Logo image
Logo image

6 asiaa, jotka onnellinen pari tekee joka viikko

3 minuuttia
Onnellinen pari osaa kunnioittaa toistensa yksilöllisyyttä, eikä heillä ole tarvetta olla koko päivää yhdessä. Mutta he pitävät huolen myös siitä, että he viettävät aikaa yhdessä parina.
6 asiaa, jotka onnellinen pari tekee joka viikko
Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Kuinka usein olet kohdannut onnellisen parin, jonka suhde näyttää niin vaivattomalta? Jos sinunkin suhteesi on tällainen, onneksi olkoon! Jos ei, parisuhteeseesi saattavat vaikuttaa monet eri olosuhteet ja ongelmat. Tässä artikkelissa katsomme kuutta asiaa, jotka onnellinen pari tekee joka viikko.

Tiedämme, että arki voi alkaa painaa ihmissuhteissa. Onkin tärkeää ryhtyä tuumasta toimeen arjen eri puolten parantamiseksi. Näin voitte nauttia suhteestanne täysin rinnoin sen sijaan, että olisitte onnellisia vain hetkittäin.

Jokainen haluaa tietysti tehdä asiat omalla tavallaan, mutta on olemassa tiettyjä asioita, jotka onnellinen pari tekee joka viikko. Ne ovat onneksi yksinkertaisia asioita, jotka sinäkin voit helposti toteuttaa kumppanisi kanssa ja jotka eivät tule velvollisuuksien tai muiden ihmissuhteiden tielle.

Haluatko tietää onnistuneen parisuhteen salaisuudet? Jatka lukemista ja tutustu 6 asiaan, jotka onnellinen pari tekee joka viikko.

1. Onnellinen pari tekee kotiaskareita yhdessä

Some figure

Kuulostaako tämä oudolta?

Ihmiset tottuvat jakamaan kotityöt eivätkä tule ajatelleeksi, että niiden tekeminen yhdessä voisi olla avain onneen. Kun teette viikossa yhden päivän kotiaskareita yhdessä, suhteenne vahvistuu ja saatte samalla tilaisuuden jutella.

Samalla teette yhteistyötä sellaisessa puuhassa, joka tekee kodista viihtyisämmän teille molemmille.

2. Onnellinen pari nauttii aamiaisen vuoteessa

Näytät kumppanillesi rakkautesi jokaisella eleellä ja teolla. Aamupalan nauttiminen sängyssä kerran viikossa on hyvin tehokas tapa tehdä parisuhteesta onnellinen. Parasta on, kun sen tekee spontaanisti.

Saatat vähätellä tämän merkitystä. Mutta kun heräät hieman aiemmin ja laitat kumppanillesi hänen lempiruokaansa, hän ilahtuu takuulla ja tuntee olonsa erityiseksi.

Tämä on loistava tapa, jos ette näe toisianne kovinkaan paljon viikon aikana. Tulet huomaamaan, että se on paljon arvokkaampi asia kuin kallis lahja.

Kannattaa lukea myös: Kaura-banaaniletut maistuvat aamiaisella!

3. Sammuttakaa teknologiset laitteet päiväksi

Onnellinen pari viettää joka viikko aikaa yhdessä ilman teknologisia laitteita ja muita häiriötekijöitä. Monille ihmisille tämä on kaikkein vaikein asia toteuttaa.

Pyrkikää silti ottamaan tavoitteeksi viettää ainakin yksi päivä yhdessä selailematta uutisia tai sosiaalista mediaa. Puhukaa toisillenne ja kertokaa, kuinka viikkonne sujui.

Tulet varmasti huomaamaan, että on olemassa lukematon määrä asioita, joista ette ole jutelleet. Näin tekemällä suhteenne vahvistuu vähitellen. Puhukaa itsestänne, tavoitteistanne, uusista haasteista, odotuksista ja perheestänne. Saatat hämmästyä siitä, että kumppanisi on käynyt läpi vaikka mitä viime kuukausina, etkä ole edes kuullut niistä.

4. Onnellinen pari harrastaa seksiä ja puhuu siitä

Some figure

Onnellinen pari tietää, että aikaa tulisi jäädä myös hauskanpidolle, eikä seksin tulisi koskaan olla tabu kumppanin kanssa. Siitä puhuminen ja yhdessä oleminen intiimisti joka viikko on elintärkeää terveen parisuhteen kannalta.

Seksi auttaa teitä lähentymään, kommunikoimaan paremmin ja parantamaan terveyttänne. Teidän ei silti tarvitse kokeilla outoja asentoja tai fetissejä, jotka eivät kiinnosta. Käyttäkää aikaa sen selvittämiseen, mistä pidätte ja ette pidä.

Joskus kiireiset ihmiset jättävät tämän huomiotta, mutta jos näin jatkuu pitkään, ennemmin tai myöhemmin se tulee vaikuttamaan haitallisesti suhteeseen.

Käy lukemassa tämäkin artikkeli: Seksileikit parisuhteessa: 7 piristävää vaihtoehtoa

5. Työstäkää yhteisiä projekteja

Kuinka pitkälle haluat edetä kumppanisi kanssa? Haluatko työstää hänen kanssaan yhteisiä projekteja? Tämä on oleellinen kysymys ennen kuin teet suunnitelmia hänen kanssaan.

Yhteiset projektit auttavat tekemään suhteesta terveen ja lujan. Onnellinen pari puhuu haluistaan, peloistaan ja päämääristään.

Hyödyntäkää yhteinen aika kotiaskareiden parissa tai ilman elektroniikkaa luodaksenne yhteisiä päämääriä tai tukekaa toisianne omissa henkilökohtaisissa tavoitteissanne. Tulet näkemään, että suhteessa voi luoda kaikenlaisia projekteja. Joillekin se on lapsien tekeminen, kun taas toiset parit tykkäävät matkustaa yhdessä.

Selvittäkää, mitä haluatte tehdä ja kuinka voitte saavuttaa sen. Yhteiset projektit tuovat turvaa ja vakautta suhteeseen.

6. Säilytä oma tila

Olemme puhuneet siitä, kuinka tärkeää onnelliselle parille on viettää aikaa yhdessä. Mutta on myös tärkeää, että kumpikin saa omaa tilaa.

Pyri viettämään muutama tunti tai kokonainen päivä ilman kumppaniasi kerran viikossa. Käytä tämä aika mennäksesi elokuviin yksin, viettääksesi aikaa ystäviesi kanssa, vieraillaksesi perheesi luona tai harrastaaksesi jotain. Ripaus itsenäisyyttä parisuhteessa on täysin tervettä ja välttämätöntä molemmille.

Mitä näistä asioista teet kumppanisi kanssa? Mitä näistä pidät kaikkein tärkeimpänä? Mitä muita asioita suosittelet pareja tekemään?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Castrillón Muñoz, Eduardo, Terapia de pareja: una mirada a sus procesos. Revista Colombiana de Psiquiatría [en linea] 2008, 37
  • Moral de la Rubia, José, Frecuencia de relaciones sexuales en parejas casadas: diferencias entre hombres y mujeres. Estudios sobre las Culturas Contemporáneas [en linea] 2011, XVII (Sin mes)
  • Ribeiro Ferreira, Manuel. (2004). Relaciones de género: equilibrio entre las responsabilidades familiares y profesionales. Papeles de población10(39), 219-237.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.