Voikukkajuoma: kotihoito luiden terveydelle

Sekä voikukan varsista että kukinnoista voidaan valmistaa juoma kehon puhdistamiseen ja luiden terveyden parantamiseen.
Voikukkajuoma: kotihoito luiden terveydelle
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

Pitkän työ- tai koulupäivän jälkeen kehoa saattaa särkeä hieman. Jos olet seissyt monta tuntia päivän aikana, kotiin päästyäsi polvet ja muut nivelet voivat tuntua kipeiltä. Moni ottaa tähän särkyyn lääkettä tai käyttää salvoja, vaikka on olemassa monia loistavia luonnollisiakin vaihtoehtoja. Esimerkiksi voikukasta valmistuu helposti tehokas voikukkajuoma, joka toimii kotihoitona luille.

Mikä on voikukka?

Voikukka kuuluu asterikasvien sukuun ja sen tieteellinen nimi on Taraxacum officinale. Moni pitää sitä mäkien rikkaruohona.

Todellisuudessa voikukka on kasvi, jolla on monia kiistattomia terveyshyötyjä.

Mitä ominaisuuksia voikukalla on?

Voikukalla on monia terveyshyötyjä

Voikukan terveyshyödyistä ja mahdollisista käyttötavoista ei juuri kiistellä lääketieteen piireissä.

Yksi sen parhaista ominaisuuksista on sen myrkkyjä puhdistava vaikutus, mistä syystä sitä suositellaan käytettäväksi voimakkaammissa puhdistuskuureissa. Se sisältää B- ja C-vitamiineja sekä kivennäisaineita (kaliumia), oleiinihappoa ja linoleenihappoa.

Sen tiedetään olevan myös hyvin hyödyllinen maksan ja sappirakon pitämiseksi hyvässä kunnossa. Voikukkaa suositellaan jopa alkoholin aiheuttamiin krapuloihin tai ummetuksen hoitoon.

Se sopii loistavasti myös ruoanlaittoon. Monet kokit ovat ravitsemusasiantuntijoiden neuvojen ansiosta alkaneet tarjota voikukkajuomia aamulla kahvin sijaan, sillä voikukan juuret ovat erinomainen kofeiinin korvike.

Mihin voikukkajuoma soveltuu?

Voikukan monien terveyshyötyjen takia voikukkajuoma soveltuu monien eri vaivojen ja kipujen hoitoon. Yksi näistä on akne. Voikukka poistaa epäpuhtauksia iholta tehokkaasti.

Myös munuaiset ja virtsarakko hyötyvät suuresti tästä kasvista. Voikukalla on diureettisia ominaisuuksia, joista on apua kyseisille elimille. Voikukan sokerit soveltuvat myös diabeetikoille sekä ruoansulatusongelmista kärsiville.

Yksi voikukan suurimmista hyödyistä on kuitenkin se, että pitkällä aikavälillä se on loistava luiden terveyden kannalta. Sen ravintoaineet auttavat pitämään luut vahvoina ja korjaamaan itsensä kulumiselta.

Voikukkajuoma luille

Voikukkajuoma luiden terveydelle

Voikukkaa saa ostettua joko pilkottuna tai jauhettuna, mutta voikukkajuoman voi valmistaa myös kasvin varsista. Luukipuun juomaa tulisi juoda joka päivä tai joka toinen päivä. Näin saat tuloksia nopeammin.

Ainekset

 • 100 g pilkottuja voikukan varsia
 • 100 g pilkottuja voikukan kukintoja
 • 5 dl vettä
 • 1 rkl paistoöljyä

Valmistus

 • Pilko ensin varret ja kukat. On erittäin tärkeää, että ne ovat kuivattuja.
 • Paista niitä pienessä määrässä öljyä muutama minuutti.
 • Tämän jälkeen paahda tai kypsennä niitä uunissa ihan pieni hetki, jotta ne saavat vähän väriä ja makua.
 • Lämmitä vesi kiehuvaksi ja lisää sinne varret ja kukat. Anna hautua 5 minuuttia.
 • Kun juoma on saanut väriä, poista liedeltä.
 • Siivilöi, makeuta ja juo.

Tämä voikukkajuoma on loistava vaihtoehto luukivun hoitoon. Se on yksi parhaista avuista nivelongelmiin.

Jos juot voikukkajuomaa säännöllisesti, saat siitä monia muitakin terveyshyötyjä. On selvää, että luontaislääketiede tarjoaa monia tehokkaita hoitoja keholle.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Mars, B. (2016). Dandelion Medicine: Remedies and Recipes to Detoxify, Nourish, and Stimulate. Storey Publishing.
 • Oh, S. M., Kim, H. R., Park, Y. J., Lee, Y. H., & Chung, K. H. (2015). Ethanolic extract of dandelion (Taraxacum mongolicum) induces estrogenic activity in MCF-7 cells and immature rats. Chinese journal of natural medicines, 13(11), 808-814.
 • Resnick, A. (2015). The Bone Broth Miracle: How an Ancient Remedy Can Improve Health, Fight Aging, and Boost Beauty. Simon and Schuster.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.