Logo image
Logo image

Vahvista niveliä ja luita helpolla kotihoidolla

3 minuuttia
Nyt esittelemme herkullisen ja täysin luonnollisen reseptin, jotta voisit vahvistaa kotikeinoin luitasi ja niveliäsi.
Vahvista niveliä ja luita helpolla kotihoidolla
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Luiden vahvistaminen ei tarkoita sitä, että olisi pakko kääntyä lääkkeiden puoleen. Tänään esittelemme muutamia a luonnollisia ratkaisuja, jotka toimivat lisinä tai pääasiallisena hoitona luiden ja nivelten kunnon kohentamiseksi. Vahvista niveliä ja luita tehokkaasti näillä hoidoilla!

Vahvista niveliä ja luita – ne tukevat koko kehoasi

Koska luut ja nivelet ovat kehon tuet, on tärkeää kiinnittää huomiota mihin tahansa epämukavuuteen tai vaivaan joka niissä tuntuu, jotta tämä ei vaikuttaisi päivittäisiin aktiviteetteihisi tai pahenisi ajan kuluessa. Näin voit välttää heikentymisen ja ongelmat elämänlaadussasi.

On tärkeää muistaa se, että kehon kunto heikkenee pikkuhiljaa, kun ikää tulee lisää. Usein luiden ja nivelten kipu ilmenee seurauksena tulehtuneisuuden prosessista, tartunnoista, vammoista ja monien erilaisten kroonisten sairauksien vuoksi.
Some figure

Vaikka nämä oireet voivatkin vaihdella, yleensä ne ilmaantuvat jokaiselle jossain vaiheessa elämää. Kun näin tapahtuu, voidaan sen jälkeen, kun ollaan oltu yhteydessä asiantuntijaan, kokeilla useaa erilaista hoitoa luiden ja nivelten vahvistamiseksi.

Oletpa jo saanut reseptin tai et, useimmat ratkaisut luiden ja nivelten vahvistamiseksi koostuvat yhdistelmästä hyvää elämäntyyliä ja luonnollisia hoitoja, ja ne auttavat estämään ongelmien kehittymistä.

Luonnossa on useita sellaisia tuotteita, jotka voivat tarjota loistavat hyödyt terveydelle. Itse asiassa moni lääke perustuu luonnollisiin aineksiin tai ainakin sisältää tällaisia, kuten esimerkiksi kasveja, siemeniä, öljyjä tai muita vastaavia luonnontuotteita. Vahvista niveliä ja koko luustoasi tehokkaasti seuraavilla luonnontuotteilla:

Vahvista niveliä ja luustoa luonnollisesti

Some figure

Seuraavaksi ehdotamme luonnollista hoitoa, joka sisältää tulehtuneisuutta torjuvia ja antioksidanttiaineksia. Sen jälkeen, kun nämä ovat imeytyneet kehoosi, ne auttavat vahvistamaan luitasi sekä minimoivat nivelten ongelmat.

Hoidossa yhdistyvät eräiden siementen ominaisuudet sellaisiin aineksiin kuten hunajaan, rusinaan ja liivatteeseen, ja näin saadaan ravinnelähde, joka pystyy vähentämään tulehtuneisuutta ja epämukavuutta.

Lisäksi tämä on hyvä hoito siksikin, että se sisältää runsaasti luonnollisia entsyymejä, kuitua ja aminohappoja, joiden imeytyminen vahvistaa luita ja niveliä, ja ne vähentävät ongelmien toistuvuutta. Lisäksi hoidosta saadaan seuraavat hyödyt:

 • Kalsiumia ja magnesiumia – nämä kaksi elintärkeää mineraalia auttavat pitämään yllä luutiheyttä etenkin silloin, kun ongelmana on kuluminen.
 • Siitä saadaan pieniä määriä kaliumia, joka on yksi niistä ravinteista, jotka tasapainottavat natriumin määrää sekä auttavat estämään nesteen kerääntymistä.
 • Lisäksi siinä on merkittävä määrä Omega-3 -rasvahappoja, jotka kuten jo varmasti tiedätkin, auttavat vähentämään kudosten tulehtuneisuutta ja verenkierron ongelmia.
 • Se sisältää myös hyvälaatuisia proteiineja, kuten myös vitamiineja ja antioksidantteja, jotka auttavat pitämään yllä kollageenin tuotantoa nivelten suojelemiseksi.
 • Lisäksi tämä luonnollinen hoito tarjoaa energiaa, jos sitä nautitaan säännöllisesti. Näin se auttaa parantamaan fyysistä ja henkistä kykyä päivän edetessä.

Resepti luiden ja nivelten vahvistamiseksi

Some figure

Tarvittavat ainekset

 • 2 ruokalusikallista kurpitsansiemeniä
 • 2 ruokalusikallista seesaminsiemeniä
 • 2 ruokalusikallista maustamatonta gelatiinia eli liivatetta
 • 5 ruokalusikallista pellavansiemeniä
 • 3 ruokalusikallista rusinoita
 • 2,5 dl hunajaa

Näin tämä hoito valmistetaan

Laita ensin siemenet tehosekoittimeen, ja lisää mukaan maustamaton gelatiini, rusinat ja hunaja. Sitten anna ainesten sekoittua suurella nopeudella 2-3 minuutin ajan, jotta saat tasaisen koostumuksen, jossa ei ole paakkuja. Kun seos on valmis, kaada se astiaan ja laita sitten peitettynä säilöön jääkaappiin.

Näin tämä siirappi tulee nauttia

 • Mielellään sitä tulisi ottaa tyhjään vatsaan.
 • Ota ruokalusikallinen ennen lounasta, ja jos haluat, myös ennen illallista.
 • Pidä tätä hoitoa yllä pidemmän aikaa, jotta juoma voisi vaikuttaa kunnolla.
 • Tämä neste voidaan laimentaa puolikkaaseen kupilliseen lämmintä vettä, jotta se olisi helpompi nauttia.
 • Laita se säilöön jääkaappiin (juoma säilyy hyvänä jopa kaksi kuukautta).

Muita suosituksia

Some figure

Jotta voisit optimoida tämän luonnollisen hoidon vaikutukset kehossasi, on tärkeää pitää yllä hyviä ruokailutottumuksia. Tässä mielessä haluamme siis muistuttaa seuraavista asioista:

 • Rajoita virvoitusjuomien, roskaruoan, natriumin ja sokerin määrää ravinnossasi.
 • Lisää hedelmien, kasvisten, vähärasvaisen lihan ja täysjyväviljan määrää ruoassasi.
 • Juo kasvimaitoja (mieluiten sellaisia, jotka on rikastettu kalsiumilla ja magnesiumilla), jotta voisit vahvistaa luitasi ja niveliäsi.
 • Jos sinulla on tulehtuneisuutta ja nesteen kertymistä, varmista, että juot runsaasti vettä ja nestettä poistavia juomia.
 • Viimeisenä sitten vielä tämä vinkki: ota hyvän ruokavaliosi ohelle sellainen liikuntarutiini, joka sopii omiin tarpeisiisi ja fyysiseen kykyysi.

Tunnetko kipua ja raskautta nivelissä? Oletko huolissasi siitä, että niveltesi kunto saattaa olla menossa alamäkeä? Tartu tilaisuuteen ja ala hyödyntää tätä siirappia, jonka avulla voit helposti pitää nivelesi ja luusi hyvässä kunnossa. Näin ne voivat säilyä terveinä ja vahvoina ajan edetessä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Moskowitz RW, “Role of collagen hydrolysate in bone and joint disease”, Semin Arthritis Rheum. 2000 Oct;30(2):87-99.
 • Koitaya N, Sekiguchi M, Tousen Y, Nishide Y, Morita A, Yamauchi J, Gando Y, Miyachi M, Aoki M, Komatsu M, Watanabe F, Morishita K, Ishimi Y., “Low-dose vitamin K2 (MK-4) supplementation for 12 months improves bone metabolism and prevents forearm bone loss in postmenopausal Japanese women”, J Bone Miner Metab. 2014 Mar;32(2):142-50.
 • Jennings A, MacGregor A, Spector T, Cassidy A, “Amino Acid Intakes Are Associated With Bone Mineral Density and Prevalence of Low Bone Mass in Women: Evidence From Discordant Monozygotic Twins”, J Bone Miner Res. 2016 Feb;31(2):326-35.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.