Vinkkejä kaukosuhteen ylläpitämiseksi

Kaukosuhteen ylläpitäminen ei ole helppoa. Lue nämä vinkit, joilla teet siitä helpompaa ja pidät intohimoa yllä sekä suhteen terveenä ja elinvoimaisena.
Vinkkejä kaukosuhteen ylläpitämiseksi
Bernardo Peña

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Bernardo Peña.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kaukosuhteen ylläpitäminen ei aina ole helppoa. Riittävällä sitoutumisella ja kommunikaatiolla voidaan kuitenkin muodostaa vahvempi suhde – toisinaan jopa vahvempi kuin niiden pariskuntien, jotka elävät lähellä toisiaan.

Usein kumppanista erossa oleminen voi saada sinut arvostamaan häntä vielä enemmän. Alat huomata asioita joita hän tekee puolestasi, ja alat ikävöimään hänen kaikkia outoja puoliaan. Lisäksi edistätte myös luottamusta ja opitte olemaan luovempia, kun on kyse kumppanin yllättämisestä.

Mitä voimme tehdä kaukosuhteen elävöittämiseksi? Kuinka pidämme kaukosuhteen kiinnostavana?

Se on nykyään jopa helpompaa teknologian avulla.

Jatka lukemista ja opi joitakin vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua yllättämään kumppanisi ollessasi kaukana hänestä.

Yllätä kumppanisi kaukosuhteen ylläpitämiseksi

1. Käykää romanttisella illallisella

Nykyään on monia tapoja, joilla voit tuntea olevasi lähellä kumppaniasi, vaikka olisittekin kaukosuhteessa. Vaikka onkin mukava käydä illallisella yhdessä henkilökohtaisesti, voitte silti käydä romanttisella illallisella kaukana toisistanne.

Kuinka?

Videopuhelun avulla!

Netin välityksellä voit nähdä ja puhua toisen ihmisen kanssa välittömästi, aivan kuin hän olisi oikeasti paikalla. Tämä sopii täydellisesti romanttiseen iltaan tai erityiseen iltaan kaukosuhteessa ollessa.

Vinkkejä

 • Jos haluat tehdä illallisesta erityisemmän, voit koristella huoneen kynttilöillä tai muilla romanttisilla esineillä.
 • Varmista, että valitsette ruoan, josta kummatkin pitävät.

2. Omistakaa kappale toisillenne

Kumppanisi tuntee olonsa onnelliseksi ja yllättyneeksi tietäessään, että ajattelet häntä päivän aikana. Kappaleen omistaminen voi siis olla tapa yllättää kumppani kun hän odottaa sitä vähiten, ja tehdä kumppanin olosta erityinen.

On monia romanttisia kappaleita, joilla voidaan ilmaista monia tuntemuksia sekä vahvoja rakkauden tunteita siitä huolimatta, että olet kaukana tuosta toisesta ihmisestä.

Vinkkejä

 • Valitse erityinen kappale, joka ilmaisee tuntemuksiasi parhaiten.
 • Soita radioon omistaaksesi kappaleen hänelle ja tehdäksesi siitä jännittävämpää sekä erityisempää.
 • Soita sitten kumppanillesi, jotta hän voi kuulla, kun kappaleesta ilmoitetaan radiossa.
 • Julkaise kappale sosiaalisessa mediassa tai lähetä se viestillä.

3. Kirjoita rakkausruno

kaukosuhteen jännitys
Voit lähettää romanttisia viestejä, rakkausrunoja tai rakkauslauluja kumppanillesi.

Kaikki eivät ole lahjakkaita runoilijoita, mutta voit kirjoittaa kaikista romanttisimmista tunteistasi runon tai kappaleen erityiselle ihmiselle.

Kumppanista kaukana oleminen on vaikeaa, mutta runon kirjoittaminen omin sanoin ja tuntemuksin voi olla paras tapa kertoa kumppanille kuinka tärkeä ihminen hän on elämässäsi.

Vinkkejä

 • Anna itsesi olla avoin tunteillesi ja anna näiden tunteiden virrata kirjoittamisen välityksellä.
 • Kaikki runot eivät ole rimmaavia. On tärkeää, että runo on romanttinen ja vilpitön.
 • Mikäli tarvitset apua, voit etsiä netistä vinkkejä kirjoittamisen parantamiseen.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: 5 suhdetta, jotka voivat pilata parisuhteesi

4. Lähetä hauska video

On monia apuvälineitä ja sovelluksia, joilla videoista voidaan tehdä hauskoja ilman liian suurta vaivannäköä. Lisäksi videon lähettämisessä ja vastaanottamisessa kestää vain muutama minuutti.

Videon aiheena voi olla mikä vain. Voit lähettää hauskan videon, jossa kerrot vitsejä tai hassuttelet tai voit lähettää kokoelman onnellisia hetkiä ja muistoja suhteen ajalta.

Vinkkejä

 • Lataa videosovellus puhelimeen.
 • Jos et halua kuvata itseäsi, voit kerätä valokuvia ja kirjoittaa romanttisia viestejä tai nauhoittaa ääntäsi kuvien päälle laitettavaksi.
 • Halutessasi voit ladata videon YouTubeen tai sosiaaliseen mediaan, jotta kumppanisi voi tuntea olonsa vielä enemmän immarrelluksi ja erityiseksi.

5. Yllätä kumppanisi lahjalla

kukkalahja
Yllätä kumppanisi lahjalla, joka toimitetaan hänelle kotiin.

Jos sinulla on kumppanisi koti- tai työosoite, voit lähettää halutessasi yllätyslahjoja. On useita palveluja, jotka toimittavat lahjan henkilökohtaisesti.

Voit myös etsiä paikallisia palveluja nähdäksesi onko mitään erityispalvelua, joka toimittaa lähetyksiä kumppanisi asuinalueelle.

Vinkkejä

 • Valitse lahja, josta kumppanisi pitää: vaatteita, pehmolelunalle, hänen suosikkikirjailijansa kirjoittama kirja ja niin edelleen.
 • Älä odota erityiseen päivään asti. Lähetä se minä päivänä tahansa, jotta kumppanisi yllättyy vielä enemmän.

6. Tee videopuheluista hieman seksikkäämpiä

Kun olet jo saavuttanut suuren luottamuksen kumppaniasi kohtaan, voit muuttaa tavalliset videopuhelukeskustelut hieman jännittävimmiksi.

Mikäli kumppanisi ei tee aloitetta, voit yllättää hänet laittamalla päälle jotakin seksikkäämpää seuraavaa videopuhelua varten.

Vinkkejä

 • Pukeudu ehdottelevalla tavalla. Voit pukeutua alusvaatteisiin tai johonkin sellaiseen asuun, joka saa sinut tuntemaan itsesi seksikkääksi.
 • Sano rohkeita tai riskialttiita asioita luodaksesi peliä sinun ja kumppanisi välille.

Jos sinusta tuntuu siltä kuin sinä ja kumppanisi olisitte vajoamassa tylsään rutiiniin toisistanne erossa ollessanne tai jos haluat ylläpitää intohimoa ja yhteyttä kaukosuhteen aikana, muista nämä vinkit ja yllätä kumppanisi usein.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kaukosuhde estää halaamisen, mutta ei tunteita
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kaukosuhde estää halaamisen, mutta ei tunteita

Jotta kaukosuhde voisi toimia, on tärkeää, että molempi osapuoli ymmärtää tilanteen ja luottaa toiseen täysin. Joillekin se onnistuu, toisille ei.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.