Logo image
Logo image

Verkkoapteekkien edut

3 minuuttia
Voit tehdä ostoksia verkossa nopeasti ja turvallisesti, säästää aikaa ja rahaa ja hyödyntää laajaa tuotevalikoimaa.
Verkkoapteekkien edut
Viimeisin päivitys: 02 heinäkuuta, 2024

Elämme hyperyhteyksien aikakautta, ja digitaalisista markkinapaikoista on tullut välttämätön osa jokapäiväistä elämää. Lääkkeiden ostaminen netissä muutamalla klikkauksella tuo mukanaan suuria etuja. Lue lisää ja tutustu joihinkin verkkoapteekkien tärkeimpiin etuihin.

Olipa kyse sitten mukavuudesta ja nopeudesta tai kustannustehokkaasta ja hygieenisestä vaihtoehdosta, digitaalisen muodon valitseminen antaa asiakkaille mahdollisuuden saada käyttöönsä laajan valikoiman tuotteita poistumatta kotoa.

Verkkoapteekit ovat nopeita ja turvallisia

Nykyään henkilökohtaisten hygieniatuotteiden, käsikauppalääkkeiden ja jopa reseptilääkkeiden ostaminen voi olla yhtä helppoa kuin kirjautuminen apteekin mobiilisovellukseen tai verkkoportaaliin, haluamasi tuotteen valitseminen ja maksaminen digitaalisesti. Jos siis olet vaikkapa flunssassa, voit ostaa flunssalääkkeen netissä ja odottaa, että se toimitetaan kotiisi, ilman että altistat sivullisia sairaudellesi.

Nämä ovat verkkoapteekkien edut:

1. Ne tarjoavat kätevän ja käytännöllisen ostosmenetelmän

Yksi verkkoapteekkien suurista eduista on epäilemättä se, että ne ovat käteviä, kun voit tehdä ostokset haluamastasi paikasta juuri sillä hetkellä, kun tarvitset niitä. Hätätilanteessa tai yksinkertaisesti välttääkseen jonot apteekissa voit tutustua luetteloon ja saada tietoa kaikista tuotteista ja ostaa tarvitsemasi muutamassa minuutissa.

Toinen korostettava seikka on, että käyttäjillä on mahdollisuus vertailla saman tuotteen hintaa eri apteekeissa ja hyödyntää joidenkin apteekkien tarjoamia alennuksia ja kampanjoita. Lisäksi palvelu on käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa.

Lue tämäkin: Miksi jotkut lääkkeet tulee ottaa tyhjään mahaan ja toiset ruokailun jälkeen?

2. Ne säästävät aikaa

Some figure
Ostosten tekeminen kotoa käsin säästää aikaa, mistä on tullut välttämätön seikka nykypäivän elämäntyylissä.

Koska apteekkien fyysisiin toimipisteisiin ei tarvitse lähteä, vaan asiakkaat voivat ostaa kaiken tarvitsemansa netistä ja odottaa tuotteiden saapuvan heidän kotiovelleen, he säästävät aikaa turhilta matkoilta ja välttyvät jonoilta ja tungoksilta.

Jotkut verkkoapteekit tarjoavat ilmaisen kotiinkuljetuspalvelun, kun taas toiset veloittavat kuljetuksesta, joten se kannattaa tarkistaa itse sivustolta.

3. Ne tarjoavat laajan tuotevalikoiman

Kun käyt henkilökohtaisesti apteekissa, et usein huomaa, mitä kaikkia tuotteita on tarjolla. Verkkoapteekeissa on suurempi valikoima ja varastot, ja netissä on helpompi selata valikoimaa, joten asiakkailla on mahdollisuus valita tuote, joka vastaa parhaiten hänen tarpeitaan.

Käsikauppalääkkeistä, monivitamiineista ja luonnollisista lisäravinteista henkilökohtaiseen hygieniaan, kosmetiikkaan ja kauneudenhoitotuotteisiin, internetistä löydät hyvän valikoiman tuotteita ja tuotemerkkejä, joiden avulla voit tehdä parhaan ostoksen. Kokeile siis etsiä eri apteekeista löytääksesi parhaan tarjouksen.

4. Ne tarjoavat virtuaalista neuvontaa

Some figure
Jotkut verkkoapteekit tarjoavat sivustonsa kautta neuvontaa ostosten teossa.

Yhä useammissa verkkoapteekeissa on chatteja ja digitaalisia kanavia, joiden kautta asiakkaat voivat olla vuorovaikutuksessa apteekin henkilöstön kanssa ja löytää tarpeisiinsa sopivimman tuotteen. Näin he voivat kysyä joidenkin lääkkeiden vasta-aiheista tai pyytää ammattilaisen mielipidettä hätätilanteissa.

5. Ne julkaisevat yksinoikeustarjouksia, joiden avulla voi säästää rahaa

Useina verkko-ostokset ovat paljon halvempia kuin fyysisesti ostoksilla käynti. Tämä johtuu siitä, että internetissä on paljon yksinoikeustarjouksia, kuten alennuksia kanta-asiakkaille. Tästä syystä on tärkeää tutkia kaikki edut, joita kukin apteekki tarjoaa käyttäjilleen.

6. Niillä on nopea ja turvallinen toimitus

Verkkoapteekeissa on turvallista tehdä ostoksia ja maksaa, sillä niiden järjestelmät takaavat kaikkien ostosten turvallisuuden digitaalisilla alustoillaan. Voit siis olla rauhassa tilauksia tehdessäsi ja välttää mahdolliset hankalat tilanteet.

Toimituksen kesto voi puolestaan vaihdella suurestikin, riippuen erityisesti siitä, millä alueella asut. Suurissa kaupungeissa ja viikolla päiväsaikaan tehdyillä tilauksilla on luonnollisesti nopeampi toimitus kuin taajamien ulkopuolella ja viikonloppuisin.

Lue lisää: Lääkkeiden oikeaoppinen säilyttäminen

Ostosten suorittaminen verkkoapteekissa tuo suuria etuja

Monet ihmiset ovat lopettaneet pitkät apteekkimatkat ja ostavat nyt kaiken tarvitsemansa puhelimen, tabletin tai läppärin kautta. Verkkoapteekit tarjoavat asiakkailleen useita etuja, joista voi olla suurta hyötyä ajan ja rahan säästämiseksi, mutta myös mukavuutta ja käytännöllisyyttä.

Kun siis seuraavan kerran tarvitset yskänlääkettä tai reseptilääkkeesi loppuu kohtikään ja sinulla on sähköinen E-resepti, muista, että voit ostaa tuotteet turvallisesti kotoa käsin. Näin et huolehdi vain omasta hyvinvoinnistasi, vaan myös perheesi ja muiden ympärilläsi olevien hyvinvoinnista.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Gobierno de España. (2013). Real Decreto 870/2013, de 8 de noviembre, por el que se regula la venta a distancia al público, a través de sitios web, de medicamentos de uso humano no sujetos a prescripción médica. Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad
  • Simó Miñana J. (2012). Utilización de medicamentos en España y en Europa. Atención Primaria. 2012;44(6):335-347. Medicina de Familia y Comunitaria, Centro de salud Rochapea, Pamplona, España. DOI: 10.1016/j.aprim.2011.06.009
  • Watanabe K. (2016). [Non-prescription Drugs and Self-medication: Features and Subjects in Pharmaceutical Education]. Yakugaku Zasshi. 2016;136(7):933-7. Japanese. doi: 10.1248/yakushi.15-00257-1. PMID: 27374953.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.