Mitä micellar-vesi on ja mihin sitä käytetään?

Monissa ihonhoitotuotteissa käytetään micellar-vettä eli misellivettä, mutta sen eduista ja käyttötarkoituksista tiedetään vähän. Tässä artikkelissa kerromme lisää micellar-vedestä ja siitä, mihin se on tarkoitettu.
Mitä micellar-vesi on ja mihin sitä käytetään?

Viimeisin päivitys: 09 helmikuuta, 2021

Micellar-vesi on tänä päivänä tärkeä osa monien ihmisten päivittäistä ihonhoitorutiinia. Sen käyttö kasvojen ihonpuhdistusaineena on lisääntynyt, ja se on yleinen ainesosa monissa muissakin ihonhoitotuotteissa.

Tämäntyyppisen kosmetiikkatuotteen menestyksen salaisuus piilee sen kyvyssä puhdistaa tehokkaasti. Lisäksi se jättää ihon pehmeäksi ja sileäksi, mikä on aina hienoa! Jatka lukemista saadaksesi lisää tietoa misellivedestä.

Mitä micellar-vesi on?

Micellar-vesi, jota kutsutaan myös misellivedeksi tai misellaarivedeksi, on yksi suosituimmista tuotteista ihonhoidossa. Sitä pidetään dermofarmaseuttisena lääkkeenä sen sisältämien ainesosien vuoksi.

Se sisältää mietoja pinta-aktiivisia aineita, jotka tuottavat misellejä. Tämä on kemiallinen rakenne, joka perustuu molekyylien yhdistymiseen niiden vettä hylkivien ominaisuuksien kautta.

Misellien tehtävänä on edistää kosketusta ihon pinnan ja lian välillä. Yhdessä veden kanssa se poistaa epäpuhtauksia.

Pinta-aktiivisten aineiden lisäksi tämäntyyppinen tuote sisältää erilaisia ​​lisättyjä ainesosia, kuten ihoa kosteuttavia, ihohuokosia supistavia tai pehmentäviä aineita. Nämä ainesosat antavat misellaarivedelle sen ominaisuudet, mikä tekee siitä yhden suosituimmista kosmetiikkatuotteista.

Tämän tuotteen toimintaperiaate perustuu misellien muodostuminen, jotka vetävät likaa puoleensa.

Mitkä ovat sen käyttötarkoitukset?

Micellar-vesi ei vain jätä ihoa pehmeäksi, mutta myös puhdistaa erittäin tehokkaasti lian, meikin ja rasvan. Se myös ​​auttaa puhdistamaan ihohuokoset ja virkistää ihoa.

Se ei sisällä alkoholia, ja JAAD-lehdessä julkaisujen tutkimusten mukaan se auttaa edistämään ihon kosteutusta vähentämällä samalla ärsytystä ja tulehduksia. Näin iho säilyy pehmeänä, joustavana ja sileänä.

Kosmetiikkateollisuus markkinoi kosmetiikkatuotteita eri ihotyypeille. Myös micellar-vesien valikoimasta löytyy tuotteita, jotka on tarkoitettu vastaamaan eri ihotyyppien tarpeita. Esimerkkejä eri ihotyypeistä ovat normaali, kuiva tai atooppinen, rasvainen, ikääntynyt tai sekaiho.

Olennainen osa oikeanlaisen micellar-veden valitsemisessa on oma ihotyypin tietäminen. Kannattaa käydä ihotautilääkärin luona ja oppia ihon koostumuksesta sekä löytää juuri omalle iholle sopivat tuotteet.

Kuinka micellar-vettä voidaan käyttää osana päivittäistä ihonhoitoa?

Riittävä hygienia ja ihonhoito perustuu siihen, että käytämme päivittäin ihotyypillemme sopivia tuotteita. Ihannetapauksessa ihonpuhdistus tulisi suorittaa kaksi kertaa päivässä.

Ensimmäisen kerran iho tulisi puhdistaa aamulla, jotta kuollut ihosolukko ja öljy saadaan poistettua. Seuraava ihonhoitorutiini tulisi tehdä illalla, jotta päivän aikana kertynyt lika ja meikki saadaan pestyä pois ennen nukkumaanmenoa.

Micellar-vesi korvaa yleensä kaikki aiemmat tuotteet ihonhoitorutiinissa. Toisin sanoen se on tuote, joka toimii sekä puhdistusaineena, kasvovetenä että kosteusvoiteena. Se on nopea ja helppo tapa suorittaa päivittäinen ihonhoitorutiini.

Kiistanalaista on, pitäisikö micellar-vesi huuhdella pois käytön jälkeen. Yleinen suositus on huuhdella kasvot vedellä käytön jälkeen, koska puhdistavat ainesosat voivat ärsyttää ihoa. Näin on ohjeistettu mm. Dermatologic Therapy -instituution tekemissä tutkimuksissa.

Päivittäisen käytön 5 etua

Micellar-vesi ei ole loistava tuote ainoastaan kasvojen puhdistamiseksi, vaan sillä on myös monia muita ominaisuuksia, jotka auttavat suojaamaan ihoa. Alta löydät sen etuja:

 • Kosteuttaa: Suurin osa micellar-vesistä sisältää glyseriiniä, joka auttaa ihoa säilyttämään kosteuden. Dermatologisten tutkimusten mukaan glyserolilla on korkea hygroskooppinen voima.
 • Se poistaa lian ja rasvan: Misellien läsnäolo tarjoaa tämän ominaisuuden, koska sillä on kyky vetää puoleensa likahiukkasia.
 • Kaikille ihotyypeille: Se ei juurikaan ärsytä ihoa, mikä erottaa sen muun tyyppisistä saippuoista ja voiteista. Lisäksi on olemassa vaihtoehtoja jokaiselle ihotyypille.
 • Ihonpuhdistusaine: Se auttaa puhdistamaan ihohuokoset, ja koska se on hellävarainen, se ei ärsytä myöskään akneihoa. The Journal of Dermatology -julkaisun tekemän tutkimuksen mukaan kasvojen puhdistaminen puhdistusaineen ja kosteusvoiteen yhdistelmällä on turvallista sekä tehokasta.
 • Meikinpoistoaine: Tämä tuote on erittäin kätevä ja helppo käyttää jopa matkustettaessa. Se on tehokas meikinpoistoaine, jota voit käyttää milloin tahansa, myös ilman juoksevaa vettä.
Micellar-vesi on loistava ihonhoitotuote.
Micellar-vesi on helppo ottaa mukaan matkalle, sillä se mahdollistaa ihon puhdistamisen ilman juoksevaa vettä.

Micellar-veden tärkeys osana ihonhoitorutiiniamme

Micellar-vesi on yksi parhaimmista ihonhoitotuotteista, kun otetaan huomioon sen koostumus ja ominaisuudet. Sillä on ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erittäin käyttäjäystävällisen ja sillä on vain vähän haittavaikutuksia. Lisäksi ihonhoitorutiini on lyhennetty yhteen helppoon vaiheeseen.

Micellar-vesi on yksi ihonhoitorutiinin tärkeimmistä tuotteista ja saatavilla on useita vaihtoehtoja eri ihotyypeille. Se sopii erilaisille ihotyypeille, mikä tekee siitä houkuttelevan tuotteen ja pakollisen osan päivittäistä ihonhoitoa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Atrux-Tallau N, Romagny C, Padois K, Denis A, Haftek M, Falson F, Pirot F, Maibach HI. Effects of glycerol on human skin damaged by acute sodium lauryl sulphate treatment. Arch Dermatol Res. 2010 Aug;302(6):435-41. doi: 10.1007/s00403-009-1021-z. Epub 2009 Dec 31. PMID: 20043170.
 • Isoda K, Seki T, Inoue Y, Umeda K, Nishizaka T, Tanabe H, Takagi Y, Ishida K, Mizutani H. Efficacy of the combined use of a facial cleanser and moisturizers for the care of mild acne patients with sensitive skin. J Dermatol. 2015 Feb;42(2):181-8. doi: 10.1111/1346-8138.12720. Epub 2014 Dec 6. PMID: 25483138.
 • Draelos Z, Hornby S, Walters RM, Appa Y. Hydrophobically modified polymers can minimize skin irritation potential caused by surfactant-based cleansers. J Cosmet Dermatol. 2013 Dec;12(4):314-21. doi: 10.1111/jocd.12061. PMID: 24305430; PMCID: PMC4285286.
 • Cerezo, Beatriz Imedio. NUEVAS TENDENCIAS EN DERMOFARMACIA: EL AGUA MICELAR, ANÁLISIS DE COMPOSICIÓN Y CONSUMO. Diss. UNIVERSIDAD COMPLUTENSE, 2017.
 • Ananthapadmanabhan KP, Moore DJ, Subramanyan K, Misra M, Meyer F. Cleansing without compromise: the impact of cleansers on the skin barrier and the technology of mild cleansing. Dermatol Ther. 2004;17 Suppl 1:16-25. doi: 10.1111/j.1396-0296.2004.04s1002.x. PMID: 14728695.
 • Kuehl BL, Fyfe KS, Shear NH. Cutaneous cleansers. Skin Therapy Lett. 2003 Mar;8(3):1-4. PMID: 12858234.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.