Vaihtoehtoisia hoitoja kuorsauksen hillintään

Tietyt terveysongelmat ja elämäntavat voivat aiheuttaa kuorsausta. Tästä artikkelista löydät vaihtoehtoisia hoitoja kuorsauksen hillintään.
Vaihtoehtoisia hoitoja kuorsauksen hillintään
Sergio Alonso Castrillejo

Tarkistanut ja hyväksynyt: farmaseutti Sergio Alonso Castrillejo.

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Monet kuorsaajat toivoisivat löytävänsä lopullisen ratkaisun kuorsaukseen – kuten myös vieressä nukkuva puoliso! Jokaöinen kuorsaus voi lisäksi liittyä terveysongelmiin, kuten sydän- ja verisuonisairauksiin sekä hengityselimistön häiriöihin. Tässä artikkelissa jaamme vaihtoehtoisia hoitoja kuorsauksen hillintään, joiden ominaisuuksia on tutkittu. Joissakin tapauksissa niiden käyttö perustuu kuitenkin vain epävirallisiin tietoihin, kuten ihmisten omiin kokemuksiin. Ne voivat siitä huolimatta auttaa hillitsemään kuorsausta ja olla keino välttää invasiivisemmat hoidot.

Kuorsauksen hoito

Kuorsaus on seurausta vastustuksesta, jota ilma kohtaa kulkeutuessaan keuhkoihin. Se on myös oire hengityselimistön ongelmista. Kun kuorsaus on pahaa, puhutaan unihäiriöstä.

Useiden vuosien ajan lopullisena hoitona on ollut leikkaus, joka koostuu ylempien hengitysteiden laajentavien lihasten sähköstimulaatiosta.

CPAP-laite kuorsaukseen

CPAP-laitetta käytetään uniapnean hoidossa

CPAP-laite on tarkoitettu osbstruktiiviseen uniapneaan, sillä se edistää ilman kulkua unen aikana.

CPAP tulee sanoista continuous positive airway pressure. Lääkärit määräävät tämän laitteen uniapnean hoitoon eli samalla myös kuorsauksen hillintään.

Laite hyödyntää ilmanpainetta, joka painaa kielen ja kurkun avoimeksi niin, että ilma pääsee kulkeutumaan helpommin. Tällä laitteella voi kuitenkin olla myös sivuvaikutuksia.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: Luonnollinen apu kuorsaukseen ja uniapneaan

Vaihtoehtoisia hoitoja kuorsauksen hillintään

1. Vähäsuolainen ruokavalio

Vaikka aiheesta ei ole tehty paljon tutkimuksia, asiantuntijat suosittelevat vähäsuolaista ruokavaliota, jossa on paljon luontaisia diureetteja. Tämä voi auttaa hillitsemään kuorsausta siitä syystä, että se vähentää elimistöstä nestettä, joka on yhdistetty uniapneaan.

Sänkyyn mentäessä nämä nesteet kulkeutuvat jaloista kaulan alueelle. Näin ollen nesteiden kertymisen torjuminen voi auttaa lievittämään kuorsausta. Tähän asiantuntijat ehdottavat seuraavia ohjenuoria:

  • Poista liika suola ruokavaliosta.
  • Mausta yrteillä, valkosipulilla, sipulilla, sitruunalla jne.
  • Älä syö pitkälle jalostettuja tuotteita, kuten kastikkeita, keittoja, makkaroita, leikkeleitä, tölkkiruokia, soijakastiketta, juustoa jne.
  • Syö enemmän hedelmiä, vihanneksia ja salaatteja.

2. Vaihtoehtoisia hoitoja kuorsauksen hillintään: inkivääri, kurkuma ja valkosipuli

Inkivääristä voi valmistaa vaihtoehtoisia hoitoja kuorsauksen hillintään

Luonnollisten tulehdusta lievittävien ainesosien käyttö voi auttaa vähentämään tulehdusta ja hillitsemään kuorsausta.

Toisena ehdotamme kolmea lääkitsevää ruoka-ainetta, joilla on tulehduksen vastaisia ominaisuuksia: inkivääriä, kurkumaa ja valkosipulia. Säännöllisesti käytettyinä ne voivat lievittää kuorsausta lisäävää hengitysteiden tulehdusta.

Näitä ruokia voi joko sisällyttää ruokavalioon sellaisenaan tai nauttia lisäravinteina. Ne ovat samalla myös antioksidoivia ja puhdistavia hoitoja, jotka auttavat parantamaan terveyttä kokonaisvaltaisesti.

3. Magnesiumia kuorsaukseen

Kolmas vaihtoehtoinen hoito kuorsauksen hillintään on magnesiumtabletit. Tämä kivennäisaine on osoittautunut tehokkaaksi muun muassa hermoston tasapainottamisessa, tulehduksen vähentämisessä ja unen laadun parantamisessa.

Jotta tuloksia syntyisi, näiden lisäravinteiden syönnin ohessa tulisi tehdä parannuksia myös ruokavalioon ja elämäntapoihin. Lisäravinteita tulisi lisäksi käyttää vain lääkärin ohjeistuksella.

Kannattaa lukea myös: 2 magnesiumpitoisinta teetä

4. Vaihtoehtoisia hoitoja kuorsauksen hillintään: hypnoterapia

Hypnoterapia on vaihtoehtoinen hoito kuorsauksen hillintään

Joitakin terapioita, kuten hypnoosia, on tutkittu mahdollisina hoitovaihtoehtoina kuorsaukseen.

Hypnoterapia on eräänlaista psykoterapiaa, jossa hyödynnetään ohjattuja rentoutus- ja keskittymisharjoituksia. Viime aikoihin asti sitä on käytetty vaihtoehtoisena hoitona alkoholismiin, tupakoinnin lopettamiseen ja laihduttamiseen.

Tutkimukset osoittavat, että tällainen hypnoosimenetelmä saattaisi auttaa ihmisiä parantumaan kuorsauksestaan. Tämä voitaisiin saavuttaa hypnoosin kautta, mikä ajan myötä vähentäisi kuorsauksen voimakkuutta ja kestoa.

Tehottomat hoidot kuorsaukseen

Nykyään myydään paljon laitteita ja tuotteita, jotka lupaavat hillitä kuorsausta helposti ja luonnollisesti. Nämä hoidot ovat erittäin houkuttelevia, sillä ne lupaavat nopeita tuloksia yleensä kohtuuhintaan. Niiden tehosta ei kuitenkaan ole minkäänlaista näyttöä.

Joitakin tällaisia tuotteita ovat:

  • Kuorsausranneke, jossa on elektrodeja.
  • Suihkeet kurkun limaisuuteen, jotka voivat kyllä toimia, mutta vain silloin kun kuorsaus johtuu flunssan aiheuttamasta nenän tukkoisuudesta.
  • Hengitysteitä avaavat nenälaastarit, jotka toimivat vain pinnallisesti mutta eivät kitapurjeessa. Ne on yhdistetty näin myös nenän tukkoisuuden hoitoon.

Nyt tiedät joitakin vaihtoehtoisia hoitoja kuorsauksen hillintään. Ruokavalion muuttaminen voi myös osoittautua hyödylliseksi, kuten myös hypnoterapia ja magnesiumlisäravinteet. Muista myös ylipainon karistamisen ja tupakoimattomuuden merkitys.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Eroon kuorsauksesta ja uniapneasta kotikeinoin
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Eroon kuorsauksesta ja uniapneasta kotikeinoin

Kuorsaus ja uniapnea ovat yleisiä ongelmia. Lue vinkkejä ruokavaliosta ja muita ohjeita päästäksesi eroon kuorsauksesta kotikeinoin!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.