5 ruokatottumusta, jotka voivat tuhota ihosi

Tiesitkö, että kasvoihisi voi ilmestyä iho-ongelmia huonojen ruokavalintojesi tuloksena? Aivan oikein: terveellinen iho on vain yksi syy lisää syödä terveellisempää ruokaa. Opi 5 ruokatavasta, joita sinun tulisi välttää jos haluat upean ihon. 
5 ruokatottumusta, jotka voivat tuhota ihosi
Nelton Abdon Ramos Rojas

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Nelton Abdon Ramos Rojas.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Huono ruokavalio voi olla pahaksi kehollesi monista syistä. Se on myös pahaksi kasvojesi iholle. Akne voi ilmaantua veressäsi olevan liiallisen sokerin myötä, kroonisen tulehduksen, stressin tai jopa hormonien takia.

Mutta tiesitkö, että on olemassa myös joitakin ruokia, jotka voivat pahentaa aknea?

Ruoat, jotka saattavat tuhota ihosi

On kokonainen lista ruoista joita sinun tulisi välttää hoitaaksesi ihoasi. Muista ne ja yritä välttää niitä saadaksesi terveen, kauniin ihon. 

Katsotaan joitakin niistä.

1.  Liikaa sokeria

liika sokeri voi tuhota ihosi

Liiallisella sokerin nauttimisella on negatiivinen vaikutus kasvoihisi. Kehosi kertoo sinulle, kun teet jotain väärin.

Tämä näyttäytyy harmahtavana, vaaleana ihonvärinä. Näet myös ihosi ohenevan, ilmestyy kivuliaita finnejä, löysyyttä silmiesi alla, ja ryppyjä otsallasi. 

Samaan aikaan sokeri vähentää ihosi kimmoisuutta. Tämä oire johtuu pääosin liiallisista prosessoiduista sokereista valmisruoissa.

Sinun tulisi yrittää välttää liiallista sokeria, sillä sen vaikutukset ovat kauaskantoiset koko kehollesi. Erittäin sokeriset ruoat ovat vahingollisia kehollesi yleisellä tasolla.

2. Liikaa gluteenia

Leipä ja gluteeni voi tuhota ihosi

Kehosi voi yrittää kertoa sinulle jotain. Se voi tehdä tämän jos syöt aina tuotteita jotka sisältävät paljon gluteenia ja sinulla on iho-ongelmia.

Sinulla voi olla tummia pisteitä leuassasi. Voi olla, että sinulla on vaaleanpunaiset, turvonneet posket. Kiinnitä tähän huomiota. Näillä tavoin ihosi kertoo, että syöt liikaa gluteenia.

Tästä syystä, mikäli näet sellaisia oireita kuten tummia laikkuja tai pilkkuja sukupuolielintesi läheisyydessä, sinun täytyy varmistaa, että pysyt erossa gluteenista ruokavaliossasi. Voi olla, että olet gluteeniyliherkkä, etkä tiedä sitä.

Gluteenin sijaan sinun tulisi syödä paljon kuitua ja juoda suuria määriä vettä. Näin tekemällä saat terveen ihosi takaisin.

3. Laktoosi-intoleranssi

Maidot voivat tuhota ihosi

On paljon ihmisiä, jotka eivät siedä laktoosia.

Hyvä tapa selvittää mikäli laktoosipitoiset maitotuotteet vaikuttavat sinuun on katsoa ihoasi. Tottakai sinun tulisi myös kuunnella vatsaasi. 

On useita laktoosi-intoleranssin oireita joita voit etsiä kasvoistasi. Se voi ilmaantua leuan turvotuksena, pieninä valkoisina pilkkuina, silmäpusseina, tai jopa paksuina silmäluomina. 

Tämä on suhteellisen yleistä. Ajan myötä monet ihmiset menettävät kykynsä sulattaa kunnolla laktoosia sisältäviä ruokia.

Laktoosi-intoleranssi näkyy etenkin finneinä leuassasi. Ratkaistaksesi tämän iho-ongelman sinun tulisi poistaa kaikki laktoosi ruokavaliostasi noin 20 päiväksi. Tämän tekemällä saat tietää, johtuivatko finnit maitotuotteista. Lisäksi huomaat, että kasvosi näyttävät paljon paremmilta… Mainitsemattakaan, että ruoansulatuksesi on parempi!

4. Rasvaiset ruoat

Rasvainen ruoka voi tuhota ihosi

Rasvaiset ruoat voivat todellakin tuhota ihosi! Rasva on suoraan linkitetty verensokeriongelmiin. Se saa myös veressäsi olevan rasvan määrän nousemaan. Lopulta ihohuokosesi tukkeutuvat.

Öljyt veressäsi tulevat ravinteiden ja hapen jakamisen tielle. Tämä näyttäytyy tylsän, elottoman ihonvärin kautta.  

Rasvaisista ruoista poissa pysyminen voi varmasti auttaa ihoasi.

5. Liikaa kahvia

Kahvi voi tuhota ihosi

Suositeltu määrä on kaksi kuppia kahvia päivässä. Kofeiini lisää adrenaliinin tuotantoa, ja liikaa nautittuna se voi alkaa aiheuttamaan stressin oireita. Tämä on pahasta sekä terveydellesi että ihollesi.

Kofeiini myös estää sinua nukkumasta hyvin. Huono uni tarkoittaa, että ihosi ei pääse poistamaan myrkkyjä. Tuloksena tästä se näyttää elottomalta.

Sinun tulisi kuitenkin pitää mielessä, että nämä suositukset eivät tarkoita että sinun täytyy kokonaan välttää näitä ruokia.

On parempi jos syöt niitä maltillisesti, ja korvaten ne terveellisemmillä ruoilla. Parempia vaihtoehtoja ovat hedelmät, kasvikset, täysjyvät, luonnolliset hedelmämehut, jne.

Kehosi kommunikoi ihosi kautta. Älä syö liikaa näitä ruokia, jotka voivat tuhota ihosi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.