Logo image
Logo image

Kuinka kasvattaa terveet ja kauniit silmäripset

3 minuuttia
Kuinka kasvattaa terveet ja kauniit silmäripset
Viimeisin päivitys: 23 helmikuuta, 2019

Jokainen haluaa mahdollisuuden diivailla viehättävillä, pitkillä ja terveillä silmäripsillä, jotka piristävät kasvoja. Mutta joskus silmäripset putoavat tai niihin voi muodostua hilsettä, joka voi kutista tai joka voi aiheuttaa pieniä ongelmia, jotka estävät niitä näyttämästä sellaisilta kuin me haluamme niiden näyttävän.

Sen lisäksi että silmäripset palvelevat esteettistä tarkoitusta, ne palvelevat myös tärkeää tarkoitusta silmille, jota meidän ei pidä unohtaa; ne suojelevat silmiämme auringonvalolta suodattamalla auringonsäteitä ja estäen likaa ja pölyä pääsemästä silmiin.

Me kaikki haluamme saada pitkät ja kauniit silmäripset, ja koska ripset ovat aivan välttämättömät, mitä vahvemmat ja tiheämmät ne ovat, sitä parempi silmillemme. Haluaisitko tietää, kuinka voit kasvattaa tällaiset silmäripset?

Silmäripsiongelmien pääsyyt

Some figure

Ihotautilääkärit sanovat, että yhden silmäripsen keskimääräinen elinikä on noin viisi kuukautta, jolloin uusi silmäripsi korvaa sen. Se, tapahtuuko tämä vai ei, riippuu muutamista asioista, joista puhumme seuraavaksi. Tutustu pääasiallisiin syihin, joiden vuoksi silmäripset saattavat joskus kasvaa heikoiksi tai jopa lakata kasvamasta:

  • Huono ruokavalio: Jos tiettyjä vitamiineja ja mineraaleja puuttuu ruokavaliostasi, voi käydä niin että silmäripset kasvavat heikoiksi tai lopettavat kasvamisen kokonaan. Silmäripsien irtoaminen aiheutuu samoista syistä kuin hiusten irtoaminen. Sinun tulee noudattaa tasapainoista ruokavaliota, joka sisältää vasta-aineita, kuten B-vitamiinia, A-vitamiinia, E-vitamiinia, H-vitamiinia (biotiinia) ja riittävän määrän rautaa sekä magnesiumia. Yritä lisätä esimerkiksi vihreitä kasviksia ruokavalioosi, kuten pinaattia, ruusukaalia, parsakaalia, samoin kuin viljoja, oluthiivaa, kuivattuja hedelmiä, saksanpähkinöitä, pistaaseja, manteleita, Omega-3 -rasvahappoja, ja niin edelleen.
  • Huonot meikkaustavat: Jos et poista meikkiäsi illalla, se on ehdottomasti vakava virhe. Monet ihmiset unohtavat poistaa sen ennen kuin menevät nukkumaan, mikä aiheuttaa lian kerääntymistä. Vesipitoinen ripsiväri on yleensä kaikista haitallisinta, koska se on paljon vaikeampaa puhdistaa silmästä ja poistaa täysin silmäripsistä. Käytä oikeanlaista meikinpoistoainetta ja käytä hitaita liikkeitä ripsiväriä poistaessa, siirtyen sisäpuolelta ulospäin erittäin hellästi.
  • Ripsentaivuttimen käyttö: Joskus ihmiset laittavat meikkinsä kiireessä, mikä aiheuttaa sen, että he jättävät huomioimatta taivuttimensa kunnon. Muovi, jota on käytetty metallikappaleen päällä, voi helposti vaurioitua, mikä vahingoittaa lopulta silmäripsiä ja voi jopa vetää ne irti. Sinun pitäisi säännöllisesti uusia muovityyny silmäripsentaivuttimessasi.
  • Näärännäpyt: tämä on silmäluomen tulehdus (luomitulehdus), joka johtuu rasvan kerääntymisestä aiheutuneesta paiseesta. Sen aiheuttaa kontakti bakteerin kanssa, erityisesti kun kosket silmiä likaisin käsin.
  • Seborrhea (talihilseily): Tämä aiheutuu, kun liiallinen määrä öljyä kerääntyy silmäluomen päähän. Tämä aiheuttaa silmäripsien kiinnittymisen toisiinsa, mikä johtaa valkoisiin hiutaleisiin, joita muodostuu silmäluomessa. Tämä on melko normaalia nuorilla ihmisillä ja sitä ilmaantuu ravintoaineiden puutteen ja hormonaalisten muutosten johdosta.

Hoitokeinot saadaksesi terveet ja kauniit silmäripset

Ravitseva smoothie silmäripsille

Some figure

Hyvän, oikeanlaisia ravintoaineita sisältävän mehun juominen aamulla ei tarjoa sinulle ainoastaan terveitä ja kauniita silmäripsiä, vaan myös vahvat ja kiiltävät hiukset. Sekoita kaksi porkkanaa, yksi appelsiini, kaksi ruokalusikallista kukan siitepölyä, yksi ruokalusikallinen hunajaa, kaksi murskattua saksanpähkinää ja muutama pinjansiemen. Soseuta tehosekoittimessa kunnes smoothie näyttää hyvältä ja juo välittömästi. Tässä smoothiessa on täydellinen määrä vitamiineja ja mineraaleja.

Vahvista silmäripsiäsi

Some figure

Jos käytät usein meikkiä, muista käyttää ensin näkymätöntä maskaraa, jota yleensä myydään rikastettuna ravitsevilla suoja-aineilla. Joka tapauksessa, vaikket yleensä käyttäisikään meikkiä, on aina hyvä harjata silmäripsesi joka päivä erityisellä pienellä harjalla. Levitä niihin ohut kerros vaseliinia tai voit käyttää jopa risiiniöljyä. Tämä saa ne kasvamaan runsaammin ja terveemmin. Mutta muista, ettet käytä sitä liian paljon, jottet vahingoita silmiäsi tai saa sidekalvontulehdusta.

Kamomillahoito

Some figure

Tämä on parasta tehdä illalla, ja se auttaa pitämään silmäripsesi terveinä ja kiiltävinä. Saadaksesi tämän hoidon toimimaan sinun tulee aina käyttää orgaanista kamomillaa eikä kamomillaa, jota myydään teepusseissa. Keitä kaksi tai kolme kukkaa yhdessä kupillisessa vettä. Käytä myöhemmin pumpulipalloa hieroaksesi sen silmäluomiisi kosteuttaen silmäripsesi hyvin.

Räpyttele usein

Ihotautilääkäreiden mukaan tämä stimuloi silmäluomen verenkiertoa ja silmäripsien kasvua.

Käytä oikeanlaista ripsiväriä

Yritä aina ostaa ripsiväriä, jossa on panthenolia, koska se sisältää B5-vitamiinia, keramidia ja jonkin verran suojakerrointa. Ripsivärit, joita myydään vedenpitävinä (joita et voi pestä pois vedellä), ovat yleensä vaarallisempia silmäripsille, koska ne on vaikeampaa poistaa. Muista myös pitää taivuttimesi puhtaana, koska se on usein bakteerien lähde.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Ladda, P. L., & Kamthane, R. B. (2014). Ricinus communis (Castor): An Overview. Int. J. of Res. in Pharmacology & Pharmacotherapeutics.
  • Amador, G. J., Mao, W., DeMercurio, P., Montero, C., Clewis, J., Alexeev, A., & Hu, D. L. (2015). Eyelashes divert airflow to protect the eye. Journal of the Royal Society Interface.
  • Kim, M. J., Seo, Y. K., Boo, Y. C., & Koh, J. S. (2016). A proposal of a standardized protocol to evaluate waterproof effect of eyeliner and mascara. International Journal of Cosmetic Science
  • American Academy of Ophthalmology. [Internet]. Uso de maquillaje en los ojos. 2011. Disponible en: https://www.aao.org/salud-ocular/consejos/uso-de-maquillaje-en-los-ojos
  • Amador, G. J., Mao, W., DeMercurio, P., Montero, C., Clewis, J., Alexeev, A., & Hu, D. L. (2015). Eyelashes divert airflow to protect the eye. Journal of the Royal Society Interface.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.