Logo image
Logo image

Vyötäröä hoikistavat smoothiet

3 minuuttia
Sen lisäksi, että näiden smoothieiden sisältämät ainekset hoikistavat vatsaa tehokkaasti, ne auttavat parantamaan ruoansulatusta sekä poistavat kehosta turhia nesteitä. Niistä saa myös lisää energiaa.
Vyötäröä hoikistavat smoothiet
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Kun pidät huolta ruokavaliostasi, tulet saavuttamaan sopivan painon. Tästä huolimatta on olemassa tiettyjä kehonosia, joista rasvan vähentäminen on vaikeampaa kuin toisista, sillä ongelmana saattaa olla joidenkin elinten toiminta eikä vain liialliset kalorit. Yksi tällaisista alueista on ehdottomasti vatsa tai vyötärölinja, ja tällä kertaa keskitymmekin siihen, kuinka vatsan kokoa voi pienentää miellyttävällä ja terveellisellä tavalla. Seuraavaksi esittelemme vyötäröä hoikistavat smoothiet, jotka auttavat hoikentamaan vatsaasi samalla, kun nautit niiden erittäin herkullisista aineksista.

Vatsaa hoikistavat smoothiet ja niiden ominaisuudet

Some figure

 

Tämä on fakta: jotta voisit pudottaa painoasi, sinun tulee huolehtia siitä, ettet nauti hurjia määriä kaloreita, ja sinun tulee tehdä hyviä päätöksiä ruoan suhteen muutenkin. Moni luonnollinen tuote tarjoaa lääkinnällisen vaikutuksen, joka näkyy myös ulkokuoressasi.

Siksi olisikin tärkeää valita sellaisia vatsaa hoikentavia tuotteita, joilla on seuraavat ominaisuudet:

Ne poistavat nestettä

Tällaiset ruoat auttavat poistamaan ylimääräistä nestettä, jota kertyy kehoon, ja joka saa sinut näyttämään turvonneelta sekä tekee olosi raskaaksi. Ja vatsa on yksi niistä tavallisista alueista, joihin nestettä helposti kertyy.

Ne toimivat laksatiiveina

Monessa tapauksessa vatsan tulehtuneisuus on yhteydessä ummetukseen. Siksi kannattaisikin valita sellaisia ruokia, joilla on pieni laksatiivinen vaikutus kehossa, jotta voisit parantaa ruoansulatustasi.

Ne tasapainottavat hormoneja

Vatsaan kertynyt rasva on joskus tulosta hormoneihin liittyvistä ongelmista. Tämä voikin selittää se, että toisten on vaikea päästä eroon vatsarasvasta, vaikka he olisivatkin muuten laihoja.

Rasvaa voi myös kertyä sisäreisiin. Sellaiset ruoat, jotka auttavat säätelemään hormoneja, voivat myös edistää luonnollista tasapainoa sekä hyödyttää sinua muillakin tavoilla.

Vyötäröä hoikistavat smoothiet

Smoothiet ovat yksinkertaisia ja herkullisia juomia, joista saat myös loistavia lääkinnällisiä vaikutuksia. Niitä voi tehdä lukemattomista erilaisista perusaineksista ja ravinteikkaista lisistä, ja voit saada lopputulokseksi erittäin herkullisen makuisen juoman.

Lisäksi smoothieita on helppo valmistaa, ja ne ovat hyvin täyttävää ruokaa sekä antavat sinulle kunnon annoksen energiaa.

Paras tapa juoda smoothieita on aamulla tai aamiaisella, mutta voit myös nauttia niitä iltapäivällä.

Suosittelemme sinulle seuraavaa kolmea vyötäröä hoikistavaa smoothieta, joita kannattaa kaikkia ehdottomasti kokeilla. Voit myös valita omat aineksesi, sekoitella niitä ja löytää uuden herkullisen yhdistelmän.

1. Omena-matchasmoothie

Some figure

Tarvittavat ainekset

 • Kaksi vihreää omenaa
 • 1 teelusikallinen matcha-jauhetta
 • 2 dl vettä tai kasvipohjaista maitoa

Tämä smoothie antaa sinulle tuoreiden hedelmien kaikki hyödyt sekä matcha-ravinnelisän lääkinnällisen vaikutuksen.

Omenat

Omenoiden tulisi olla luonnonmukaisesti tuotettuja, jotta voisit huoletta syödä niiden kuorenkin. Vihreän omenan kuori on avuksi ruoansulatuksen säätelyn kannalta, kuten on myös itse hedelmälihakin.

Matcha

Matcha on Andeilta peräisin oleva juurikas, joka antaa runsaasti energiaa ja tasapainottaa ihmisen hormonitoimintaa.

2. Ananas-chiasmoothie

Some figure

Tarvittavat ainekset

 • 1 paksu pala tuoretta ananasta
 • 1 ruokalusikallinen chia-siemeniä
 • 2 dl vettä

Tämä juoma on makea ja trooppinen maultaan, ja se on yksi kaikkein parhaista vyötäröä hoikistavista smoothieista, joita voit valmistaa.

Ananas

Ananas on luonnollinen tehokkaasti nestettä poistava tuote, joka edistää hyvää ruoansulatusta. Siksi se onkin mukana hyvin monenlaisessa ruokavaliossa.

Chia-siemenet

Nämä siemenet ovat yhä suositumpia, sillä niistä saa elintärkeitä rasvahappoja, ja lisäksi ne säätelevät ruoansulatuksen toimintaa. Liota niitä vedessä edellisenä iltana.

3. Kiivi-kookossmoothie

Tarvittavat ainekset

 • 2 kypsää kiivihedelmää
 • desi kookosvettä tai -maitoa (vaihtoehtoisesti 1 rkl ekstra-neitsytkookosöljyä)
 • vettä (mikäli tarpeen)

Tämä on toinen trooppinen ja hyvin intensiivisen makuinen smoothie, sillä sen kaksi ainesta tuovat smoothieen herkullisen maun.

Kiivihedelmä

Tämä hedelmä on tehokas valinta niille ihmisille, joilla on ummetusta, sillä se voi tuottaa välittömän suoliston toimintaa nopeuttavan vaikutuksen, jos sitä syödään tyhjään vatsaan.

Kookos

Puhumme tästä hedelmästä artikkeleissamme hyvin usein, sillä sen lääkinnälliset vaikutukset ovat mahtavat. Kookosvesi, -maito ja -öljy tarjoavat kaikki terveellisiä rasvoja sekä omaavat sellaisen kalorimäärän, että voit vähentää vatsan alueelle kertynyttä rasvaa helpommin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Syvertsen, J. P., Smith, M. L., & Boman, B. J. (1993). Tree growth, mineral nutrition and nutrient leaching losses from soil of salinized citrus. Agriculture, Ecosystems and Environment. https://doi.org/10.1016/0167-8809(93)90080-9
 • Umapathy, K. (2015). Aromatic Cues Help Dementia Sufferers with Appetite Loss.
 • NCT01350843. (2011). The Effects of Orange Juice on Plasma Lipids. Https://Clinicaltrials.Gov/Show/Nct01350843.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.