5 syytä aloittaa lämpimän hunajaveden juonti

· huhtikuu 11, 2017
Tiesitkö, että päivän aloittaminen lasillisella lämmintä hunajavettä on avuksi aineenvaihdunnan parantamisessa, ja siten se edistää myös painonpudotusta?

Jos juot lasillisen lämmintä hunajavettä joka päivä, teet asian, joka on lähes ilmainen, mutta joka auttaa sinua suuresti. Kyseessä on yksi niistä luonnollisista hoidoista, jotka ovat aivan yhtä vanhoja kuin ne ovat tehokkaitakin.

Kun nouset ylös aamulla, sinulla ei ole aikaa juuri mihinkään, ja teetkin kaiken suuressa kiireessä. Nautit ”jotakin” kupillisen kahviasi kanssa, ja sitten juokset jo ulos ovestasi ilman, että olisit valmistanut kehoasi päivän vaatimuksia varten.

Jos aloitat päiväsi lasillisella lämmintä hunajavettä, saat tästä rutiinista monet hyödyt terveyttäsi ja hyvinvointiasi ajatellen.

Jos tämän hoidon ohella nautit tasapainoisen ja ravinteikkaan aamiaisen, voit lähteä kotoasi paremman energian ja vahvemman vastustuskyvyn kera.

Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin 5 hyvästä syystä siihen, miksi ruokavalioon kannattaisi sisällyttää lämmintä hunajavettä.

1. Lämmin hunajavesi auttaa pudottamaan painoa

Kuten jo varmasti tiedätkin, hunaja on korvike sokerille. Siinä on runsaasti aminohapppoja, vitamiineja ja mineraaleja, ja hunaja täydentääkin ruokavaliotasi tehokkaasti. Se auttaa vähentämään sitä kalorimäärää, jonka saat ravinnostasi ja joka aiheuttaa painosi lisääntymistä.

Jos aloitat päiväsi lasillisella lämmintä hunajavettä, pystyt olennaisesti parantamaan niitä perustoimintoja, jotka auttavat sinua vähentämään painoasi.

 • Hunaja puhdistaa elimistöäsi.
 • Se antaa tunteen kylläisyydestä.
 • Se parantaa ruoansulatusta sekä torjuu ummetusta.
 • Saat siitä energisoivan hoidon, joka mahdollistaa suuremman aktiivisuuden.
Hunaja

Yksi hyvä vinkki on tämä: jos haluat pudottaa painoa tehokkaammin, mutta terveellisesti, nauti lasillisesi lämmintä hunajavettä pienen kanelimäärän kera.

Tee tämä heti kun olet noussut ylös aamulla, ja toista hoitoa myös ennen nukkumaanmenoa. Jos noudatat tätä neuvoa, voit myös tehostaa aineenvaihduntaasi.

2. Se parantaa ruoansulatustasi

Kuten jo kerroimme artikkelin alussa, on erittäin suositeltavaa juoda lämmintä hunajavettä heti ensimmäisenä aamulla ja tyhjään vatsaan.

 • Tällöin on se hetki, jolloin ihmisen ruoansulatuksen nesteet ovat paljon vastaanottavaisempia niille luonnollisille ainesosille joita hunajassa on, sekä sen entsyymeille.
 • Kuuma vesi auttaa myös löystyttämään osia niistä myrkyllisistä aineista, jotka jäävät kiinni suolistoon. Tämä on myös tapa puhdistaa ja irrottaa pois kaikki jätteen osatekijät.
 • Päivän edetessä suolistomme on tämän hoidon ansiosta puhtaampi ja vatsamme suojatumpi, joten pystymme käsittelemään ruokaamme paremmin sekä imeyttämään ravinteita tehokkaammin.
 • Ei myöskään kannata unohtaa sitä, että hunaja on luonnollinen antibiootti. Se mahdollistaa siten sen, että voimme torjua tehokkaammin niitä bakteereja, jotka aiheuttavat tulehduksia vatsassa.

Lue aiheesta lisää: Lämpimän hunajaveden terveyshyödyt

3. Se stimuloi vastustuskykyä

Näistä hyödyistä huolimatta on kuitenkin muistettava, että hunajavesi on tehokas hoito vain silloin, jos sitä nautitaan johdonmukaisesti ja joka päivä.

 • Vain tällä tavoin elimistösi voi vähitellen vahvistua tämän ällistyttävän tuotteen ansioista, jossa on suuri määrä vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja. Nämä tekijät lisäävät vastustuskykyäsi sekä taistelevat niitä taudinaiheuttajia vastaan, jotka tulevat ympäristöstäsi ja heikentävät kuntoasi.
 • Yksi hyvä hyöty on myös se, että tämä luonnollinen hoito toimii myös sisäisenä säätelijänä, joka mahdollistaa tasapainon ylläpidon. Yksi esimerkki tästä on kortisolin tason kontrollointi, jotta stressiä voitaisin vähentää.

Kannattaa siis olla johdonmukainen ja juoda lasillinen hunajaa sisältävää lämmintä vettä joka ikinen päivä.

Verisolut

4.  Se vähentää allergioiden vaikutusta

Hunaja ei tule poistamaan allergioitasi. Se voi kuitenkin vähentää oireita, kuten esimerkiksi yskimistä, kurkun kuivuutta, astmaa ja hermostuneisuutta.

Lisäksi se tulee suojaamaan sinua niiltä tekijöiltä, jotka voivat vaikuttaa elimistöösi.

5. Hunajaa ja sitruunaa sisältävä lämmin vesi poistaa kehon myrkkyjä

Hunaja ja sitruuna

Tällä hetkellä kaiken tyyppiset puhdistavat hoidot ovat muodissa. Voit kuitenkin olla varma, että mikään niistä ei ole aivan yhtä helposti valmistettavissa ja aivan yhtä tehokas kuin lämmin vesi, jossa on hiukan hunajaa ja puolikkaan sitruunan mehu.

 • Jos lisäät sekaan sitruunan mehua, voit puhdistaa kehoasi optimoimalla maksasi toimintaa.
 • Muista myös se, että sitruuna ja hunaja yhdistettyinä kuumaan veteen ovat tehokas hoito myös virtsaamisen ja virtsateiden terveyden ylläpidon kannalta.

         Lue aiheesta lisää: Hunajaa ja valkosipulia tyhjään vatsaan

Lämmin hunajavesi sitruunalla – ota huomioon nämä varoitukset!

 • Ei suositella, että alle 3-vuotiaat lapset nauttisivat hunajaa.
 • Yhtään ateriaa ei koskaan tulisi korvata vain juomalla hunajavettä, eikä tätä hoitoa tulisi myöskään pitää aamiaisena.
 • 20 minuutin kuluttua hoidon nauttimisesta voit syödä normaalin aamiaisesi.
 • Älä koskaan lisää hunajaa veteen vielä silloin, kun se kiehuu, sillä tämä tulee muuttamaan hunajan kemikaalista koostumusta. Veden tulisi olla kädenlämpöistä, ei siis kiehuvaa.
 • Osta aina luomuhunajaa. Jos ostat sen sijaan supermarketin tusinatuotetta, sitä on saatettu muuttaa lisäämällä siihen sokeria, joka ei ole hyväksi terveydellesi.