Logo image
Logo image

Näin saat pitkät ja tuuheat silmäripset

3 minuuttia
Liika ripsivärin ja ripsentaivuttimien käyttö saa ripset heikkenemään ja putoilemaan. Saadaksesi pitkät ja tuuheat silmäripset pidä niistä huolta päivittäin.
Näin saat pitkät ja tuuheat silmäripset
Kirjoittanut Solimar Cedeño
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Sanotaan, että silmät ovat sielun peili. Viehättävä katse, jota kehystävät pitkät ja tuuheat silmäripset, ovat monen naisen tavoitteena.

Ripsien pidentämiseen ja tuuheuttamiseen on monenlaisia tuotteita ja toimenpiteitä: väriaineita, pidennyksiä, ripsivärejä, taivuttimia ja monia muita tuotteita, joiden väitetään tekevän ripsistä pitkät ja tuuheat. Mutta monet näistä tuotteista ovat itse asiassa ripsille haitallisia.

Tämä mielessä pitäen haluaisimme jakaa nyt joitakin helppoja ja edullisia vinkkejä silmäripsien tuuhentamiseen luonnollisesti. Näytämme keinoja, joilla ripsistä saa kauniit parantamalla niiden luontaista ulkonäköä.

Pane nämä vinkit muistiin ja hyödynnä niitä, niin saat kauniit silmät ja tuuheat silmäripset vain muutamassa viikossa!

Näin saat pitkät ja tuuheat silmäripset

Harjaa ripset joka päivä

Ota tavaksi harjata silmäripset päivittäin, sillä se stimuloi niiden kasvua. Harjaus vilkastaa verenkiertoa, minkä seurauksena silmäripsien kasvu tehostuu.

Harjauksen kanssa tulee olla tietenkin kurinalainen ja pitkäjänteinen, sillä yhdestä kerrasta ei ole hyötyä.

Tarvitset tätä varten silmäripsiharjan sen ei tarvitse olla mikään kauneusmyymälän kallein ja hyvänlaatuisin harja. Esimerkiksi vanha ripsiväriharja käy tähän tarkoitukseen hyvin. Ripsiväriharjat on tehty silmäripsille.

Poista harjasta ripsivärijäämät vedellä ja saippualla ennen käyttöä, jotta se on kuin uusi. Muista tehdä harjaus puhtaille ripsille, sillä muutoin siitä voi olla ripsille haittaa. Toista harjaus joka ilta.

Some figure

Käy lukemassa tämäkin artikkeli: Näillä 6 kasviöljyllä saat kauniit ripset

Levitä ripsiin ekstra-neitsytoliiviöljyä

Ekstra-neitsytoliiviöljyllä on monia hyötyjä kauneudelle. Vain muutama tippa tätä öljyä auttaa tekemään esimerkiksi hiuksista kiiltävämmät ja terveemmät. Mutta tiesitkö, että se edistää myös silmäripsien kasvua?

Syy tähän on yksinkertainen: ekstra-neitsytoliiviöljy auttaa puhdistamaan silmäripsien karvatupet, jolloin ne kasvavat paremmin ja runsaampina. Lisäksi öljy vahvistaa ripsiä niin, että ne katkeilevat ja putoilevat pienemmällä todennäköisyydellä.

Voit levittää oliiviöljyä ripsiin puhtain sormin tai vanupuikolla, tai vielä parempi, puhtaalla harjalla. Yksi tippa on luultavasti riittävä määrä, mutta voit käyttää tarvittaessa enemmänkin.

Hankaa tai harjaa ripsiä juurista kärkiin varovasti, jotta öljyä ei joudu silmiin.

Toista tämä joka ilta.

Tuuheat silmäripset kamomillalla

Samaan tapaan myös kamomilla hyödyttää kehoa lukuisin tavoin. Se voi lievittää kipua ja tulehdusta sekä vahvistaa hiuksia.

Hyödynnä kamomillaa levittämällä kamomillateetä silmäluomien ja ripsien alueelle. Parempia tuloksia saa välttämällä valmiita teepusseja ja valmistamalla haudukkeen tuoreesta nipusta, jos löydät sitä lähikaupasta.

Tee tästä päivittäinen tapa, niin näet tuloksia lyhyessä ajassa.

Keratiinipitoiset ruoat auttavat saamaan tuuheat silmäripset

Tietysti myös syömäsi ruoka vaikuttaa ihoosi ja ulkonäköösi. Mitä terveellisemmin syöt, sitä terveemmät ovat silmäripsesi.

Keratiini, säikeinen rakenneproteiini, on osa ihon ulointa kerrosta ja se tarjoaa ravintoaineita iholle. Nämä hyödyttävät hiuksia ja ihoa sekä tietysti silmäripsiä.

Syö enemmän sellaisia ruokia, jotka joko sisältävät keratiinia tai edistävät sen tuotantoa. Parhaita ruokia tähän tarkoitukseen ovat:

 • Rikkipitoiset ruoat kuten liha, kananmunat, pavut, sipulit, lehtikaali, parsa ja ruusukaali.
 • Proteiinipitoiset ruoat kuten punainen liha, kala, kana, sianliha, kananmunat, maito ja jogurtti, sekä pavut, pähkinät ja kvinoa.
 • Biotiinipitoiset ruoat kuten pähkinät, pavut, täysjyvä, kukkakaali, sienet ja keitetyt munankeltuaiset. Pidä mielessä, että tämä aine on vesiliukoinen ja voi hävitä keitettäessä tai muissa kypsytystavoissa, joissa se on suorassa kosketuksissa veteen.
 • A-vitamiini. A-vitamiinin hyviä lähteitä ovat oranssinväriset hedelmät ja vihannekset, kuten mamey, kurpitsa, bataatit, myskikurpitsa, raa’at porkkanat, cantaloupe, persikat ja myös keitetty pinaatti, lehtikaali ja rehuydinkaali. Tämä vitamiini on rasvaliukoinen, joten se imeytyy vain silloin kun sitä syödään muiden rasvojen kanssa.

Hoito E-vitamiinista, kookosöljystä ja manteliöljystä

Some figure

Silmäripsiä voidaan ravita ja tuuheuttaa käyttämällä myös tiettyjä luonnollisten aineiden seoksia. Tässä esittelemme E-vitamiinista, kookosöljystä ja manteliöljystä valmistetun hoidon.

Ainekset

 • 3 pehmeää E-vitamiinikapselia
 • 1 rkl kookosöljyä
 • 1 rkl manteliöljyä

Valmistus

Tutustu: Lähtevätkö silmäripsesi? Syyt ja luonnolliset hoidot

 • Laita ensin astiaan kolmen E-vitamiinikapselin sisältö, yksi ruokalusikallinen kookosöljyä ja toinen manteliöljyä.
 • Sekoita hyvin ja levitä silmäluomiin ja -ripsiin.
 • Toista tämä päivittäin tai vähintään neljä kertaa viikossa.
 • Vältä aineen joutumista silmän sisäpuolelle, äläkä hankaa liian kovaa.

Tällä seoksella saat vahvat ja tuuheat silmäripset lyhyessä ajassa.

Kuinka ehkäistä hauraita ripsiä

 • Tärkeintä on olla nukkumatta meikit naamalla, erityisesti jos olet laittanut ripsiväriä.
 • Älä käytä liikaa ripsiväriä, sillä jokaisen kehonosan tulisi saada hengittää vapaasti.
 • Älä hankaa silmiä liian lujaa, kun poistat meikkiä tai peset kasvoja.
 • Vältä ripsentaivuttimen käyttämistä, sillä se heikentää ja katkoo silmäripsiä.
 • Vältä liiallista tyydyttyneiden rasvojen nauttimista, sillä ne vaikuttavat silmäripsien kasvuun.

Noudattamalla näitä yksinkertaisia suosituksia huomaat muutoksen vain muutamassa viikossa. Et tarvitse ripsiväriä, ripsienpidennyksiä tai paljon rahaa säästä ne erityistilaisuuksiin. Parhaalta ripset näyttävät luonnollisina, kun niissä ei ole ripsiä heikentäviä ja vaurioittavia tuotteita.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.