Logo image
Logo image

Valkoinen tee painonpudotukseen

2 minuuttia
Valkoinen tee on oiva apu painonpudotukseen ja tukemaan hyvä ruokavaliota.
Valkoinen tee painonpudotukseen
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Valkoinen tee on erinomainen apu painonpudotukseen, sillä se sisältää runsaasti lääkinnällisiä ominaisuuksia sekä antioksidantteja. Alhaisen kofeiinimäärän ansiosta sitä voi nauttia pitkin päivää täysin huoletta.

Valkoinen tee nopeuttaa aineenvaihduntaa ja polttaa näin rasvaa kehosta. Se toimii myös diureettina eli nesteenpoistajana ja puhdistajana, joten pääset eroon myös ylimääräisestä nesteestä.

Valkoinen tee painonpudotukseen

Kirkas ja hedelmäisen maun omaava valkoinen tee on kotoisin Kiinasta, joka tunnetaan luonnonmukaisten lääkkeiden maana. Kiinalaiset tuntevatkin hyvin kasvien, kuten valkoisen teen, lääkinnällisen käytön moneen sairauteen.

Teetä suositellaan juotavaksi kolme kertaa päivässä: aamiaisen aikaan, lounaan jälkeen sekä yksi kuppi ennen nukkumaanmenoa. Tee ei vaadi erikoisia ruokavalioita, vaan toimii hyvin luonnollisena apuna perusruokavalion kanssa.

Tietenkin terveellinen ruokavalio ja liikunta vain lisäävät tehoa painonpudotukseen.

 

Dieetti valkoisella teellä

Some figure

 

 • Syö aamiaiseksi:

Lasillinen greippi- tai appelsiinimehua

Siivu kokojyväleipää juuston kera

Kupillinen valkoista teetä

 • Välipalaksi on muutamia vaihtoehtoja:

Hedelmä tai myslipatukka

Voit myös syödä jogurtin tai juustosiivun

Mikäli nämä vaihtoehdot eivät miellytä, voit juoda sokerittoman hedelmäsmoothien tai vihanneksia

 • Lounaaksi:

Grillattua kananrintaa ilman nahkaa

Vihanneskeittoa tai kypsennettyjä vihanneksia

Hedelmäsalaatti

Kupillinen valkoista teetä

 • Välipalaksi:

Hedelmä

Jogurtti

(Kupillinen valkoista teetä)

 • Voit käyttää myös yhden vaihtoehdon aiemmasta välipalasta:

Hedelmä tai myslipatukka

Voit myös syödä jogurtin tai juustosiivun

Mikäli nämä vaihtoehdot eivät miellytä, voit juoda sokerittoman hedelmäsmoothien tai vihanneksia

 • Päivälliseksi:

Kotitekoista vihanneskeittoa

Pieni annos tummaa riisiä

Kunnon annos salaattia haluamillasi vihanneksilla

Hedelmä

(Kupillinen valkoista teetä)

Tämän lisäksi juo vielä yksi kupillinen valkoista teetä ennen nukkumaanmenoa. Dieetillä on tärkeää tarkkailla annoskokoa ja vältellä ruokia, jotka sisältävät sokeria. Suosittelemme myös 40 minuutin päivittäistä liikuntaa.

Valkoisen teen hyödyt

Some figure

 

 • Auttaa suojelemaan sydäntä: Vähentää kolesterolia ja kontrolloi verenpainetta. Näin tee suojaa sydän- ja verisuonisairauksilta ja sydänkohtauksilta.
 • Antioksidantti: Vihreää teetä tehokkaampi anti age -hoito sisältämiensä katekiinien ja polyfenolien ansiosta. Nämä antioksidantit taistelevat vapaita radikaaleja vastaan ja vahvistavat kehoa. Se estää solujen hapettumista ja sisältää enemmän vitamiineja kuin muut juomat, kuten appelsiinimehu. Nuorentaa ja suojaa ihoa auringolta ja muilta ulkoisilta tekijöiltä, jotka voivat aiheuttaa ihosyöpää.
 • Parantaa ruoansulatusta: Auttaa sulattamaan rasvaiset ruoat paremmin ja tehostaa ruoansulatusta.
 • Antibiootti ja stimulantti: Vähentää väsymystä ja tehostaa aivojen toimintaa ilman sivuvaikutuksia uneen, sillä se ei sisällä paljoa kofeiinia. Aktivoi myös kehon suojausta ja estää näin infektioita.
 • Syövän ehkäisijä: Englantilaisen Kingstonin yliopiston tutkimuksen mukaan valkoinen tee auttaa ehkäisemään sairauksia, kuten syöpää, niveltulehdusta ja diabetesta. Professori Declan Naughtonin mukaan “kupillinen valkoista teetä päivässä vähentää tulehdusta ja pienentää näin syöpäriskiä, reumaa ja jopa ryppyjä.”

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Swift DL, McGee JE, Earnest CP, Carlisle E, Nygard M, Johannsen NM. The Effects of Exercise and Physical Activity on Weight Loss and Maintenance. Prog Cardiovasc Dis. 2018 Jul-Aug;61(2):206-213.
 • Khan N, Mukhtar H. Tea Polyphenols in Promotion of Human Health. Nutrients. 2018 Dec 25;11(1):39.
 • Carloni P., Tiano L., Padella L., Bacchetti T., et al., Antioxidant activity of white, green and black tea obtained from the same tea cultivar. Food Research International, 2013.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.