnell, y Barbara A. Gower“Dietary calcium intake is associated with less gain in intra-abdominal adipose tissue over 1 yr”, Obesity (Silver Spring), 2010 Nov; 18(11): 2101–2104.