Valmista herkullista seesamikanaa

Seesamikanan valmistuksessa paras vaihtoehto ovat kanan rintapalat, sillä niitä käyttämällä lopputulos on mehevämpi. Muutkin osat kanasta käyvät.
Valmista herkullista seesamikanaa
Eliana Delgado Villanueva

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Eliana Delgado Villanueva.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Jos haluaisit valmistaa vähän erilaisen aterian, mutta et tiedä mitä laittaisit tai kaikki ruokalajit kyllästyttävät, ei hätää. Miltä kuulostaisi herkullinen seesamikana? Tämä ruokalaji sopii täydellisesti monien lisukkeiden kanssa. Jotta voisit tutustua tähän reseptiin ja tietäisit miksi sitä olisi hyvä valmistaa itse kotona, on verrattava kotitekoisen aterian hyviä puolia pikaruokapaikkojen ruokiin.

Tänään ehdottamamme seesamikana perustuu kiinalaiseen reseptiin. Kuten tiedät, lähes kaikilla resepteillä on alkuperänsä, eikä seesamikana ole poikkeus. Tietysti kaikki muutkin versiot tästä ruokalajista ovat hyviä. Se mikä ratkaisee keittiössä, on kekseliäisyys ja maun huomioiminen.

Jos siis olet nyt kotona ja sinulla on aikaa ja energiaa, miksi et kokeilisi valmistaa seesamikanaa? Se ei vie kauaa ja resepti on ulottuvillasi. Noudata vain antamiamme ohjeita. Ja koska ruoan laadulla ja sen terveysvaikutuksilla on meille väliä, kerromme nyt joitakin ravitsemuksellisia tietoja tästä ruokalajista.

Koska kana on kuivaa ja vähärasvaista lihaa, se on ihanteellista syödä. Sinun on vain tiedettävä mikä osa kanasta tulee käyttää, aina reseptistä riippuen, ja saat hyviä ravintoaineita enemmän tai vähemmän.

Mitä ainesosia sitten tarvitaan seesamikanan valmistamiseen? Yksinkertaisesti vain kananrintaa. Se on tämän reseptin pääainesosa, jonka ympärille ruoka valmistetaan. Kana kypsennetään pannulla pienessä määrässä öljyä ja siihen lisätään sitten muita ainesosia.

Seesamikanaan tulee seesaminsiemeniä

Tällä valmistusmenetelmällä ja ainesosilla kanasta tulee sopivasti hapanimelää.

Enää tarvitsee vain aloittaa kokkaaminen.

Valmista herkullista seesamikanaa

Ennen kuin esittelemme reseptin ainesosat ja valmistusohjeet tarkemmin, ehdotamme vielä joitakin lisukkeita tämän ruokalajin oheen.

Keittobanaanit ovat yksi loistava vaihtoehto. Niitä voi valmistaa monin eri tavoin, omien mieltymysten mukaan. Jos haluat nälän tyydyttämisen lisäksi hieman herkutella, keittobanaanit ovat hyvä lisukevaihtoehto.

Myös valkoinen riisi sopii seesamikanan kanssa loistavasti. Siihen ei tarvita lisäksi muuta kuin pannulla valmistettu kastike ja hieman annattoa antamaan väriä, tai sitten pelkkää suolaa ja valkosipulia. Riisi on perinteinen lisuke, joka sopii kaikkiin resepteihin.

Ruokaan saa mehevyyttä kanakastikkeella tai salaatilla. Tärkeintä on se, että minkä tahansa lisukkeen näistä valitsetkin, se lisää aina aterian monipuolisuutta ja siten sen terveellisyyttä. Hyvä maku ja terveellisyys ovat aina positiivinen yhdistelmä.

Ainekset

  • 4 kpl (n. 600 g) nahatonta kananrintafilettä
  • 165 g hunajaa
  • 500 ml vettä
  • 50 ml soijakastiketta (tai oman maun mukaan)
  • 1 rkl jauhettua inkivääriä
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
Seesamikana sisältää seesaminsiemeniä

Valmistus

1. Pese kananrinnat ensin hyvin.
2. Pilko ne palasiksi ja anna olla lisäämättä muita ainesosia.
3. Voitele pannu tujauksella oliiviöljyä ja laita hella keskilämmölle. Anna lämmetä hieman.
4. Kun pannu on riittävän kuuma, laita kanapalat sinne ja anna kypsyä 7 minuuttia.
5. Sillä aikaa kun kana kypsyy, valmista kastike.
6. Kastikkeeseen tarvitaan hunajaa, soijakastiketta, vettä, maissitärkkelystä ja jauhettua inkivääriä. Laita ne keskikokoiseen kulhoon ja ala sekoittaa huolellisesti.
7. Katso ettei seokseen jää paakkuja. Jos seos tuntuu liian paksulta, voit lisätä hieman vettä ja jatkaa sekoittamista.
8. Laita seos pannuun ja anna kastikkeen sekoittua kanan kanssa. Anna kypsyä niin kauan, kunnes kana on imenyt itseensä runsaasti kastiketta (ei kaikkea).
9. Lopuksi ripottele seesaminsiemeniä tasaisesti kaikkialle kanan päälle.
10. Anna kypsyä vielä minuutin ajan ja ota pois liedeltä. Seesamikana on nyt valmis nautittavaksi. Hyvää ruokahalua!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Herkullinen kana-kasvisriisi
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Herkullinen kana-kasvisriisi

Tämä kana-kasvisriisi tuo yhteen useita terveelliseen ja tasapainoiseen ruokavalioon suositeltuja ruokia. Lue helppo resepti!  • Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606
  • Pathak N, Rai AK, Kumari R, Bhat KV. Value addition in sesame: A perspective on bioactive components for enhancing utility and profitability. Pharmacogn Rev. 2014;8(16):147–155. doi:10.4103/0973-7847.134249

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.