Logo image
Logo image

Valkaise hampaat luonnollisesti omenaviinietikalla

3 minuuttia
Tämä luonnontuote on hiukan aggressiivinen, ja haittavaikutukset välttääksesi onkin tärkeää, että laimennat omenaviinietikkaa vedellä ennen kuin käytät sitä suuvetenä hampaiden valkaisemiseksi.
Valkaise hampaat luonnollisesti omenaviinietikalla
José Gerardo Rosciano Paganelli

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri José Gerardo Rosciano Paganelli

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Useimmille on tärkeää pitää hampaat valkoisina, sillä sen lisäksi että asia liittyy hygieniaan,hymy on aina viehättävämpi valkoisin hampain. Lue tämän päivän artikkelistamme ohjeet ja valkaise hampaat luonnollisesti itse!

Hampaiden valkaisu voi olla työlästä ja siksi onkin tarjolla lukuisia ammattilaisten kehittämiä sekä kotikonstein toteutettavia hoitoja. Näiden hoitojen tulokset vaihtelevat henkilöstä riippuen, mutta moni pystyy niiden avulla saamaan hohtavat hampaat, joissa ei ole epämiellyttävän näköisiä kellertäviä tahroja.

Useimmat tällaiset menetelmät ovat kalliita, mutta valittavana on myös sellaisia tuotteita, jotka ovat sekä edullisia että luonnollisia. Tämä pätee myös erään sellaisen luonnontuotteen kohdalla, jota useimmilla on jo valmiina keittiökaapissaan. Tämä luonnon raaka-aine pystyykin poistamaan hampaiden tahroja sekä tekee niistä terveemmän näköiset.

Kyseessä on niinkin tavallinen tuote kuin omenaviinietikkaja sen ainekset tuovat suuret hyödyt suun terveydenhoidossa.

Seuraavaksi kerromme tarkemmin, miksi omenaviinietikka on niin kyvykäs apu hampaiden hoidossa – jatka siis lukemista ja valkaise hampaat helposti sekä luonnollisesti itse kotona!

Valkaise hampaat luonnollisesti omenaviinietikalla

Some figure

Tämä täysin luonnollinen tuote on perinteinen apu hampaiden pitämiseksi terveinä. Se on valmistettu kypsistä omenoista, jotka altistetaan käymisprosessille, ja tämän tuloksena on emäksinen neste.

Omenaviinietikassa on pektiiniä, luonnollisia entsyymejä sekä mineraaleja, kuten rautaa, kalsiumia, kaliumia ja magnesiumia (kaikki näistä ovat tarpeen, jotta hampaasi voisivat säilyä vahvoina).

Vaikka suurin osa omenaviinietikan hyödyistä liittyykin ihmisen sisäiseen terveyteen, on todistettu, että tätä tuotetta kannattaa käyttää myös suuvetenä.

Sen happopitoiset ainesosat, kuten esimerkiksi etikkahappo, vähentävät bakteereja sekä estävät hampaiden reikiintymistä ja tulehduksia, kuten vaikkapa ientulehdusta. Ne ovat avuksi monen muunkin suun ongelman kanssa.

Some figure

Omenaviinietikalla on myös valkaiseva vaikutus hampaissa, ja vaikka tämä tuote ei olekaan yhtä tehokas apu kuin ammattilaisten kehittämät ratkaisut, se on silti hyvä vaihtoehto ruoan aiheuttaman plakin kerääntymisen ja tahrojen estämiseksi.

Toinen omenaviinietikan etu, joka kannattaa ehdottomasti pitää mielessä, on se että se vähentää happoisuutta sekä muuttaa sitä ympäristöä, joka vaaditaan bakteerien selviytymiseen. Tämä estää uusia tulehduksia kehittymästä.

Koska happoisuus voi aiheuttaa hampaan kiilteelle haittaa, omenaviinietikkaa ei koskaan tulisi käyttää ilman, että sitä on ensin laimennettu veteen.

Vaikka saatatkin ajatella, että hoidon tulokset olisivat tehokkaammat laimentamattoman omenaviinietikan avulla, ajan kuluessa tämän nesteen voimakkuus saattaa olla vahingollista hampaidesi vahvuuden kannalta.

Jotta voisit hyödyntää omenaviinietikan loistavia ominaisuuksia ilman riskejä hampaidesi hyvinvoinnille, seuraavaksi kerromme kuinka tätä tuotetta voidaan käyttää terveelliseen valkaisuun.

Kuinka valkaiset hampaat omenaviinietikalla

Some figure

Jotta voisit huomata omenaviinietikan vaikutuksen jo lyhyessä ajassa, varmista että käytät vain 100-prosenttisesti luonnonmukaista tuotetta.

Voit luultavasti löytää toisenlaisia vaihtoehtoja halvemmalla, mutta vaikka rahaa näin säästyykin, tällaiset tuotteet eivät toimi yhtä tehokkaasti tässä tarkoituksessa, sillä jalostuksen seurauksena niiden ravinnepitoisuus on alhaisempi.

Tarvittavat ainekset

Toimi näin

 • Laimenna teelusikallinen omenaviinietikkaa desilitraan lämmintä vettä, ja käytä nestettä ennen kuin harjaat hampaasi aamulla.
 • Kurlaa kurkkuasi 30 sekunnin ajan, sylje neste pois, ja harjaa sitten hampaasi normaaliin tapaan.
 • Jos sinulla on pahanhajuinen hengitys tai jos kärsit jostakin suun tulehduksesta, toista tätä käsittelyä kaksi tai kolme kertaa päivässä.
 • Toista hoitoa joka päivä ja ole sen kanssa kärsivällinen, sillä tulokset eivät ilmaannu aivan heti.

Valkaise hampaat luonnollisesti ja tehokkaasti

Vaikka tämän hoidon hyödyt vaihtelevatkin henkilöstä riippuen, eräät vinkit kannattaa ottaa huomioon, jotta ero entiseen olisi mahdollisimman suuri.

Jos yrität poistaa tahroja hampaistasi ja haluat saada hymysi kirkkaammaksi, yritä välttää seuraavan tyyppisiä ruokia:

 • tumma suklaa
 • muhennokset
 • ketsuppi ja soijakastike
 • punajuuri
 • karpalo
 • punaviini
 • kahvi
 • virvoitusjuomat

Vaikka näitä tuotteita voikin tietysti nauttia aina silloin tällöin, niitä kannattaa rajoittaa sinä aikana, kun toteutat hampaita valkaisevan hoitosi.

Hoidon aikana on myös tärkeää olla hiukan varovaisempi hampaiden harjauksen kanssa, ja tulisi odottaa vähintään puoli tuntia jokaisen aterian jälkeen ennen purskuttelua. Jotkut ainekset ruoassa saattavat muuttaa suun pH-arvoa, ja jos sitten harjaat hampaasi aivan välittömästi, tuloksena voi olla kiilteen heikentyminen.

Käytä hoidon ohella hyvälaatuista hammastahnaa, ja tulet huomaamaan, että kirkkaampi ja valkoisempi hymy on mahdollista saavuttaa myös luonnollisesti.

Valkaise hampaat siis helposti näillä ohjeilla omenaviinietikan avulla, ja ylläty tuloksista!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


University Health News Daily. (2017). E. Coli: Dangerous Bacteria Crops Up (Again) in Health Scare. https://universityhealthnews.com/daily/digestive-health/e-coli-protect-bacterias-dangerous-strains/


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.