Viisi yrttiä, joilla libido nousee

Jos sinulla on seksiin liittyviä ongelmia, aloita juttelemalla kumppanillesi. Useimmiten tarvitaan vain pieniä muutoksia. Jos se eri riitä, kokeile näitä yrttejä ja puhu sitten lääkärillesi.
Viisi yrttiä, joilla libido nousee

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Joidenkin yrttien hyödylliset vaikutukset voivat toimia moniin eri tarkoituksiin. Nämä vaihtelevat ruoansulatuksen parantamisesta kroonisten sairauksien ja syövän ehkäisyyn. Näiden monien hyötyjen joukossa on jopa sellaisia yrttejä, joilla libido nousee luonnollisesti.

Libido on sukupuolihormonien määrittämä seksivietti. Nämä sukupuolihormonit saavat aikaan reaktion hermostossa.

Seksuaaliseen aktiivisuuteen liittyvä energia ei ainoastaan määritä toista ihmistä kohtaan tuntemamme halun määrää, vaan myös sen, saammeko nautintoa seksistä.

Seksuaalinen halukkuus on luonnollista, mutta joissakin tilanteissa, kuten työperäisessä stressissä tai tietyissä sairauksissa, se voi laskea.

Vaikka onkin totta, että ongelmaan on olemassa joitakin lääkkeitä, haluamme suositella yrttejä, jotka nostavat libidoa luonnollisesti. Koska ne ovat luonnollisia, niillä ei ole mitään sivuvaikutuksia ja niiden hyödyt ovat lähes välittömät.

1. Asparagus racemosus ja libido

Asparagus racemosus ja libido

Tätä shatavarina tunnettua kasvia on käytetty ayurvedalaisessa lääketieteessä jo pitkään parantamaan naisen elinvoimaa ja lisäämään seksuaalista halua.

Tällä yrtillä ei ole välitöntä vaikutusta, mutta säännöllisesti käytettynä se voi nostaa energiavarastoja ja ravita lisääntymiselimiä. Pitkällä tähtäimellä tämä parantaa libidoa.

Ayurvedalaisen lääketieteen mukaan naisen tulisi olla rauhallinen, stressitön ja noudattaa paljon ravintoaineita sisältävää ruokavaliota tunteakseen seksuaalista halua.

Tämä yrtti on täydellinen naisten käyttöön, sillä se hyödyttää myös sikiötä raskauden aikana.

  • Ensinnäkin se voi lisätä maidontuotantoa.
  • Se vahvistaa sikiötä tilanteessa, jossa äidillä on ollut aiemmin paljon keskenmenoja.
  • Lisäksi se stimuloi hedelmällisyyttä.
  • Se tasapainottaa estrogeenivajetta vaihdevuosien aikana.

2. Eurycoma longifolia ja libido

Tämä Tongat Alina tunnettu juuri on malesialaisesta puusta. Se kulkee myös nimellä Longifolia Jack.

Tämän juuren hyötyihin kuuluvat mm. libidon nouseminen ja hormonien tasapainottuminen. Kun hormonit ovat normaalilla tai ihanteellisella tasolla, keho on alttiimpi nauttimaan seksistä. Miehillä se voi saada aikaan pidempään kestäviä erektioita nostamalla testosteronitasoja.

Toinen hyöty on parempi sperman laatu.

3. Cnidium Monnieri

Kolmas libidoa nostava yrtti on peräisin Kiinasta, ja sitä on käytetty vuosikymmenten ajan parantamaan lisääntymisterveyttä ja edistämään seksuaalista halua sekä miehillä että naisilla.

Sen siemeniä käytetään seksuaalisiin toimintahäiriöihin ja impotenssiin. Se rentouttaa siittimen verisuonia niin, että ne laajenevat ja saavat paremmin verta. Naisilla se lisää klitoriksen verenkiertoa ja lisää sen herkkyyttä.

4. Ginseng

ginseng libidon avuksi

Ginseng on erinomainen energianlähde ja verisuonia laajentava rohto, joka parantaa erektiota lisääntyneiden nitriittioksidien ja verenkierron ansiosta.

Yksi ginsengin luonnollisista yhdisteistä, ginsenosidi, nostaa libidoa, koska sillä on samankaltainen vaikutus kuin testosteronilla.

On kuitenkin huomautettava, että kaikilla ginsengin lajeilla ei ole tätä vaikutusta – joillakin on itse asiassa rauhoittavia ominaisuuksia.

Seksuaaliseen toimintahäiriöön ja seksuaalisen halun lisäämiseen käytetty ginseng on Korean punainen ginseng. Saadaksesi kaikki nämä hyödyt sinun tulisi nauttia sitä 0,5-3 grammaa päivässä.

Voit ottaa ginsengiä teenä, raastettuna tai lisätä sitä lempiruokiisi. Muista kuitenkin, että liikaa käytettynä se voi aiheuttaa seuraavaa:

  • Päänsärkyä
  • Huimausta
  • Kohonnutta verenpainetta
  • Mielialan vaihteluja

Jos et normaalisti käytä ginsengiä säännöllisesti, sen käyttö kannattaa aloittaa hitaasti ja totutella sen makuun.

5. Kaneli

kaneli libidon nostattajana

Kaneli on luonnollinen lemmenrohto, josta voi olla apua heikkoon seksuaaliseen haluun. Tämä mauste parantaa verenkiertoa vatsan seudulla. Sen seurauksena se lisää intiimialueiden verenkiertoa sekä naisilla että miehillä.

Yksi kanelin parhaista ominaisuuksista on se, ettei sillä ole mitään sivuvaikutuksia. Jos kuitenkin kärsit korkeasta verenpaineesta, on parasta nauttia sitä pienissä määrissä ja jutella aina ensin lääkärille.

Miksi libido ongelmat on tärkeä hoitaa?

Seksuaalinen halukkuus eli libido on osa jokaisen elämää, eikä ainoastaan lisääntymistarkoituksessa. Seksuaalisen täyttymyksen saavuttaminen on välttämätöntä hyvän elämänlaadun kannalta.

Jos sinulla on ongelmia seksin suhteen, aloita juttelemalla kumppanillesi. Useimmiten tarvitaan vain pieniä muutoksia. Jos se ei riitä, kokeile näitä yrttejä ja puhu sitten lääkärillesi.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Erilliset makuuhuoneet voivat olla parisuhteessa hyvä asia
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Erilliset makuuhuoneet voivat olla parisuhteessa hyvä asia

Erilliset makuuhuoneet on idea joka yllättää monen, mutta jos sitä pohditaan hiukan syvällisemmin, huomataan ettei ajatus olekaan niin kummallinen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.