Näin nukahdat alle minuutissa

lokakuu 21, 2016
Usko tai älä, nukahtaminen alle minuutissa on erittäin hyödyllistä, sillä se auttaa laskemaan sydämensykettä, millä puolestaan on vaikutus koko kehoon.

Kun on aika mennä sänkyyn, stressi voi tehdä nukahtamisesta mahdotonta. Tämä on se hetki, jolloin kaikki ongelmasi vyöryvät mieleesi, ja sinusta tuntuu siltä, ettet mahda asialle mitään. Aivan kuin mielesi toimisi sinua vastaan. Yhtäkkinen negatiivisten ajatusten ja huolten ilmaantuminen voi estää sinua nukahtamasta ja aiheuttaa unettomuutta.

Jos tämä kuulostaa tutulta, niin sitten sinun on opittava seuraava tekniikka, joka auttaa sinua nukahtamaan alle minuutissa.

Nukahda alle minuutissa 4-7-8 -tekniikan avulla

Tämä Harvardin yliopiston professorin Andre Weillen kehittämä menetelmä on hyvin yksinkertainen:

  • Hengitä sisään nenän kautta 4 sekunnin ajan täyttääksesi keuhkosi.
  • Pidätä hengitystä 7 sekunnin ajan.
  • Hengitä sitten hitaasti ulos 8 sekuntia.

Toista tämä muutamia kertoja, niin huomaat sen tehon. Seuraavana päivänä et muista, millä hetkellä aloit hengittää normaalisti. Tämä menetelmä auttaa sinua nukahtamaan alle minuutissa.

Lue myös: Eroon kuorsauksesta ja uniapneasta luonnollisesti

Miksi tämä tekniikka on niin tehokas?

nukkuminen

Tekniikan ydin piilee niissä seitsemässä sekunnissa, jolloin pidätät hengitystäsi.

Syy, miksi se on niin tärkeää, johtuu siitä, että hengityksen pidättäminen hidastaa sykettä, vähentäen näin ahdistusta.

Tämä tarkoittaa sitä, että huolet lakkaavat valtaamasta mielesi: rentoutuminen sulkee oven negatiivisilta ajatuksilta; se ei yksinkertaisesti päästä niitä sisään. Silloin sinä olet vallassa.

Tulokset näkyvät myös unesi laadussa. Kun sykkeemme on hitaampi, elimistömme saa tarpeeksi happea, ja tämä on erittäin tärkeää kunnollisen levon kannalta.

Ahdistuksesta kärsivillä ihmisillä on tapana hengittää pinnallisemmin. Heidän sykkeensä on korkeampi ja epäsäännöllinen, ja tämän seurauksena elimistö ei saa kunnolla happea. Tämä tarkoittaa sitä, että he heräävät tuntien itsensä väsyneemmiksi kuin silloin, kun menivät sänkyyn.

4-7-8 -tekniikan avulla et ainoastaan vapaudu unettomuudesta, vaan unesi laatu paranee taatusti, sillä kaikki lihaksesi ja elimesi saavat riittävästi happea.

Alle minuutissa tapahtuvan nukahtamisen hyödyt

1. Näytät viehättävämmältä

ulkonako

Ihosi hyötyy parantuneesta unenlaadusta. Koska unesi on syvempää, hormonijärjestelmäsi alkaa toimia optimaalisesti, nuorentaen ja vahvistaen solujasi.

Jotta kehosi toimisi parhaalla mahdollisella tavalla, se tarvitsee kunnollista lepoa. Jos sinulla on vaikeuksia nukahtaa tai unesi ei ole tarpeeksi syvää, elimistösi ei saa tarvitsemaansa laadukasta lepoa.

2. Syöt vähemmän

Hyvin nukuttu yö vähentää stressitasoja päivän aikana. Kyky nukahtaa alle minuutissa auttaa tässäkin asiassa, ainakin osittain.

Ahdistus aiheuttaa sen, että syöt enemmän kuin tarvitsisi: syömisen tuoma hetkellinen nautinto saattaa väliaikaisesti estää stressin, mutta se johtaa lopulta epätoivottuun painonnousuun.

3. Opit paremmin

aivot

Yksi aivojen olennaisimmista toiminnoista on oppia. Käytämme tätä toimintoa jatkuvasti: kuunnellessamme uutisia, kävellessämme töihin, huomatessamme muutoksen ystävän käytöksessä ja lukiessamme kirjaa.

Kaiken tämän suorittaakseen tämä tärkeä elin tarvitsee 8 tuntia unta.

Alle 8 tunnin yöunet tai huonosti nukuttu yö pakottavat aivot työskentelemään kovemmin kuin olisi tarpeen. Niiden suorituskyky alenee vähitellen, johtaen vaikeuksiin keskittymisessä ja uusien ajatusten omaksumisessa.

Käy lukemassa: 9 tapaa rentoutua viidessä minuutissa

4. Nukahtaminen alle minuutissa parantaa itsetuntoasi

Sen lisäksi että näytät viehättävämmältä, olet myös energisempi koko päivän. Tämä johtaa positiivisempaan asenteeseen muita ihmisiä kohtaan, jopa vaikeissa tilanteissa.

Koska mielesi on kirkkaampi ja se kykenee oppimaan asioita paremmin, ongelmanratkaisukykysi kasvaa, mikä auttaa sinua ratkomaan konflikteja. Tämä auttaa kehittämään tervettä itsetuntoa vielä lisää.

Jos kärsit unettomuudesta, suosittelemme 4-7-8 -tekniikkaa, sillä sen lisäksi, että se auttaa vapauttamaan mielesi huolista, saavutat sen avulla paremmin tavoitteesi ja jopa ratkaiset ne ongelmat, jotka pitävät sinut hereillä läpi yön.

Oletko valmis kokeilemaan?

UUTISIA VERKOSSA