6 luontaishoitoa luukipuun

Jos tunnet jatkuvasti kipua luissa, tämä on juuri kyseiseen vaivaan sopiva artikkeli. Luusärky voi alkaa vaivata ketä tahansa, mutta mitä sen poistamiseksi voidaan tehdä? Jatka lukemista niin saat tietää!
6 luontaishoitoa luukipuun

Viimeisin päivitys: 27 maaliskuu, 2019

Onko sinulla luusto-ongelmia? Jomottavatko luusi silloin tällöin tai kroonisesti? Kokeile luontaishoitoa luukipuun!

On tärkeää tietää, että terve luuston toiminta riippuu monesta erilaisesta tekijästä. Näihin kuuluvat muun muassa liikunta ja runsaasti kalsiumia ja D-vitamiinia sisältävä ruokavalio, kuten myös kunnollinen hoito vamman jälkeen (murtuman ollessa kyseessä).

Jos jokin näistä jää toteutumatta, tuloksena saattaa olla ongelmia luiden kanssa.

Lisäksi on muistettava, että osteoporoosista kärsivillä on suurempi taipumus saada murtumia.

Tämä sairaus heikentää luita, sillä se vähentää luumassaa. Tämä sitten vaikuttaa proteiineihin ja mineraalisuoloihin, jotka muodostavat luun. Siksi luusta tulee heikompi, ja se on alttiimpi murtumille.

6 tehokasta luontaishoitoa luukipuun

Tällä kertaa haluamme ehdottaa sellaisia ruokia, jotka voivat olla hyvä apu luiden kipeytymisen estämiseksi ja lievittämiseksi. Jatka siis lukemista, jos asia on alkanut huolestuttamaan – seuraavilla neuvoilla hoidat luukipua kuudella luonnollisella ruoalla.

1. Paljon D-vitamiinia sisältävät tuotteet

D-vitamiini: luontaishoitoa luukipuun

Tämä vitamiini edistää kalsiumin imetymistä luihin. Siten se auttaa luiden mineralisaation kanssa.

Puutteellinen D-vitamiinin saanti johtuu huonosta ruokavaliosta tai liian vähäisestä auringonsaannista.

  • Tämä aiheuttaa heikkoutta ihmisen luustossa, ja siksi riskinä on sairastua esimerkiksi riisitautiin (lapset) ja osteomalasiaan (aikuiset).
  • Se vaikuttaa myös maksaan sekä heikentää elinten ylläpitoa, sillä se estää kalsiumin säätelyä, kuten myös veressä olevan fosforin säätelyä.

Luonnollisia ruokia, joissa on runsaasti D-vitamiinia, ovat muun muassa rasvaiset kalat.

Nämä kalat sisältävät 5 % rasvaa lihasten lomassa, minkä vuoksi ne sisältävät runsaasti proteiinia. Niissä on myös 7-22 ug D-vitamiinia 100:a grammaa kohden.

Tähän ryhmään kuuluvat seuraavat kalat:

  • sardiinit
  • lohi
  • silakka
  • meriankerias

Yksi parhaista tavoista valmistaa tämä paljon D-vitamiinia tarjoavaa kala on savustaa se alhaisella lämmöllä. Näin se menettää mahdollisimman vähän niistä terveellisistä ominaisuuksista, jotka se muuten tarjoaa.

2. Turskanmaksaöljy

tippoja

Tätä öljyä saadaan nimensä mukaisesti turskanmaksasta, ja sitä käytetään usein hoitona nivelrikon lievityksessä. Tämä on sairaus, joka heikentää nivelten kuntoa sekä aiheuttaa kipua ja epämukavuutta luissa.

Aikaisemmin tämän öljyn käyttöä suositeltiin lasten luuston kehityksen edistämiseksi. Nykyään sitä käytetään lähinnä lisänä, jotta voitaisiin lievittää kipua.

3. Inkivääri

inkivääri: luontaishoitoa luukipuun

Inkivääri on juuri, jolla on hoitavia ominaisuuksia monenkin sairauden ja puutoksen kohdalla, jotka häiritsevät kehon toimintaa.

Koska se sisältää luonnollisia kipua lievittäviä ja tulehtuneisuutta poistavia ainesosia, se auttaa vähentämään kipua jonka aiheuttavat luusairaudet, kuten esimerkiksi niveltulehdus.

Sitä voidaan käyttää erilaisin tavoin, vaikka kaikkein tavallisimmin sitä hyödynnetään haudukkeessa ja puristesiteeseen laitettuna. Raastettu inkivääri kuumassa vedessä voi olla avuksi kivun lievittämiseksi, kun sitä käytetään paikallisesti.

4. Nokkonen

nokkonen: luontaishoitoa luukipuun

Nokkosella on nestettä poistavia ominaisuuksia, jotka auttavat veren puhdistamisessa, ja ne parantavat tulehtuneisuuden vähentymistä niillä alueilla, joilla on nivelkipua tai luiden särkyä.

Kaikkein yleisimmin sitä käytetään haudukkeen valmistamiseksi.

Tarvittavat ainekset

Näin tämä hoito valmistetaan

  • Kuumenna vesi, ja kun se kiehuu, lisää mukaan nokkonen.
  • Jätä hautumaan kymmenen minuutin ajaksi, ja sitten siivilöi ja nauti.

Tätä juomaa suositellaan nautittavan kolme kupillista päivässä, jotta voitaisiin parantaa veren virtaamista kipeälle alueelle.

5. Kamomilla

kamomilla: luontaishoitoa luukipuun

Samoin kuin nokkonen, myös kamomillaöljy toimii tulehtuneisuutta torjuen, ja se auttaa vähentämään luissa tuntuvaa kipua.

Laita sitä ihoon hieroen, ja yritä käydä koko alue lävitse verenkiertoa edistävillä liikkeillä. Tällainen hoito auttaa luuston epämukavuuden lievittämisessä.

Lisäksi kannattaa lisätä liikunnan määrää arjessasi, jotta voisit parantaa luiden kuntoa.

6. Soijamaito

soijamaito: luontaishoitoa luukipuun

Yritä juoda soijamaitoa useammin, sillä tämä juoma sisältää runsaasti kalsiumia, ja se on täysin luonnollinen, rasvaton ja hyvin terveellinen valinta.

Lasillinen soijamaitoa kuivattujen hedelmien kanssa saa sinut täyteen energiaa, jotta päiväsi voisi alkaa parhaissa merkeissä.

Jos siis ongelmanasi on kipu luustossa, kokeile näitä kuutta luontaishoitoa luukipuun, jotka vaativat vain vähän vaivaa, mutta toimivat tehokkaasti säryn vähentämiseksi. Näillä neuvoilla pääset alkuun elintapojen parantamisessa, jotta luittesi ja koko elimistösi hyvinvointi kohenisivat.

Pidä myös mielessä se tosiasia, että terve keho ja mieli edellyttävät sitä, että niille annetaan terveellistä ravintoa ja että niitä harjoitetaan jatkuvasti!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Onko vaivaisenluut mahdollista poistaa ilman leikkausta?
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Onko vaivaisenluut mahdollista poistaa ilman leikkausta?

Vaivaisenluut voivat olla hyvin kivuliaat. Tästä syystä moni haluaa mieluummin poistaa vaivaisenluut luonnollisesti ilman leikkausta.