Kosmetiikan säilyttäminen ja kosmetiikkavälineiden puhdistaminen

Kosmetiikkavälineiden puhdistamiseen tarvitaan alkoholia tai saippuaa, ja kosmetiikan säilyttämiseen on olemassa erilaisia suosituksia. Jatka lukemista oppiaksesi aiheesta enemmän!
Kosmetiikan säilyttäminen ja kosmetiikkavälineiden puhdistaminen

Kirjoittanut Ana Núñez

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Vaikka tiedämme, että bakteerit ovat mikroskooppisen pieniä, puhdistamme usein vain näkyvän lian. Tämä voi johtaa vaarallisiin virheisiin, joiden johdosta bakteerit leviävät.

Puhumattakaan siitä, että nämä tuotteet ja niiden levittämiseen käytetyt työkalut menevät limakalvojen lähelle. Esimerkiksi ripsiväri, luomiväri tai eyeliner, joita käytetään hyvin lähellä kyynelkanavaa, voivat aiheuttaa ongelmia silmien terveydelle

Näiden tuotteiden ja siveltimien tai applikaattorien varovainen käyttö sekä kosmetiikkavälineiden puhdistaminen ja desinfioiminen on ensisijaisen tärkeää.

Katsotaanpa asiaa tarkemmin.

Kosmetiikan säilytys kotona

Kosmetiikka voi herkästi mennä pilalle, mikäli sitä ei osata käsitellä oikein. Tästä syystä kosmetiikan oikeaoppinen säilytys ja kosmetiikkavälineiden säännöllinen puhdistaminen on erittäin tärkeää.

Kaikilla tuotteilla on viimeinen käyttöpäivä. Jos huomaat tuotteen koostumuksen, värin tai hajun olevan epämiellyttävä, älä käytä sitä. Älä unohda, että jotkut sisältävät vettä tai kasvisesanssia ja öljyjä. Ne ovat luonnollisia alkuaineita, joita lämpö tai kosteus voivat vahingoittaa.

Joka kerta kun avaat purkin tai voiteen korkin, sisään pääsee ilmaa. Pidä kosmetiikka tuotteet tiiviisti suljettuina aina kun et käytä niitä. Kun tuote avataan, käyttöaika alkaa juoksemaan.

Säilytä kosmetiikka jääkaapissa

Se ei vaikuta käytännölliseltä, mutta silmänympärysihoa suojaavat silmänympärysvoiteet olisi hyvä laittaa jääkaappiin. Nämä ovat niitä tuotteita, jotka hyökkäävät liiallista turvotusta ja ihon kuivuutta vastaan. Tässä tapauksessa kylmyys parantaa tuotteen ominaisuuksia. Kylmänä levitetty tuote supistaa verisuonia ja vähentää turvotusta. Jääkaappi lisää myös joidenkin A-vitamiinijohdannaista retinolia sisältävien tuotteiden tehoa. Samoin tämä lämpötila on hyvä nestemäisille meikkivoimille, kynsilakoille ja hedelmänaamioille.

Joten nyt tiedät, että jääkaappi on liittolaisesi näiden tuotteiden käyttöiän pidentämisessä. Tämä koskee myös tuotteita, jotka sisältävät C-vitamiinia.

kosmetiikan puhdistaminen ja säilyttäminen
Oletko harkinnut kosmetiikan säilyttämistä jääkaapissa? Monet tuotteet hyötyvät jääkaapin kylmästä.

Säilytettävä viileässä, poissa auringonvalosta

Eyelinerit ja ripsivärit tulee säilyttää viileässä paikassa. Näin vältetään lämmön vaikutus pigmentteihin ja bakteerien lisääntyminen, koska näitä tuotteita käytetään erittäin herkällä alueella.

Huulipunat eivät kestä hyvin kuumuutta, koska niillä on taipumus sulaa. Säilytä jääkaapissa myös orgaanisia kauneustuotteita, joista puuttuu säilöntäaineita. Sinun tulisi käyttää ne suhteellisen lyhyessä ajassa.

Aurinkosuojalla varustettuja kosteuttavia voiteita, vaikka niissä olisi läpinäkymätön purkki, joka on suunniteltu estämään ultraviolettisäteiden vaikutuksten, tulee käsitellä varoen.

Hajuvesiä ei saa altistaa suoralle auringonvalolle, muuten niiden koostumus muuttuu. Lämpö ja kosteus vaikuttavat myös hajuvesiin, muuttamalla niiden olennaisia ​​ainesosia.

Varastoi kuivassa paikassa

Puuterit tulee säilyttää viileässä paikassa, koska kosteus vaikuttaa niihin. Jos haluat säilyttää ne, ota ne pois kylpyhuoneesta ja pidä ne kaukana kodin lämmönlähteistä.

Sama koskee meikkisieniä sekä -harjoja, usein käytettyjä työkaluja, jotka on pidettävä puhtaina ja kuivina. Suosittelemme, että kuivaat ne auringossa tai käytät hiustenkuivaajaa käytön jälkeen. Muista, että bakteerit viihtyvät kosteudessa.

Kosmetiikan ja kosmetiikkavälineiden puhdistaminen kotona

Ensimmäinen sääntö on, että kauneustuotteet ovat henkilökohtaisia. Hygieniasyistä sinun ei tulisi jakaa kosmetiikkatuotteitasi muiden ihmisten kanssa. Toinen vinkki on desinfioida ne, ellei jokaisen käytön jälkeen, vähintään kerran viikossa.

Kauneudenhoitotuotteiden desinfiointiin tarvitset 70 % isopropyylialkoholia ja suihkepullon. Keskity erityisesti harjoihin, sieniin, suteihin ja kampoihin.

Alkoholin ruiskuttaminen

Voit desinfioida huulipunan ruiskuttamalla sen päälle alkoholia. Mikäli tarvitset syvempää puhdistusta, koska olet lainannut sen jollekin toiselle, poista päällimmäinen kerros lastalla.

Voit myös ruiskuttaa meikkivoiteiden pullonkauloja tai voiteiden reunoja. Jos et luota puuterin puhtauteen, poista pintakerros ja suihkuta siihen alkoholia ja anna sen kuivua muutama minuutti.

Yleensä voit suihkuttaa alkoholia kaikkiin tuotteisiisi 15 senttimetrin etäisyydeltä ja antaa niiden kuivua muutaman minuutin. Voit puhdistaa eyeliner-kynät vain teroittamalla niitä. Mutta ensin puhdista kynänteroitin alkoholilla.

Saippualla ja vedellä

Saippua ja vesi riittävät yleensä harjojen ja luonnollisten harjasten puhdistukseen. Laita saippua-ainetta kämmenelle ja liikuta harjaa saippuassa pyörivin liikkein. Huuhtele vedellä ja toista toimenpide, kunnes vesi on täysin puhdasta.

Pesemisen jälkeen aseta siveltimet imukykyiselle WC-paperille, kunnes ne ovat kokonaan kuivia. Voit myös puhdistaa meikkisienet saippualla ja vedellä, mutta anna niiden kuivua perusteellisesti ennen uudelleenkäyttöä.

kosmetiikan puhdistaminen ja sen edut
Meikkitarvikkeet tulee desinfioida, koska ne ovat kosketuksissa ihoon ja niitä käytetään usein limakalvojen läheisyydessä.

Puhdista ja säilytä kauneustuotteet oikein suojellaksesi terveyttäsi

Kaikkien kosmetiikkatuotteiden puhdistamista ja säilyttämistä koskevien tulee muistaa yksi tärkeä asia. Älä koskaan upota sormiasi säiliöön tai käsittele tuotetta suoraan sormillasi, vaikka kätesi olisivat kuinka puhtaat.

Käytä aina applikaattoreita, vanulappuja, siveltimiä, sieniä. Nämä ovat työkaluja, jotka voidaan desinfioida. Jos sinulla ei vielä ole niitä tai jos käyttämäsi ovat liian vanhoja, sinun tulee hankkia uudet.

Älä meikkaa ja laita tuotteita takaisin koteloon käyttääksesi niitä uudelleen ja uudelleen ilman asianmukaista hygieniaa. Jos teet näin, kasvoihisi voi syntyä epäpuhtauksia.

Lopuksi, pidä puhtaana myös laatikko tai kotelo, jossa säilytät kosmetiikkatuotteitasi. Mikäli kosmetiikkatuotteiden säilytys laatikko ei ole puhdas, siveltimien ja meikkien puhdistaminen on turhaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.