Magneettiripsien hyödyt ja vinkkejä niiden käyttöön

Magneettiripset ovat uusi vaihtoehto silmien korostamiseen ja näyttävän ilmeen luomiseen. Parasta on se, että ne ovat edulliset ja helppo laittaa.
Magneettiripsien hyödyt ja vinkkejä niiden käyttöön

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Nykyisin on olemassa monia tuotteita, käsittelyjä ja menetelmiä, joilla voidaan lisätä ripsien tuuheutta, pituutta, määrää ja kaarevuutta. Yksi näistä ovat magneettiripset, uusi trendi. Tässä artikkelissa esittelemme magneettiripsien hyödyt ja vinkkejä niiden käyttöön.

Liimalla kiinnitettävät tekoripset olivat pitkään ensisijainen valinta katseen korostamiseen, mutta monet naiset luopuivat niistä pääosin liiman aiheuttamien allergioiden ja tulehdusten vuoksi. 

Magneettiripset sitä vastoin eivät vaadi liiman käyttöä, sillä ne pitävät sisällään mikromagneetteja, jotka pystyvät kiinnittymään mihin tahansa magnetisoituun pintaan. Jatka lukemista, niin saat tietää lisää tästä uudesta muodista, joka on tullut jäädäkseen.

Mitä ovat magneettiripset?

Magneettiripset ovat liuska ripsiä, joko luonnollisia tai synteettisiä, jotka koostuvat 2-5 suorakulmaisesta mikromagneetista, joiden avulla ne kiinnittyvät magnetisoituun pintaan. Aiempien vaihtoehtojen tavoin käyttäjä voi itse valita liuskan pituuden ja paksuuden.

Magneettiripset voidaan siis samaan tapaan helposti mukauttaa kaiken muotoisiin ja kokoisiin silmiin.

Magneettiripsien hyötynä on se, että niiden kiinnittämiseen ei tarvita liimaa
Perinteiset tekoripset menivät ikään kuin pois muodista johtuen niiden sisältämän liiman aiheuttamista allergioista.

Kuinka niitä käytetään?

Magneettiripsien kiinnittäminen on yksinkertainen prosessi, mutta se vaatii kärsivällisyyttä. Siinä on oikeastaan kyse vain harjoituksesta. Tällä hetkellä magneettiripsien laittamiseksi on kaksi toimenpidettä:

 • Ensimmäinen on käyttää kahta magneettiripsiliuskaa ja kiinnittää ne omiin luonnollisiin silmäripsiin; toisin sanoen omat silmäripset jäävät kahden magneettiliuskan väliin.
 • Toinen vaihtoehto on laittaa magneetteja sisältävää geelimäistä eyelineria luomiin ja magneettiripset sen päälle.

Niiden poistaminen on vielä yksinkertaisempaa: irrota vain ripsiliuskat sormin ja laita ne säilöön myöhempää käyttöä varten.

Kaksiriviset magneettiripset

Tällaiset magneettiripset koostuvat kahdesta liuskasta ripsiä, joissa on mikromagneetit. Ensiksi ylempi liuska asetetaan silmäluomen ylle. Kun se on kiinni, asetetaan alempi liuska, joka liitetään yhteen ylempien ripsien kanssa. Näin omat luonnolliset silmäripset jäävät magneettiripsien väliin.

Tämä prosessi voi olla työläs, mutta sitä voi helpottaa eräällä työkalulla: magnetisoiduilla pinseteillä. Ripsiliuskat voidaan kiinnittää pinsettien magneetteihin niiden saamiseksi helpommin silmään.

Magneettiripsien hyödyt

Magneettiripsien hyödyt ovat lukuisat verrattuna muihin markkinoilla myytäviin tuotteisiin (esimerkiksi ripsien- ja hiustenpidennyksiin). Esimerkkinä:

 • Liimaa ei tarvita. Ihmiset, jotka eivät mielellään käytä tekoripsiä liiman aiheuttamien allergioiden tai haittojen vuoksi, voivat turvallisesti käyttää magneettiripsiä.
 • Ne on helppo laittaa ja ottaa pois. Siinä missä tavalliset tekoripset ja pidennykset vaativat tiettyä tekniikkaa ja työkaluja, magneettiripset eivät edellytä aiempaa harjoitusta ja niiden laittamiseen tarvitaan vain sormet. Ei, niiden laittamiseen ei tarvitse palkata ammattilaista.
 • Luonnollinen ilme. Toisinaan tekoripset näyttävät vain keinotekoisilta sen sijaan, että ne korostaisivat katsetta luonnollisesti. Tätä ei tarvitse miettiä magneettiripsien kohdalla.
 • Ne ovat taloudelliset verrattuna ammattilaisen tekemään ripsienpidennykseen.
 • Niitä voi käyttää uudelleen noin 20 kertaa.

Tämäkin artikkeli saattaa kiinnostaa sinua: Lähtevätkö silmäripsesi? Syyt ja luonnolliset hoidot

Magneettiripsien turvallinen käyttö

Vaikka magneettiripsien käyttö ei aiheuta haittaa silmille samaan tapaan kuin liimattavat ripset, on silti äärimmäisen tärkeää varoa tulehduksia. Oikeaoppinen käyttö pitkittää lisäksi silmäripsien kestoa.

Tässä joitakin vinkkejä, jotka kannattaa ottaa huomioon magneettiripsien kohdalla:

 • Älä jaa niitä muiden ihmisten kanssa, sillä silmätulehdukset, kuten sidekalvontulehdus, kulkeutuvat liuskojen välityksellä.
 • Pidä silmäripset suljetussa rasiassa suojassa pölyltä ja kosteudelta.
 • Ripsiväriä tai muuta silmämeikkiä voi laittaa magneettiripsien paikoilleen asettamisen jälkeen, mutta ei ennen.
 • Pese kädet ennen käyttöä ehkäistäksesi silmätulehduksia.
 • Puhdista magneettiripset misellivedellä jokaisen käytön jälkeen poistaaksesi niistä mahdollisen meikin ja lian.
 • Älä käytä magneettiripsiä silmätulehduksen aikana, sillä ne voivat ärsyttää silmiä entisestään.
 • Silmäripsien kiinnittäminen rauhattomassa ympäristössä voi saada aikaan sen, että ne eivät kiinnity kunnolla tai aiheuttavat jopa haittaa.
 • Älä käytä magneettiripsiä magneettikuvauksen aikana, sillä tämä toimenpide perustuu voimakkaaseen magneettiin, joka saattaisi repäistä ne irti.
Magneettiripset on helppo kiinnittää magnetisoitujen pinsettien avulla
Jotkut työkalut helpottavat magneettiripsien laittoa magnetisoitujen pintojen kautta.

Magneettiripset ovat uudelleenkäytettäviä ja saastuttavat vähemmän

Kaiken kaikkiaan magneettiripset ovat erinomainen uudelleenkäytettävä, taloudellinen ja aikaa säästävä vaihtoehto tavallisille tekoripsille ja ripsienpidennyksille.

Magneettiripset eivät vaadi liimaa, mutta käyttösuosituksia on noudatettava. Noudata siis pakkauksessa olevia ohjeita ehkäistäksesi tulehduksia. Nämä vinkit voivat lisäksi auttaa pidentämään silmäripsien käyttöikää jopa 30 kertaan. Muista, että magneettiripsien laitto vaatii kärsivällisyyttä ja vakaata kättä.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Luomitulehdus: syyt, oireet ja hoito
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Luomitulehdus: syyt, oireet ja hoito

Luomitulehdus on yksi yleisimmistä näköongelmista, josta kärsivät niin miehet kuin naisetkin. Se voi ilmaantua missä vaiheessa elämää tahansa.

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Galvis-Ramírez V, Tello-Hernández A, Álvarez-Osorio L, Rey-Serrano J. Prevalencia de infección por Demodex folliculorum en pacientes que acuden a consulta general de oftalmología. Rev. salud pública. 2011. 13 (6): 990-997.
 • Navarrete-Rodrígueza E, Sienra-Mongeb J, Ureña-Ortiza R. Alergia Ocular. Rev. Fac. Med. 2018. 61 (3): 1-10.
 • Ramírez O, Novo Torres A, Volpe Ch. El ojo hermoso. Cir.plást. iberolatinoam. 2007. 33 (2): 79-90.
 • Pérez-Alcázar G. Imanes permanentes: características, aplicaciones y futuro. Rev. Acad. Colomb. Cienc. Ex. Fis. Nat. 2016. 40(155):221-233.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.