Logo image
Logo image

Virkistä kasvot nopeasti 7 kätevän niksin avulla

3 minuuttia
On olemassa monenlaisia kalliita voiteita ja hoitoja, jotka on tarkoitettu kasvojen hehkeyttämiseksi. Niinkin yksinkertainen yhdistelmä kuin kylmä vesi ja ihon hierominen voivat kuitenkin olla erittäin tehokas ratkaisu, kuten myös muut tässä artikkelissa esittelemämme luonnolliset kauneushoidot.
Virkistä kasvot nopeasti 7 kätevän niksin avulla
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Näyttivätkö kasvot taas aamulla väsyneiltä ja turvonneilta? Kasvot on onneksi mahdollista virkistää ja kaunistaa tehokkaasti täysin luonnollisesti. Jatka lukemista ja opi nopeat kauneudenhoitovinkit kasvojen ihon hoitamiseen!

Nämä keinot antavat sinulle säteilevät kasvot jo minuutissa, ja hoidot ovat hyvin helposti toteutettavissa – kokeile itse!

Hehkeämmät kasvot luonnollisesti

Some figure

Moni nainen herää aamulla väsyneen, samean ja ikääntyneeltä näyttävän ihon kanssa.

Muutaman tunnin kuluttua tai meikin laittamisen jälkeen kasvot alkavat sitten näyttämään paremmilta. Päivän edetessä iholta poistuu vähitellen väsymyksen, unettomuuden ja ikääntymisen aiheuttama vaikutus.

Moni turvautuu ihon hehkeyttämiseksi kauneushoitoihin, ja tässä artikkelissa haluammekin kertoa 7 helposta ja luonnollisesta vinkistä kasvojen heleyttämiseksi. Nämä ovat erittäin hyviä ratkaisuja, jotka myös vaikuttavat nopeasti.

Katsotaan siis kyseisiä hoitoja tarkemmin – ota neuvot talteen ja kokeile seuraavan kerran, kun kasvosi kaipaavat virkistystä!

1. Pese kasvot kylmällä vedellä

Kylmä vesi on halvin ja nopein hoito iholle. Se uudistaa kasvojasi jo sekunneissa.

Moni nainen pesee kasvonsa aamuisin vedellä, mutta tässä saatetaan kuitenkin käyttää kädenlämpöistä vettä. Mitä kylmempää vesi on, sitä enemmän se pystyy kiinteyttämään ihoasi.

Jos silmäsi ovat yksi niistä alueista, jotka tarvitsevat eniten hoitoa, me suosittelemme kasvojen huuhtomista kylmällä vedellä silmäluomet suljettuina. Tätä tulisi sitten toistaa useamman kerran muutaman sekunnin aikana.

2. Itse tehty hieronta

Some figure

Aivan kuten kylmä vesi, hyvä itsetehty hierontakin vaikuttaa iholla kiinteyttävästi. Lisäksi se on myös hyvin tehokas apu niille naisille, joilla iho on aamulla herätessä kylmä.

Voit käyttää tässä hiukan kasviöljyä (kookos-, manteli-, oliivi- tai vehnänalkioöljyä), ja hiero ihoasi kaksi tai kolme minuuttia. Puhdista sitten ihosi kuumalla ja kostealla pyyhkeellä – tämä saa kasvosi pysymään kosteutettuina ja kiinteinä.

3. Rosmariini-kasvovesi

Rosmariinista valmistettu kasvovesi on jo vanha kauneushoito. Tätä tuotetta käyttävät naiset, jotka haluavat pitää ihonsa nuorekkaana ja raikkaana.

Rosmariini on lääkinnällinen kasvi, joka lisää verenkiertoa. Tämän ansioista se estää ryppyjen kehittymistä ja ihon löystymistä. Voit valmistaa tiivistettyä rosmariiniteetä kotonasi, ja sitä voidaan säilyttää jääkaapissa ja laittaa sitten kasvoille esimerkiksi spraypullon avulla joka aamu.

4. Kahvi-kookoskuorinta

Some figure

Tarvitsetko kahvia aamuisin? Sitä tarvitsevat myös kasvosi!

Kahvin sisältämä kofeiini voi auttaa aktivoimaan verenkiertoa ihollasiTämä tapahtuu samalla tavalla kuin kahvi auttaa sinua heräämään.

Kyseinen hoito on hyvin käytännöllinen, sillä se mahdollistaa käytettyjen kahvipapujen uudelleen hyödyntämisen. Voit tehdä niistä mahtavan kuorinta-aineen, jolla hoidat ihoasi tehokkaasti.

Tarvitset tähän vain seuraavat vaiheet:

  • Sekoita kahvipavut kookosöljyyn, jotta kuorinta olisi helpompi toteuttaa ja jotta se samalla kosteuttaisi ihoasi.
  • Käytä tätä seosta kuoriaksesi ihoasi hellävaraisesti.

5. Avokado-sitruunanaamio

Jos iholtasi puuttuu säteilevyyttä ja kiinteyttä, kannattaa kokeilla tätä luonnollista naamiota. Avokado ja sitruuna sisältävät paljon mineraaleja, vitamiineja ja rasvahappoja.

Näin teet kyseisen hoidon:

  • Tarvitset palasen kypsää avokadoa, joka tulisi sitten muussata haarukan avulla.
  • Lisää sitten muutama pisara tuoretta, vastapuristettua sitruunamehua.
  • Sekoita naamio hyvin, ja sitten voitkin jo laittaa sen ihollesi.

Me suosittelemme, että antaisit naamion vaikuttaa ainakin 3 minuutin ajan. Sen jälkeen voit huuhdella kasvosi ja kosteuttaa ihosi normaaliin tapaan.

6. Kasvojen imukuppihoito

Imukuppihoidosta on tulossa yhä suositumpi vaihtoehto, ja tämä johtuu siitä, että moni huippu-urheilija käyttää sitä tulehtuneisuuden ja kivun hoidossa.

On myös saatavilla erittäin pieniä imukuppeja, joista kovin moni ei kuitenkaan tiedä. Tätä kokoa voidaan käyttää pienemmällä ja herkemmällä alueella, kuten esimerkiksi kasvoilla.

Tässä hoidossa tulisi käyttää myös hiukan öljyä. Tämä saa kupit liukumaan pois helposti, ja voit hieroa kasvojesi ihoa tämän hoidon avulla hyvin syvällisesti ilman, että siihen menisi minuutteja kauempaa.

Tämä tulisi aina tehdä hellävaraisesti, varovaisesti ja vain harvoin, jotta voisit välttää mustelmia ja muita jälkiä iholla.

7. Maustamaton jogurtti ja C-vitamiini

Jos kasvosi tarvitsevat kosteutusta tai huomaat ryppyjen alkavan ilmestyä, kannattaa kokeilla tätä maustamattomasta jogurtista ja C-vitamiinista koostuvaa hoitoa aina silloin tällöin.

Jogurtista saa runsaasti kosteutusta, ja lisäksi saat tästä hoidosta C-vitamiinin kuorivan vaikutuksen – seos kuorii sulavasti sekä lisää kollageenin tuotantoa.

Sinun tarvitsee ainoastaan sekoittaa nämä kaksi ainesta ja hieroa voidetta ihollesi kahden minuutin ajan. Anna sen sitten vaikuttaa vielä kahden minuutin ajan ja lopuksi huuhtele.

Kokeile näitä mahtavia kauneushoitoja, mikäli haluat saada nuorekkaat kasvot ja kohentaa ihosi kuntoa luonnollisesti sekä edullisesti!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Levy, L. L., & Emer, J. J. (2012). Emotional benefit of cosmetic camouflage in the treatment of facial skin conditions: Personal experience and review. Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology. https://doi.org/10.2147/CCID.S33860
  • Charles, P. D. (2004). Botulinum neurotoxin serotype A: A clinical update on non-cosmetic uses. In American Journal of Health-System Pharmacy.
  • Tiwle, D. K. S. and R. (2016). Formulation and characterization of herbal face wash/scruber. European Journal of Pharmaceutical and Medical Research.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.