Logo image
Logo image

Viisi tapaa näyttää kumppanille, että välität

3 minuuttia
Älä pidä asioita itsestäänselvyytenä. Rakkautta täytyy vaalia, ja rutiini on parisuhteen pahin vihollinen. Näytä kumppanillesi päivittäin, että välität.
Viisi tapaa näyttää kumppanille, että välität
Kirjoittanut Virginia Martínez
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Milloin viimeksi sait tilaisuuden näyttää kumppanille, että välität? Valitettavasti stressi ja arjen velvoitteet johtavat usein siihen, että ihmiset unohtavat parisuhteensa. Rakkautta tulisi kuitenkin vaalia joka päivä. Tästä syystä päätimme jakaa viisi tapaa näyttää kumppanille, että välität.

Kuinka näyttää kumppanille, että välität

Pyri kaikin keinoin näyttämään kumppanillesi, että välität. Yksi parisuhteen suurimmista virheistä on pitää asioita itsestäänselvyytenä. Rakkaudenosoitukset vähenevät vähitellen ja suhteesta tulee rutiinia. Pahimmassa tapauksessa tämä voi johtaa etääntymiseen ja jopa eroon.

Parisuhdetta tulisikin aina hoitaa, jotta se pysyisi terveenä ja tasapainoisena. Kumppanille on tehtävä selväksi, että olet suhteessa omasta tahdostasi, et vain tottumuksesta tai siksi, että et mukavuudenhalussasi tahdo asioiden muuttuvankaan.

Tässä tulee viisi tapaa näyttää kumppanille, että välität.

1. Kunnioita kumppanin omaa tilaa

Some figure

Kumppanin oman tilan kunnioittaminen ehkäisee sitä, että tunnette tukehtuvanne suhteessa.

Parisuhteessa on kaksi itsenäistä henkilöä omine tarpeineen. Kumpikin tarvitsee näin ollen myös yksityisyyttä ja omaa aikaa.

Kumppanille tulee antaa omaa tilaa, jotta hän voi tehdä mitä haluaa yksin tai viettää aikaa ystäviensä kanssa. Näin kummallakin on parempi olla suhteessa ja odotatte myös niitä yhteisiä hetkiä.

2. Riko rutiineja

Rutiini on yksi parisuhteen pahimmista vihollisista. Tästä syystä on tärkeää rikkoa rutiineja aina silloin tällöin.

Yllätykset tekevät päivästä kuin päivästä erityisen, sillä ne ovat merkki välittämisestä ja suhteen hoitamisesta. Ravintolaillallisen tarjoaminen, kotitekoisen aterian valmistaminen tai kumppanin yllättäminen esimerkiksi lahjalla, jollakin mistä hän pitää tai te molemmat pidätte, ovat kaikki hyviä ideoita. Myös aamiainen vuoteessa on loistava vaihtoehto.

Sen ei tarvitse olla mitään monimutkaista. Tarvitset vain luovuutta!

3. Muista fyysinen läheisyys

Some figure

Fyysinen läheisyys on hyvin hyödyllistä molemmille yksilöinä ja parisuhteelle.

Fyysinen läheisyys hyödyttää monin tavoin fyysisesti ja psyykkisesti:

  • Se laskee kortisolia (“stressihormonia”).
  • Kosketus lisää serotoniinin, dopamiinin ja oksitosiinin tuotantoa, mikä tekee olosta hyvän.
  • Se vähentää kipua.
  • Se auttaa muodostamaan vahvan emotionaalisen siteen.

Älä siis epäröi halata ja pitää kumppaniasi kädestä näin tarjoat hänelle kaikki mainitut hyödyt ja vahvistat samalla suhdettanne.

Suosittelemme lukemaan myös: Kuusi tapaa yhdistyä kumppanisi kanssa

4. Ole kiitollinen

Kuten jo mainitsimme, yksi pahimmista virheistä parisuhteessa on pitää asioita itsestäänselvyytenä. Ihmisillä on taipumusta uskoa, että kumppani pysyy rinnalla tuli mitä tuli, ja että hän tekee asioita toisen vuoksi vain koska niin “kuuluu” tehdä.

Ihmiset uskovat kaiken olevan vain osa rutiinia, minkä vuoksi he lakkaavat osoittamasta kiitosta siitä vaivasta, jota kumppani näkee heidän vuokseen. Mutta jos kumppanisi valmisti sinulle aterian aivan kuten hän tekee joka toinen päivä, hyvä keino näyttää kumppanille että välität, on kiittää häntä siitä.

Näin osoitat kumppanillesi sen, että et pidä hänen päivittäisiä eleitään “velvollisuuksina” ja olet kiitollinen siitä, että saat olla hänen kanssaan.

Suosittelemme lukemaan myös: 6 asiaa, jotka onnellinen pari tekee joka viikko

5. Luottamus on keino näyttää kumppanille, että välität

Some figure

Kun kumppanusten välillä ei ole luottamusta, se vaikuttaa itsetuntoon ja synnyttää riitoja.

Toiseen luottaminen kertoo itsetunnosta, itseluottamuksesta, rehellisyydestä ja hyvästä kommunikaatiosta kumppanusten välillä. Tästä syystä kumppaniin luottaminen edellyttää ensin psyykkistä tasapainoa.

Kumppaniin luottaminen on loistava keino näyttää hänelle, että välität. Se on merkki siitä, että kunnioitat ja luotat häneen sekä pidät häntä henkilönä, jolla on periaatteita ja arvoja. Tämä luottamus parantaa myös kumppanin itsetuntoa, mikä vaikuttaa positiivisella tavalla koko suhteeseen.

Kuten näet, parisuhteessa ei ole kyse vain kukkien tai lahjojen antamisesta merkkipäivinä sitä vastoin parisuhdetta tulisi hoitaa joka päivä, jotta se ei muuttuisi rutiiniksi. Onkin tärkeää näyttää kumppanille, että välität, ja että suhteenne on tietoinen valinta.

Tämä todistaa pohjimmiltaan sen, että olet suhteessa omasta tahdostasi, että rakastat kumppaniasi ja olet onnekas saadessasi pitää hänet elämässäsi.

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Davis, P. K. (1993). El poder del tacto: el contacto físico en las relaciones humanas. Paidós Ibérica.
  • Hertenstein, M. J., Holmes, R., McCullough, M., & Keltner, D. (2009). The communication of emotion via touch. Emotion, 9(4), 566-573.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.